színésznő Kristen Stewart Szürke 50 Elizabeth Olsen Dakota Johnson A szürke ötven árnyalata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy mozifilm castingja alapvetően sem könnyű feladat, A szürke ötven árnyalatánál pedig csak még bonyolultabb volt a helyzet, mint általában. A tiniktől kezdve a nyugdíjasokig mindenki Christianról és Anastasiáról beszélt, voltak bizonyos elvárásaik a filmbeli szereplőkkel szemben. 

Az első választás Christian Grey szerepére Charlie Hunnamra esett, ami igencsak csalódást okozott volna a könyv szerelmeseinek. Érezve a nyomást, Charlie kilépett a projektből, mivel ez a szerep szöges ellentétben állt azzal az elképzelésével, hogy hogyan fogja felépíteni a karrierjét. Majd végül Jamie Dornan mellett döntöttek és megpróbáltak hozzá illő női szereplőt is választani, bár arra senki nem gondolt volna, hogy Dakota Johnsonra esik a választás, mivel Melanie Griffith és Don Johnson lányának eddig nem igazán sikerült betörnie a színészvilágba. A rajongók csalódottságának és az előzetesben látott elképesztően rossz színészi alakításoknak köszönhetően úgy érezhettük, hogy Mr. Ötven árnyalat még ennél is szürkébbé teszi Dakota karrierjét. Itt fel is merül a kérdés, hogy vajon ki tudta volna sokkal hitelesebben és szexibben eljátszani a belső istennőjével küzdő Anastasia Steele szerepét? Íme, 12 színésznő, akiknek szerintünk könnyebben ment volna!

Ashley Benson

Ashley nagyon szerette volna eljátszani Anastasia szerepét, mivel a könyvben is az ő karaktere állt hozzá a legközelebb. A rajongók viszont annak örültek volna a legjobban, ha Anastasia barátnőjét, Kate-et alakította volna. Bár ezt a színésznő máshogy gondolja és annak ellenére, hogy mindegyik szereplő szimpatikus volt neki a könyvben, mégis Anastasia karakterére pályázott. Vajon jobb lett volna így a film? Vagy azon már ez a választás sem segített volna?

Forrás: AFP/Ethan Miller

Menyes Barbara - Ez zsír! és Trend rovat

Én az elején, amikor az előzeteseket láttam, utáltam Dakotát! De aztán valahogy mégis tetszett a filmben. Pont olyan jelentéktelen volt, amilyennek Anastasia Steel tűnt a könyvben, viszont volt benne valami, ami számomra igenis vonzóvá tette. Sőt, kifejezetten szexinek találtam őt!

Felicity Jones

Ismét egy brit színésznő, aki számításba került, de hogy miért nem őt választották, azt nem lehet tudni. Felicity A csodálatos Pókember 2. és az Őrülten hiányzol című filmeknek köszönhetően vált híressé. Egyes források szerint felkérték a szerepre, ő pedig visszautasította azt, mivel nem szerette volna vállalni a meztelenkedést és a szexjelenteket a filmben.

Forrás: Mark Abrahams/GQ

Analeigh Tipton

Analeigh az Őrült, dilis szerelem és az Eleven testek szereplőjeként vált ismertté és sokan egyetértettek abban, hogy ő is tökéletes választás lett volna. Ő is szívesen játszotta volna Anastasia karakterét - szerinte elég bátor és bevállalós szerep és kíváncsi lett volna, hogy milyen merész tud lenni.

Forrás: AFP/Chelsea Lauren

Alexis Bledel

Ha meg kéne említenünk egy színésznőt, aki a leghitelesebben tudta volna ábrázolni Ms. Steele-t, az bizony a Szívek szállodája egyik üdvöskéje, Alexis lenne. Rajongói petíciót írtak, hogy ő kapja a női szerepet illetve Matt Bomer, A nagy svindli színésze pedig Ötven árnyalatét. Több mint 90 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük, de ez korántsem volt elég, hogy meggyőzzék a rendezőket és a producereket.

Forrás: AFP/Jason Kempin

Mengyán Eszter - főszerkesztő-helyettes

Mindenképp olyan fiatal lányt választanék, aki smink nélkül semmilyen, sminkkel viszont el lehet adni. Olyan legyen, akit nem kell nagyon befuttatni sem - tehát híres szülei vannak és/vagy valamelyik amerikai celebgyárban már felfuttatták - a Disney ebben elég jó, onnan került ki Jusitn Timberlake és Miley Cyrus is. De hogy PONTOSAN ki ez a lány, még nem tudom.

Sarah Hyland

Bár a pletykák szerint a Modern család színésznője is számításba került a casting során, valójában ez nem igaz. Sarah tényleg gyönyörű és vicces, de ezek a tulajdonságok semmiképpen nem jellemzőek a női karakterre, így nagyon nehezen tudott volna hű maradni Anastasia szerepéhez - nem is tudtuk volna őt elképzelni ebben a szerepben.

Forrás: AFP/Ethan Miller

Lily Collins

Lily és Dakota egy dologban nagyon hasonlítanak egymásra: mindketten híres családból származnak. Lily édesapja Phil Collins, aki valljuk be, sokkal nagyobb zenei karriert futott be, mint Dakota apja, Don Johnson. Lily leghíresebb alakítása a Tükröm, tükröm című film Hófehérkéje volt. Sajnos ő sem olyan karakter volt, mint amit a producerek kerestek, de az vitathatatlan, hogy gyönyörű hosszú haja és kék szemei talán jobban illettek volna Anastasiához.

Forrás: AFP/Sam Yeh

Daveigh Chase

Daveigh talán sokkal ártatlanabb külsőt tudott volna kölcsönözni Anastasiának, mint Dakota, de az egyetlen akadály mégis Daveigh túl kislányos és fiatalos kinézete volt. Holott a színésznő már 24 éves, sokan még mindig 18 évesnél is fiatalabbnak gondolják, így nem nézett ki elég idősnek ahhoz, hogy egy felnőtt besorolású filmben szerepeljen.

Forrás: AFP/Jordan Strauss

Lucy Hale

Lucy a Hazug csajok társasága című sorozatból szerezte hírnevét és az egyik legesélyesebbnek gondolták, de a színésznő kissé kényelmetlenül érezte magát a szerepben és a meghallgatás sem sikerült olyan jól, mint ahogy azt a rajongók gondolták volna. A kétoldalas monológ közben próbált minden tőle telhetőt megtenni, mivel nem akart bénának tűnni - ezek szerint ez nem sikerült.

Forrás: AFP/Mireya Acierto

Shailene Woodley

Shailene olyan zseniális színésznő, hogy sokan úgy gondolták, rá esik majd a választás, de sajnos a túl merész jelenetek és A beavatott című film éppen zajló forgatása miatt megfutamodott a szereptől.

Forrás: AFP

Vadas Judit - Család rovat

Nekem egyáltalán nem tetszett Dakota mint Anastasia Steel A szürke ötven árnyalatában. Én sokkal szívesebben láttam volna például Shailene Woodleyt ebben a szerepben. Annyira ártatlan jelenség - legalábbis A beavatott című filmben nagyon jól alakított egy ilyen szerepet.

Elizabeth Olsen

A világhírű Olsen ikrek kishúga minden szempontból remekül tudta volna alakítani Anastasia karakterét, de ő mégsem szeretett volna szerepet vállalni egy olyan filmben, ami inkább az erotikus film kategória felé közelít. Állítása szerint a nőknek valamilyen szinten tabu beszélni a szexualitásról…

Forrás: AFP/Joe Scarnici

Emma Watson

Nézzünk szembe a tényekkel: Emma már réges-régen bebizonyította, hogy milyen csodálatos színésznő, épp elég, ha csak a Harry Potter-filmekben nyújtott alakításait említjük meg, nem is beszélve más filmbeli szerepléseiről. Teljesen világos, hogy bármilyen karaktert el tud játszani és pontosan ezért nem vállalt volna soha szerepet egy olyan filmben, mint A szürke ötven árnyalata.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Hamedl Andrea - Intim rovat

Szerintem a felsorolt színésznők mind túl szépek Anához, mert nekik mesél az arcuk. A regényben Steele annyira jelentéktelen, hogy szinte már idegesítő. Így olyan nőt választottam volna, aki egy kicsit irritáló, már-már dühítő. Amy Adams barnán például elég semmilyen lett volna, mert benne a vörös haján kívül nincs túl sok minden, Rooney Mara játéka pedig számomra teljesen értelmezhetetlen, szóval őt is el tudtam volna képzelni. Emily Rossum is elég bicskanyitogató, de a hatalmas szemeivel neki is túl kifejező lett volna az arca. Esetleg Anna Kendrick?

Kristen Stewart

Nos, a legtöbben úgy gondolják, hogy Kristen áll a legközelebb Anastasia karakteréhez, mivel A szürke öven árnyalata is hasonló sztorin alapul, mint az Alkonyat-sorozat. A színésznő viszont nem igazán szerette volna ezt a szerepet. Az Alkonyat másik sztárja, Robert Pattinson is esélyes volt Christian Grey szerepére, de Kristen lebeszélte róla, mivel úgy gondolta, hogy az véget vetett volna a karrierjének. Valószínű, hogy a saját karrierjéről is így gondolkodott, ezért nem akart részt venni ebben a projektben.

Forrás: AFP
Análöklözéshez bimbózó érzelmek: megnéztük A szürke ötven árnyalatát - Kritikahttp://www.life.hu/kult/20150203-filmkritika-a-szurke-otven-arnyalata-premierjen-jartunk.htmlAnálöklözés és bimbózó érzelmek. Röhejesen hangzik a kettő együtt? Az is, A szürke ötven árnyalata mégis önmagát vészesen komolyan véve, sőt modorossággal fűszerezve adja elő ezt a kettősséget. Így pedig a végeredmény nemcsak egy nyálas és unalmas, de nevetséges film is egyben. Kritika.KultOrigo"Éhes vagy?" "Nagyon!" - Újabb ízletes jelenet A szürke ötven árnyalatábólhttp://www.life.hu/kult/20150208-konyhai-palacsintasutos-jelenet-a-szurke-otven-arnyalata-filmbol.htmlNa, jó! A szürke ötven árnyalata marketingesei nem viccelnek: egyre kapjuk az újabb és újabb jeleneteket a filmből. Most a konyhába kalauzolnak bennünket.Kult--Mit rejt a fájdalom vörös szobája? Újabb részlet A szürke ötven árnyalatábólhttp://www.life.hu/kult/20150206-a-szurke-otven-arnyalata-ujabb-teljes-jelenteben-christian-grey-megmutatja-a-fajdalom-voros-szobajat.htmlÚjabb teljes jelenet A szürke ötven árnyalatából: nézd meg, hogyan vezeti be Christian Grey a fájdalom vörös szobájába Anastasia Steele-t.KultOrigoEzek lesznek A szürke ötven árnyalatának zenéihttp://www.life.hu/kult/20150115-a-szurke-otven-arnyalatanak-zenei-beyonce-ellie-goulding-frank-sinatra.htmlMár alig várjuk A szürke ötven árnyalatának februári premierjét. Hogy csillapítsuk kíváncsiságodat, eláruljuk a film összes betétdalának címet. Kult--Elkészült A szürke ötven árnyalata előzetesének magyar változatahttp://www.life.hu/kult/20141118-elkeszult-a-szurke-otven-arnyalata-elozetesenek-szinkronos-magyar-valtozata.htmlItt az idő, hogy elkezd szoktatni a füled Anastasia Steele és Christian Grey magyar hangjaihoz: elkészült a várva-várt trailer szinkronos változata. A kommentelők kifakadtak a magyar szinkronhangokon. Ismerd meg őket!KultOrigoAz első csók A szürke ötven árnyalatábanhttp://www.life.hu/kult/20131210-elcsattant-az-elso-csok-a-szurke-otven-arnyalataban-elkezdodott-a-filmadaptacio-forgatasa.htmlMegtörtént az első csók Anastasia Steele és Christian Grey között. Elkezdődött tehát A szürke ötven árnyalatának forgatása.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.