"A legszexibb étel biztosan nagyon kontrasztos ízekből áll" - Íme, a top 10 magyar étterem

ital étterem Dining Guide étel Mautner Zsófi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan ember nincs, aki nem szeret enni. Ahogy a pizzamester, Gianni is mondja, az evés élvezet, az ízekért, az élményért eszünk. A Dining Guide pedig utánajárt, hol érdemes ezt tenni.

A 11. Dining Guide Év Étterme gálán az ország legjobb éttermeit díjazták, idén egy új kategóriával bővítve. Bár néhány éve még nem hirdette senki szívesen, hogy otthon főzött vacsora helyett inkább egy szelet pizzát választott, és a gyrost is egy átmulatott éjszaka után majszolta mindenki, 2015-ben már igenis menő street food éttermekben étkezni. A közönség kedvence a Bors Gasztrobár lett, a Dining Guide zsűrije pedig a Funky Pho vietnámi étteremnek adta a díjat.

Magyarország 10 legjobb éttermének képviselője Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A négy hazai Michelin csillagos étterem, a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is képviselte magát a rendezvényen, majd hozzájuk csatlakozott a színpadon a Dinig Guide top 10 étterem. 2015 legjobb éttermének a Zonát választották.

A top 10

67
Alabárdos
Arany Kaviár Étterem
Baltazár Boutique Hotel
Csalogány 26
Lacikonyha
MÁK Bistro
Olimpia
Salon Étterem
Zona

A Chili & Vanilia blog fakanál démonja, Mautner Zsófi lelkesen fotózta és kommentálta végig a díjátadót.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Nekünk pedig az a kérdésünk merült fel, hogy vajon melyik lehet a legszexibb étel. Zsófi rövid gondolkodás után rávágta: "A legszexibb étel mindenképpen valami kontrasztos, két nagyon ellentétes ízből áll. Például a savanyú és csípős kombinációja, vagy valami olyan, mint amit az Olimpia étterem séfje főz. Ő kapta idén a legprogresszívebb konyha díját."

Galériánkban megmutatjuk, milyen finomságokat kóstolhattunk a gálán.

/1503/Gaszt201532410305Csatornát váltott a Showder Klubhttp://www.life.hu/kult/20150324-csatornat-valtott-a-showder-klub-a-stand-uposok-az-rtl-2-n-lathatok.htmlVisszatértek a képernyőre a stand-up comedy ismert arcai hétfőn késő este. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoBoggie: "Elszomorít, hogy bárki a békéért és a békéről szóló dalomat önmaga vagy nemzete elleni támadásként kívánja beállítani"http://www.life.hu/kult/20150323--izrael-allam-nagykovete-kifogassal-elt-csemer-boglarka-boggie-wars-for-nothing-cimu-dalanak.htmlAhogy a Life.hu is megírta, a napokban Izrael állam nagykövete kifogással élt Csemer Boglárka „Boggie” Wars for Nothing című dalának háttérvetítésével kapcsolatban. Az énekesnő ezúttal - először és utoljára - kommentálta a témában megjelent sajtóhíreket. KultFotó: Bielik István - OrigoMinden idők öt legszerethetőbb prostituáltja a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20150323-minden-idok-ot-legszerethetobb-prostitualtja-a-filmvasznon-micsoda-no-irma-te-edes-dugipenz.htmlImmár 25 éve, hogy március 23-án bemutatták a Micsoda nő!-t a mozikban. Ezen a jeles napon pedig mi mással tiszteleghetnénk a világ egyik leghíresebb szegény lány-gazdag férfi románca előtt, ha nem a filmtörténet leghíresebb és leginkább szeretetreméltóbb prostituáltjaival? Mutatjuk őket.Kult--Osvárt Andreára nincs szükség Magyarországonhttp://www.life.hu/kult/20150322-osvart-andreara-nincs-szukseg-magyarorszagon-a-masodik-glamour-gyozelme-utan-sem.htmlHiába A Megdönteni Hajnal Tímeát című 2014-es mozifilm főszerepe, valamint a két Glamour Woman of the Year díj, nem kell a hazai közönségnek Osvárt Andrea.KultFotó: Zsigmond László/Life.huVan élet Jason Statham után: Mostantól Ed Skrein szállíthttp://www.life.hu/kult/20150322-the-transporter-refueled-es-a-jason-statham-potlek-ed-skrein.htmlKijött A szállító-sorozat következő filmjéhez, a The Transporter: Refueled című részhez tartozó előzetes, de valami hiányzi belőle. Méghozzá nem más, mint Jason Statham. Mondjuk az utódja, Ed Skrein sem rossz.Kult--Macaronmenyországban jártunk – ízes színes sütik világahttp://www.life.hu/kult/20150320-macaron-napon-jartunk-ahol-megkostoltuk-az-osszes-suticsodat-es-kivalasztottuk-a-top-5-macaront.htmlA Life.hu csapata ismét kilátogatott a Macaron napra, ahol pillanatok alatt bűnbe estünk és végigkóstoltuk a nekünk tetsző apró süticsodákat.KultFotó: Margitay Klára/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.