Nemes Jeles László Cannes-i filmfesztivál Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legjelentősebb amerikai forgalmazó, a Sony Pictures Classics megvette Nemes Jeles László Saul fia című filmjének észak-amerikai forgalmazási jogait - tudta meg vasárnap a Variety című filmes szaklap.

Az alkotást két nappal ezelőtt mutatták be a 68. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.
A szerződést a film nemzetközi forgalmazója, a francia Films Distribution írta alá a cannes-i filmvásáron a Sony Pictures Classics amerikai céggel, miután több komoly ajánlatot is kapott a megvételre.
Nemes Jeles László a pénteki nagy sikerű bemutatót követően az MTI-nek elmondta: a nemzetközi forgalmazó olyan sok megkeresést kapott, hogy "ki kellett kapcsolnia a telefonját". Az amerikaiak díjesélyesnek érzik az alkotást a jövő évi Oscar-gálán, és ezt kívánják előkészíteni a film megvásárlásával - tette hozzá a rendező.

Forrás: AFP


Nemes Jeles László első játékfilmje az auschwitzi koncentrációs táborban játszódik, a deportált zsidóknak a gázkamrákba terelésével, majd a holttestek eltakarításával és elégetésével megbízott Sonderkommando egyik képzeletbeli zsidó tagjának, a magyar Auslaunder Saulnak (Röhrig Géza) az utolsó másfél napját meséli el. A holokausztot teljesen új filmes megközelítéssel feldolgozó magyar filmet az idei cannes-i fesztivál első nagy revelációjaként értékelte a nemzetközi sajtó, amely - a magyar kritikához hasonlóan - elismerőleg szólt róla.


Az Arany Pálmáért versengő 19 filmből eddig hatot mutattak be, közülük a Screen nemzetközi filmes lap pontozási listáján a Saul fia vezet, a Le Film francais francia lap által megkérdezett kritikusok Nanni Moretti Anyám című filmje után a második helyre sorolták a magyar alkotást.


Az Arany Pálma-díj kiosztása és a záróünnepség május 24-én lesz Cannes-ban. A magyar mozikban június 11-től látható a Saul fia.

Ágyasnak készül Amerikába Tolvai Renihttp://www.life.hu/kult/20150517-tolvai-reni-a-casanova-cimu-musicalben-lep-szinpadra-az-egyesult-allamokban-kulcsar-edinaval.htmlTolvai Reni a Casanova című musicalben lép színpadra az Egyesült Államokban. Kulcsár Edinával, Gallusz Nikivel és Hujber Ferenccel a főszerepben a kinti magyar közönségnek adják elő a zenés darabot.KultOrigoSzacsvay László: "Aki leáll, az meghal. Én, amíg bírom, és amíg hívnak, megyek" http://www.life.hu/kult/20150516-szacsvay-laszlot-valasztottak-koti-arpad-helyere-a-nemzet-szineszenek.htmlMintegy két óra tanakodás után választották meg kedden délután Szacsvay Lászlót a két hete elhunyt Kóti Árpád helyére a Nemzet Színészének. A művész el sem akarta hinni, hogy őt érte a megtiszteltetés.Kult--Boggie: "Átszellemülten énekelek" - Gőzerővel próbál az eurovízióra az énekesnőhttp://www.life.hu/kult/20150515-boggie-gozerovel-probal-az-euroviziora-az-enekesno.htmlA Life.hu egyenesen Bécsből, az Eurovíziós Dalfesztivál próbáiról jelentkezik. - Túl van a második eurovíziós próbanapon Boggie. Az énekesnő elmondta, hogy bár fáradt, egyre magabiztosabbnak érzi magát és várja a fellépéseket. Videónkból kiderül, hogy milyen reményekkel áll színpadra Boggie, miért nem változtattak a koreográfián és hogy tart-e valamelyik versenytársától. Kult--Elfordultak Antal Imrétől élete utolsó éveiben - Nagybetegen már nem voltak kíváncsiak ráhttp://www.life.hu/kult/20150421-elfordultak-antal-imretol-elete-utolso-eveiben-het-eve-halt-meg.htmlKivételes tehetség volt, valóságos polihisztor, Antal Imrétől élete utolsó éveiben mégis sokan elfordultak. A Fókuszban azok szólalnak meg, akik mindvégig mellette voltak. Az RTL Klub emléket állított a hét éve elhunyt nagy nevettetőnek. KultMTI/Beliczay LászlóSzacsvay László lett a Nemzet Színészehttp://www.life.hu/kult/20150512-szacsvay-laszlo-lett-a-nemzet-szinesze-koti-arpad-helyere-valasztottak.htmlMintegy két óra tanakodás után választották meg kedden délután Szacsvay Lászlót a két hete elhunyt Kóti Árpád helyére. Kult--Eddie Murphy kapja idén a humoristákat elismerő Mark Twain-díjathttp://www.life.hu/kult/20150412-eddie-murphy-kapja-iden-a-humoristakat-elismero-mark-twain-dijat.htmlA Beverly Hills-i zsaru és a Szerepcsere című filmek sztárja a 18. amerikai humorista, aki átveheti az elismerést - olvasható a John F. Kennedyről elnevezett kulturális központ honlapján.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.