Még akár Oscar-díjat is kaphat a Saul fia

Forrás: AFP/Bertrand Langlois -
film Nemes Jeles László Cannes-i filmfesztivál Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási sikert aratott Nemes Jeles László filmje, a Saul fia Cannes-ban. A rendező és csapata máris a folytatáson gondolkodik. 

A cannes-i filmfesztivál egyik legrangosabb díját, a zsűri Nagydíját kapta a Saul fia. Sophie Marceau és Sienna Miller is az egekig magasztalta az alkotást.

"Öröm ez a siker, de fel is kell nőnünk a feladathoz" – mondta Sipos Gábor, a filmet gyártó Laokoon Filmgroup producere a Borsnak, nem titkolva, több szempontból is fontos ez a siker. – "Van filmművészet és van filmipar is, nyilván utóbbi is fontos szempont. Azt, hogy milyen bevételeink lesznek, egyelőre nem látjuk. Feltehetően egy hónap múlva már lehet számolgatni, mire számíthatunk. László minket ezzel a filmötlettel keresett meg az első alkalommal, amikor találkoztunk. Más filmterve akkor fel sem merült. Azóta azonban igen. A lényeg: tervezzük a folytatást."

Forrás: AFP/Bertrand Langlois

A producer elárulta, hallottak az Oscar-díj esélyről is.

"Hallottuk ezt a lehetőséget az elmúlt héten elégszer. És kíváncsian várjuk, hogyan alakul. A magyar Oscar-bizottság dönt arról, kit delegál Magyarország. Egyelőre mi emésztjük ezt a hatalmas sikert. Vasárnap este a Coen testvérek, a zsűri elnökei odajöttek Lászlóhoz, a főszereplő Röhrig Gézához, és az operatőrhöz. Gyönyörű szavakkal méltatták a filmet. Szinte hihetetlen, hogy a Coen testvérekkel rólunk beszélgetünk. Azt hiszem, mindannyiunk torka összeszorult"

A díszbemutató május 28-án lesz, majd június 11-én mutatják be a filmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.