Angelina Jolie egy afgán kislány életéről készít filmet

Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter -
Afganisztán film animáció producer Angelina Jolie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angelina Jolie elvállalta A kenyérkereső című, készülőben lévő animációs film produceri tisztségét, és még az is elképzelhető, hogy az egyik szerepet is ő fogja játszani. A film egy kényszerűségből a család kenyérkeresőjévé váló afgán kislányról szól, és 2017 elején kerülhet a mozikba.

A kenyérkereső (The Breadwinner) Deborah Ellis kanadai írónő 2000-ben megjelent, azonos című regényén alapul. A történet Parvanáról, egy 11 éves afgán kislányról szól, aki magát fiúnak álcázva kényszerül a család kenyérkeresőjévé válni, miután apját igazságtalanul bebörtönzik a tálibok uralta Afganisztánban. Deborah Ellis, aki könyve megírására készülve hónapokon át interjúzott pakisztáni és oroszországi menekülttáborokban élő nőkkel, a filmben is közreműködik mint társ-forgatókönyvíró.

Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter

A több irodalmi elismerésben is részesült könyv nagyon közel áll Jolie-hoz, aki maga egy leányiskolát finanszíroz Afganisztánban, és saját gyerekeinek is kezébe adta a könyvet. Nora Twomey elmondása szerint, amikor nemrég találkozott a színésznővel a projekt megvitatása céljából, kiderült, hogy Jolie már egy ideje a történet megfilmesítésén gondolkozott.

„Több millió, Parvanához hasonló lány van, akik elnyomás alatt és konfliktusok közepette nőnek föl, és arra kényszerülnek, hogy segítsék családjuk túlélését e körülmények között” – írta közleményében Jolie, aki utal az afgán kultúra gazdagságára, kreativitására és erejére is.

Az angol és dari nyelven - ez a perzsa Afganisztánban beszélt változata - készülő film jelenleg az előgyártás és a casting fázisában van, a Cartoon Saloon már megkezdte az animáció elkészítését. A nagy kérdés az, hogy Angelina Jolie az executive produceri poszt mellett elvállalja-e az egyik szerep megformálását is.

Gondoltad volna? Meryl Streep igazi rocksztár!http://www.life.hu/kult/20150808-meryl-streep-szineszno-rocksztart-alakit-uj-filmjeben-a-duborog-a-szivben.htmlMeryl Streep előhívta magából a lelke mélyén rejtőző rocksztárt a Dübörög a szív című új filmje kedvéért, amelyben álmai megvalósításáért a családját is hátrahagyó rockzenészt alakít.Kult--Lakatos Márk: "A sötét lyukak a fejekben vannak"http://www.life.hu/kult/20150813-lakatos-mark-a-sotet-lyukak-a-fejekben-vannak.html15. születésnapját ünnepli a Szigeten a Magic Mirror sátor, amely műsorának művészeti vezetője a másságát nyiltan felvállalkó Lakatos Márk lett.KultFotó: Zsigmond László/Life.huEnnyit spórolsz, ha otthonról fesztiválozol!http://www.life.hu/kult/20150811-sok-penzt-megsporolhatsz-ha-fesztivalozas-helyett-otthon-maradsz-es-pihensz-egy-napot-vagy-akar-egy.htmlA héten indult az év legnagyobb bulija, a Sziget Fesztivál - most megtudhatod, mennyit takaríthatsz meg, ha a dübörgő zene helyett a kanapédat választod.KultThinkstockFekete lesz a legújabb James Bondhttp://www.life.hu/kult/20150813-fekete-lesz-a-legujabb-james-bond-a-nemsokara-megjeleno-trigger-mortis-cimu-bond-regenyben.htmlDavid Oyelowo fogja játszani az első fekete James Bondot, igaz, nem a következő filmben, hanem a nemsokára megjelenő, Trigger Mortis című Bond-regényben.Kult--Itt az új Tarantino film előzetese - gyönyörű képek, ütős zene, minden idők legjobb szereposztásahttp://www.life.hu/kult/20150813-quentin-tarantino-hateful-eight-legujabb-westernjenek-elozetese.htmlMiután Tarantino tervbe vett westernjének forgatókönyvét valaki feltette az internetre, a sértett rendező kijelentette: nem csinálja meg a filmet, ám jobb belátásra tért. Szerencsére. És már itt is van az első előzetes.KultOrigoSorozat készülhet a Szerelmünk lapjaibólhttp://www.life.hu/kult/20150812-a-szerelmunk-lapjai-cimu-filmbol-sorozat-keszulhet.htmlHa hihetünk a híreszteléseknek, hamarosan sorozat formájában láthatjuk viszont Noah és Allie románcának történetét a képernyőn.KultNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.