Az 5 legidegesítőbb Facebook ismerős - Te köztük vagy?

Forrás: Thinkstock -
Facebook szelfi ismerős kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeres használója vagyok a különböző közösségi portáloknak, és természetesen a mindennapok szerves részét képezi a megtekintésük. Néha azonban a hajamat tépem egy-két ismerősöm bejegyzésétől.

Most őszintén! Kinek nincs olyan "barátja", akitől egyszerűen a falra mászik, mert telepakolja az üzenő falát cuki állatkás képekkel, vagy szomorú, és szerinte mélyen elgondolkodtató idézetekkel. Kapásból eszembe jutott pár név. Összeszedtem öt olyan típust, akik szinte bármelyikünk Facebookján megtalálható, és mondhatni megkeserítik a közösségi életünket.

A rinyagép

Jaj, miért ilyen rossz az életem!/ Kirakok egy idézetet, és tudd, hogy neked szól! / Unatkozom.. Valaki írjon rám!

Kinek nincs idegesítő ismerőse? Forrás: --

Néhány példa, amiből neked is rögtön beugrott pár ember nem igaz? Ő az az ismerős, akiknek soha semmi sem jó, és az élete szörnyű. Ezt bátran közli a nyilvánossággal, és nem rejti véka alá az érzéseit. Minden rossz vele történik, és szinte bármiről megvan a véleménye. Fikázza a barátai fotóit, sőt, az egész életét. Ha előjön a "zöld szörny", az irigység szinte szétégeti a képernyőjét, és frusztrált idézetekben adják ki a dühét.

Kidobok mindent, ide a lájkokat!

Cuki szív a fotó mellé, vagy csak egy kinyújtott nyelvű hangulatjel / Minden kinn van, amit legtöbbször csak anyukád láthat / Ha összejön húsz lájk, boldog leszek!

Minél szexibb a fotó, annál jobb! Forrás: Thinkstock

Ki ne ismerné ezt a típust? Félmeztelen, kevés ruhában pózoló alakok, vagy csak szimplán a kelleténél kicsit többet mutató képek. Lájk gyűjtés megy ezerrel, mert csak ez bizonyítja számára, hogy jól néz ki. Ezeknél az embereknél kicsit kevésnek tartom az önértékelést. Miért egy közösségi portálon kapott visszajelzés szabja meg neked, hogy te milyen ember is vagy valójában? A való életben ez nem így működik. Használhatsz bármilyen képretusáló programot, az akkor sem változtat az igazi megjelenéseden.

Megebédeltem, pancsolok, létezem

Összedobtam egy könnyű vacsit /Jaj, ma nagyon fel vagyok puffadva../ Itt esik az eső

Eszem - iszom, dínom - dánom! Forrás: Thinkstock

Életének minden egyes pillanatáról tudhatunk, és nem telik el olyan nap, hogy ne tenne ki egy újabb posztot. Láthatjuk mit evett, vagy ivott aznap, természetesen képes beszámolóval. Sőt, néha ki sem kell néznünk az ablakon, mert kapjuk az élő időjárás-jelentést. Ezzel semmi gond nem lenne, ha nem kéne minden egyes nap látni. Inkább tedd le a telefont, és élj valódi életet!

Szelfie király

Minimum 100 kép, ugyanabban a beállításban

Bárkivel,bárhol, csak szelfie legyen! Forrás: AFP/Peter Macdiarmid

Az üzenőfalán szinte csak szelfiket láthatunk magáról, legtöbbször ugyanabban a pózban. Nyaralás, születésnap, munkahely, szinte bárhol lőn egy fotót, de különbség nincsen közöttük. Szinte mindig egy megszokott pozícióban, és ugyanazzal a filterrel tölti fel a képeket. A lájkok természetesen jönnek, így a visszaigazolás megtörténik. A mókuskerék pörög tovább.

Több ezer ismerős, 0 barát

Ha igazán szeretsz, lájkolsz! / Leszel az ismerősőm? Jelölj!

Valódi kapcsolat kevés, de ismerős rengeteg. Forrás: Thinkstock

Rengetek ismerős, akik közül körülbelül tíz emberrel beszélget. Különböző rajongói oldalakon gyűjti az ismerősöket, hiszen így válik még népszerűbbé a kiber-világban. Sok embernél a számok határozzák meg, ők mennyire is fontos részei a társadalomnak. Minél több az ismerős, annál több lájkot kapnak, így az önértékelésük is az egekbe száll. Szomorú nézni ezeket az embereket. Tényleg ez lenne a legfontosabb?

A listát még órákon keresztül sorolhatnám, de hiába. A válaszokon is agyalhatnánk, de talán felesleges is. A legjobb, amit tehetünk, hogy mi magunk szűrjük le, kit is szeretnénk az ismerőseink között látni, és mi magunk nem válunk idegesítő emberré.

5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Egy korszak lezárul: 50 év után végleg búcsúzik az Illéshttp://www.life.hu/kult/20150826-illes-egyuttes-vegleg-bucsuzik-otven-ev-kozos-zeneles-utan.htmlÖtven év közös zenélés után végleg vége - a 60-as, 70-es évek legnépszerűbb magyar beatzenekara, az Illés-együttes többé nem lép fel együtt.KultOrigoSzeptembertől változnak a helyesírás szabályaihttp://www.life.hu/kult/20150826-a-helyesirasi-szabalyok-szeptembertol-megvaltoznak.htmlSzeptember elejétől másképp fogunk helyesen írni, ekkor lép ugyanis életbe az új helyesírási szabályzat, amely az előzetes hírek szerint sokkal inkább "felhasználóbarát" lesz, a benne foglalt normák jobban közelítenek majd a gyakorlathoz. KultThinkstockTömegek osztják a menekült családról készült képet - Felrobbant az internet!http://www.life.hu/news/20150825-onallo-eletre-kelt-a-menekult-csaladrol-keszult-foto-az-interneten.htmlElképesztően megható, és igen elgondolkodtató kép járta be a világsajtót az elmúlt napokban, amit a The New York Times-nak dolgozó fotóriporter készített egy menekült családról.News--Így élünk mi - fantasztikus és beszédes fotósorozat a civilizációs ártalmakrólhttp://www.life.hu/kult/20150820-igy-elunk-mi-fantasztikus-es-beszedes-fotosorozat-a-civilizacios-artalmakrol-steve-cutts-fotos.htmlA londoni művésznek igen éles a látása, jó a humora, és ügyes a keze.KultOrigoVégre! Jön a Némo nyomában folytatása!http://www.life.hu/kult/20150820-vegre-jon-a-nemo-nyomaban-cimu-mesefilm-folytatasa.htmlÚjra a filmvásznon Némo, az apró bohóchal. Legújabb kalandjai egy évvel azután kezdődnek, hogy az első rész véget ért.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.