színésznő Marilyn Monroe érdekesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milliók rajongtak, sőt rajonganak még ma is érte, az igazi Marilynről, vagyis Norma Jeane-ről mégis szinte semmit nem tudnak az emberek. Következzen hát 10 olyan érdekesség, amit egy valódi rajongónak tudni érdemes.
Forrás: --
  • Norma Jane alig volt 12 hetes, amikor anyja először nevelőszülőkhöz adta. A következő évei elég hektikusan teltek: több nevelőcsaládnál is élt, sőt még egy árvaházat is megjárt. Ezután 7 évesen egy rövid időre visszakerülhetett az édesanyjához, ám életük nem volt idillinek mondható. Az addig is roppant kiszámíthatatlan anyuka ugyanis teljesen összeomlott, úrrá lett rajta az idegbaj, és elmegyógyintézetben kötött ki. Így a kislány további gyermekéveit is nevelőszülőknél és árvaházakban töltötte.
  • Utálta a gyémántokat. Csak az imázsa miatt hordta őket.
  • Több plasztikai műtéten is átesett, míg elnyerte azt a külsőt, amivel megismerte a világ. Ikonikus szőke fürtjeit sem a természetnek köszönhette, Marilyn barnának született.
  • Gyerekkorában dadogott, amit idővel kinőtt, ám stresszhelyzetekben később is előjött a beszédhibája. Emelett tanulási gondjai is voltak, ezért csak nehezen tudta megjegyezni a szerepek szövegét.

Nem az számít honnan jöttél - Árvák voltak, világsztárok lettek

Hollywoodi színészek, világhírű énekesek, sikeres üzletemberek és hírhedt politikusok – szinte az egész világon ismerik nevüket, milliók rajonganak értük, tömegek szidalmazzák őket, az életük nyitott könyv a rajongók számára. Vagyis, mondjuk inkább egy félig nyitott könyvnek: bár csillogó életük a szemünk előtt zajlik, azt, hogy honnan is jutottak el idáig, csak kevesen tudják.

  • A legtöbben buta szőkének tartották, pedig igencsak művelt volt. Mozartot és Beethovent hallgatott, a kedvenc írói pedig Dosztojevszkij, Shaw, Salinger és Hemingway voltak.
  • Egykori férje, Joe DiMaggio húsz éven keresztül, hetente háromszor vitt friss virágot a sírjához, mert ígéretet tett Marilynnek.
  • Mindig is édesanya szeretett volna lenni, de sajnálatos módon több alkalommal is elvetélt.
  • A kedvenc almazöld Pucci ruhájában temették el.
  • Halála előtti utolsó éjszakáját Frank Sinatra társaságában töltötte, aki arról győzködte, hogy szakítson John F. Kennedy-vel.
  • Jelenleg az ő egykori ruhái érnek a legtöbbet. Volt, amelyikért 1,3 milliárd forintot fizetett egy gyűjtő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.