Wellhello: "Nekünk nem apuci vette, mi küzdöttünk a sikerért!"

zene párkapcsolat Diaz wellhello szerelem Fluor Tomi zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy energikus és pörgős bandával, a Wellhello tagjaival beszélgettem, akik szinte berobbantak a hazai zenei piacra, és meghódították nemcsak a rádiók toplistáit, de a női szíveket is.

Fluor (Karácsony Tamás) és Diaz (Csöndör László) pontosan és rendkívül elegánsan érkeztek az interjúra. Nagyon boldog voltam, hiszen a fiúk minden kérdésemre örömmel és nyíltan válaszoltak. Szó esett pénzről, csajokról, szerelemről és persze a jövőjükről is. Véleményüket kendőzetlenül osztották meg velem – és így veletek is.

Diaz és Fluor Tomi Fotó: Marton Szilvia/Origo

Rendszeresen veszek részt a csapat koncertjein, ahol néha úgy látom, mintha Diaz lenne a komolyabb, Tomi meg a lazább figura. Ez tényleg így van? Kettőtök közül ki a keményebb, ha munkáról van szó?

Fluor: Szerintem pont azért működünk együtt ennyire jól, mert mindketten lelkiismeretesen csináljunk ezt az egészet. Maximalisták vagyunk, így néhány elem inkább a színpadi show része, mintsem lazaság. Nekem a munka az életem, és lassan hat éve ezen kívül nincs is más.

Diaz: Én mindig addig szoktam csinálni egy feladatot, amíg azt nem érzem, hogy ez így tökéletes. Van olyan, amikor mi is számonkérjük magunkon, hogy bizony ebből lehetett volna százszázalékos dolog is, de ilyenkor mindig levonjuk a következtetéseket, és tanulunk a hibáinkból.

Telt házas koncertek, a slágerlisták első helyei és megannyi sikeres dal. Mi a ti népszerűségetek titka?

Fluor: Nem elég az, ha az ember jó. Neked a legjobbnak kell lenned! Nagyon fontos a csomagolás, hogy arculatot is építsünk egy adott dolog köré. Lehet forgatni random klipeket, de azzal nem érsz el sokat. Mi tudjuk, hogy mit akarunk, és hol. Fogalmazhatnék úgyis, hogy nekünk nem apuci vette, mi küzdöttünk a sikerért!

Teljesen ledöbbentem, amikor hallottam nagyobb tehetségkutatókból kijött emberektől, hogy egy hónap szünetre vonulnak egy show-műsor után. Ez vicc. Ha én lettem volna a menedzser, tuti a színpadra lökdöstem volna őket. Ez a szakma az alázatról és a kemény melóról szól.

Diaz: Nem adunk ki a kezünkből olyan munkát, amit nem érzünk késznek. Volt olyan, hogy hajnalig dolgoztunk egy dalon, másnap délután pedig indultunk fellépni. Mániákusak vagyunk, ha zenéről van szó. Amikor állsz a színpadon, és érzed a közönség szeretetét, annál nincs is jobb érzés. Látod, hogy mondják veled a szöveget, és az adrenalintól szinte majd felrobbansz. Tomi például törött lábbal koncertezett májustól júliusig, ilyeneket a mai napig felemlegetünk.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Többször kijelentettétek, hogy tudatosan kerülitek a bulvármédiát. Szerintem minden ismert embernek jó, ha van egy kis "szabad játszótere", de nem féltek, hogy ha nem írnak rólatok annyi helyen, akkor elvész az a bizonyos ismertség?

Diaz: Szerintem ott már baj van, ha nem a zene miatt érdeklődnek irántad. Vannak dolgok, amik egyszerűen a magánügy kategóriába sorolhatók, és nem kell tudnia róla a fél országnak.

Fluor: Nekem közel két évem arról szólt, hogy ne legyen érdeklődés irántam a bulvár részéről.

Gyűlöltem, hogy címlapokon írnak rólam olyan dolgokat, amik egyáltalán nem voltak igazak. Hiába javítják ilyenkor, az embereknek az első butaság ragad meg, és ezt nehezen tudod lemosni magadról. Minket nem a magamutogatás motivál.

Hogyan bírja az ember épp ésszel ezt a sok fellépést? Mit tesztek annak érdekében, hogy mindig topformában álljatok a színpadon, ne csak fizikailag, de lelkileg is?

Diaz: Mindketten nagyon sokat sportolunk. Az állóképességünkhöz ez sokat tesz hozzá, és erre szükségünk is van, főleg a színpadon. Mikor elutazom, az is nagy felüdülés számomra, hiszen megismerhetem más országok kultúráját, és ezáltal én is töltődöm, gazdagodom.

Fluor:

Szerintem fontos szabály az életben, hogy az ember ne csak adjon, hanem magát is építse belülről. Nagyon szeretek például világot látni, és különböző workshopokon részt venni. Ilyenkor újat tanulsz, és kiszakadsz a mindennapi rutinból.

Úgy gondolom, hogy ha az ember sokat olvas, megválthatja akár az egész világot, mindamellett, hogy közben egy nyugodt, inspiráló légkört teremt maga köré. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de így van.

Van olyan, amikor kiesnek napok vagy pillanatok, mert szinte egymást érik a fellépések?

Diaz: Amikor nagyon sok koncertünk volt, az élmények nehezen ülepedtek. Sokszor nincs is időd, hogy megeméssz egy-egy különleges pillanatot, hiszen már ér is egy újabb impulzus.

Néha kell a telefonom, hogy a koncertekről készült fotókkal visszaemlékezzek, mi is történt pontosan egy adott hétvégén.

Fluor: Őszinte leszek veled, vannak dolgok, amikre nem is emlékszünk. Olyan az egész, mintha néznél egy filmet, csak négyszeres tempóban. Van, hogy beszélünk egy élményről, és Diaz kijavít, hogy ez nem egy hete történt, hanem már egy hónapja.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Mennyire sikerül a rajongóknak betartani azt a bizonyos határt? Végig tudtok menni az utcán sikoltozó lányok nélkül?

Diaz: Kettőnk közül nekem a könnyebb. Persze engem is megállítanak egy közös fotó erejéig, de az életem ebből a szempontból egyszerűbb, mint Tominak.

Egyikőnk sem él vissza ezekkel a helyzetekkel. Persze jólesik, ha az embert szeretik, és rajonganak érte, de mi nem ezért csináljuk ezt az egészet.

Fluor: Engem ugye a múltamból kifolyólag is elég sokan felismernek, így a rejtőzködés nem jöhet szóba. A magazinok olyan emberhez is elvitték az arcomat, akik esetleg soha életükben nem is kerestek volna rám az interneten. Nem az volt a cél, hogy híresek legyünk, de közben meg persze a siker visszajelzése az is, mikor odajönnek hozzánk.

Mindkettőtöknek van egy gyönyörű barátnője, és ezt több közösségi platformon nyíltan felvállaltátok. Mi ennek az oka?

Fluor: Én már voltam jó pár olyan kapcsolatban, ahol bujkálni kellett, és ezt én az évek alatt megelégeltem. Pár hónap után az ember nem tárja a nyilvánosság elé a szerelmét, mert ha nem jön össze a dolog és szétmentek, később kínos, ha még mindig róla kérdezgetnek.

Azért tettem közzé, mert úgy éreztem, hogy bár ismert ember vagyok, jó lenne megélni egy olyan szerelmet, ami szabadon ki tud bontakozni, és ahol nem kell paráznom, mert kirakok pár fotót az Instagramra.

Diaz: Ennyit szerintem beleláthatnak az életembe. Néhány közös képpel még nem adom ki minden titkomat és párkapcsolati ügyemet a sajtónak. Én azt sokkal kínosabbnak tartom, ha olyan dolgokat teszel közszemlére, amik nem biztos, hogy több ezer emberre tartoznak.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Mit gondoltok a magyar popkultúráról? A magyarok vágynak az igényes zenére?

Fluor: Vannak olyan zenekarok, akikkel mi is nagyon szeretünk együtt dolgozni (például a Halott pénz). A popzene egyre jobb Magyarországon. Csak meg kell nézni, hogy mi volt öt éve, és most mi van.

Az emberek szeretnek koncertekre járni, és újra egyre többen mennek el nagyobb hazai fesztiválokra is, akár csak a magyarokért.

Diaz: Most tényleg azok vannak a csúcson, akik igazán megérdemlik szakmailag. Ahogy én látom a rádiók és a tévécsatornák is egyre jobban nyitnak az igényesebb hazai dalok felé.

Ismert emberként mennyire szoktatok jótékonykodni? Szívesen adjátok az arcotokat ilyen kezdeményezésekhez?

Fluor: Évi 10-15 ilyen kampányt vagy programot mindig vállalok. Rengeteg plüsst vittem be anno gyermekotthonokba, és fantasztikus érzés volt látni, hogy egy ilyen aprósággal mekkora örömet okozhatunk az ott élő csöppségeknek. Ezek megrázó élmények, de ha már ismert ember vagy, fel kell vállalnod ezt a részét is, mert nagyban segíthetsz másokon.

Diaz:

Maradandó élmény marad az a 2015-ös Volt fesztiválos koncertünk, ahol a 14 éves kerekesszékes Leventét kézről kézre adták előre a rajongók, hogy minél közelebb jöhessen a színpadhoz. Olyan pillanatot élhettünk át, amelyet sosem fogunk elfelejteni.

Elképesztően pozitív volt, és az egész banda megkönnyezte a dolgot. Szoktunk ünnepelni a koncerteket követően, de ez után síri csend volt, és jó ideig megszólalni sem tudtunk a meghatottságtól.

Forrás: Vilcsek Orsi

A dalaitokban nagyon erősen dominál a szerelem. Ti mennyire vagytok kapcsolatfüggők?

Fluor:

Én hiszek abban, hogy az embernek tudnia kell egyedül is lenni. Fontos, hogy ne érezd rosszul magad, ha éppen nincs senkid. Ilyenkor letisztázódik benned, hogy ki is vagy valójában, és mire van szükséged az életben. Aki nem tud egyedül lenni, az valamilyen szinten nincs rendben önmagával sem.

Diaz: Én sem lennék azért egy kapcsolatban, hogy ne legyek egyedül. Ez butaság. Mindig, ha úgy éreztem, hogy szeretem a kiválasztottam, dolgoztam a kapcsolaton a nehezebb szakaszoknál is. Mindemellett azt vallom, hogy nem kell rágörcsölni semmire, mert minél jobban erőlteted, annál nehezebben talál rád az igazi.

Milyen számotokra az ideális nő?

Diaz: Nyilván a belső tulajdonságok nagyon fontosak, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy a külső nem fontos tényező. Persze, nyilván előbb azt szúrod ki, hogy milyen szép a szeme, vagy mennyire bájos az arca.

Fluor: Mindenki hazudik, aki azt mondja, hogy nem számít a külső.

Persze sok olyan nővel is találkoztunk már, aki gyönyörű volt, amíg ki nem nyitotta a száját.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Mi a jövő?

Diaz: Új lemez, új show, de a csapat a régi. Számtalan meglepetéssel készülünk, de nem szeretnénk mindent már most elárulni.

Fluor: 2015 arról szólt, hogy rászolgáljunk a bizalomra, amit kaptunk. Ez az év szintén erről fog szólni, de még több lendülettel és sok újdonsággal, frissítéssel.

Egyet megígérhetünk: addig lesz zenekar, amíg szerelemként tudjuk megélni.

Hősök: "Soha nem akartunk begyöpösödött banda lenni"http://www.life.hu/kult/20151121-hosok-jovore-tizenot-eves-hazank-egyik-legnepszerubb-hip-hop-csapat.htmlVajon mitől lesz ma valaki Magyarországon igazán sikeres előadó? Ez nem az Egyesült Államok, ahol hatalmas a zenei piac, így a legkisebbek is vígan elélnek egy rádiós toplistából. Itthon keményen meg kell dolgozni, mind a szakma, mind a rajongók elismeréséért. Erre jó példa a Hősök, hazánk egyik legnépszerűbb hiphopegyüttese. A csapat jövőre ünnepli a 15. születésnapját, és bár az évek alatt sokat formálódtak, mindig megőrizték az egyediségüket. Kíváncsi voltam, vajon mi is az ő népszerűségük valódi kulcsa. Kult--Egyik pillanatban gyilkos csecsemő, majd káromkodó kisiskolás - Dolmány Attilával beszélgettünkhttp://www.life.hu/kult/20151107-dolmany-attila-a-family-guy-es-a-south-park-ket-fo-karakterjenek-hangja-sokszor-az-eletben-is-stewie.htmlIdén 80 éves a magyar szinkron. Szép kerek szám ez, így nem érdemes csak úgy elsétálnunk mellette. Temérdek olyan színészünk van, akik fantasztikusan játszanak a hangjukkal a képernyőn. Mivel ők nem kapnak akkora rivaldafényt, most itt próbáljuk lerántani a leplet róluk. Kult--Kiderült: ezeket kéri a Wellhello a backstage-behttp://www.life.hu/sztarok/20160211-a-wellhello-zenekar-ezeket-keri-a-backstage-be.htmlA Life.hu nagyszájú riportere Fluor Tomit, a Wellhello zenekar egyik frontemberét faggatta a zeneiparról, a menedzserekről és a srácok fellépések előtti igényeikről. TV + Sztárok--Ezekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért http://www.life.hu/kult/20160115-oscar-dij-verseny-saul-fia-nezd-meg-a-tobbi-jeloltet-veluk-versenyez-a-magyar-csapat.htmlHuszonhét év után ismét Oscar-jelölt egy magyar film! Az öröm mellett persze elindultak a találgatások is, hogy vajon a legjobb idegen nyelvű film kategória többi jelöltje mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László művével szemben. Most segítünk, hogy kicsit jobban megismerd őket! Kult--Mindent a rozé pezsgőkről - A friss trend mögött évszázados történelem áll http://www.life.hu/kult/20160208-tudnivalok-es-receptotletek-a-roze-pezsgokhoz.htmlAkár otthon, akár egy sikkes étteremben telik majd a Valentin-nap, az alkalomhoz semmi nem illik jobban, mint egy palack pezsgő. Egy rozé pezsgő például eleganciát és stílust ad a közös estéhez, teli van a tavaszt idéző gyümölcsösséggel, a hozzá illő ételekkel pedig valódi luxus élmény. De minek köszönheti a sikerét az ellenállhatatlan pink színen túl? Talán meglepő, de a friss trend mögött komoly szakmaiság és évszázados történelem áll. KultThinkstockA 12 legjobb idézet a szerelemről http://www.life.hu/kult/20160107-a-12-legjobb-idezet-a-szerelemrol-szerelemes-filmekbol.htmlAz összebújós, romantikus filmek telis-tele vannak alapigazságokkal a szerelemről. Íme, a mi kedvenceink - természetesen a teljesség igénye nélkül. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.