Józan László: „Most végre egy másik oldalamat mutathatom meg"

musical Józan László Grecsó Krisztián Dés László Pál Utcai Fiúk Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap vette kezdetét A Pál utcai fiúk című zenés játék próbafolyamata a Vígszínházban. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián musicaljében Vecsei Miklós és Józan László is szerepet kapott.

„Grecsó Krisztián nagyon jó ízléssel nyúlt a Molnár Ferenc regényhez, bátran, de mindvégig megtartva A Pál utcai fiúk szellemiségét" – mesélte a készülő előadás kapcsán Vecsei Miklós, aki a Vígszínház őszi bemutatójának főszereplőjeként látható majd. „Az egyik kedvenc regényem volt gyerekként, édesanyám olvasta fel nekem először 7-8 éves koromban. Borzasztóan szerettem, leginkább Boka miatt. Most Nemecsek vagyok. Szép feladat és nagy kihívás lesz „vele" dolgozni."

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

„Én is nagyon szerettem a könyvet és a filmverziót is" – folytatja Józan László. „Elolvasva a regényt szinte megelevenedett előttem a történet, kíváncsi leszek, hogy mennyiben különbözik majd a mi előadásunk a gyerekkori víziómtól."

Laci a vörösingesek vezére, Áts Feri lesz az új musicalben. „Áts Feri nem egy szélsőségesen negatív karakter, de nem is a jófiú. Nagyon várom, hiszen most végre egy másik oldalamat mutathatom meg" – tette hozzá. Laci nem most először lép színpadra Dés-Geszti darabban. „A dzsungel könyve Mauglijának szerepe mérföldkő volt a pályámon, és még ma is nagyon szeretem játszani. Izgalmas, hogy most az előadás születésénél is jelen lehetek."

Újra együtt a nyerő páros

A dzsungel könyve szerzőpárosa, Dés László és Geszti Péter húsz év után most ismét egy közös zenés játékon dolgozik, Molnár Ferenc regényéből készít darabot a Víg színpadára. A rendező Marton László, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik legjelentősebb képviselőjének munkája, a dramaturg Radnóti Zsuzsa.
Sosem látott fotók kerültek elő a 20 éves Marilyn Monroe-ról http://www.life.hu/kult/20160405-marilyn-monroe-husz-evesen-a-diva-itt-meg-nem-volt-hires-szerelme-fotozta.htmlA gyönyörű színésznő ezeken a felvételeken még nem volt ismert személyiség. 1946-ben álnéven utazott Malibuba, ahol a tengerparton készített róla pár képet akkori szerelme, André de Dienes. KultOrigoHangolódj az univerzumra a zene segítségévelhttp://www.life.hu/kult/20160405-hangolodj-az-univerzumra-a-zene-segitsegevel-mirabai-ceiba-deva-premal-es-laar-andras-segitsegevel.htmlSzámtalan spirituális zenét játszó együttes segít már abban, hogy ha egyedül a csendes meditáció nem megy, a dallamok segítségével eljuss az áhított harmonikus állapotba. Kult--Kiválasztották az amerikai Életrevalók főszereplőithttp://www.life.hu/kult/20160401-eletrevalok-amerikai-valtozat-nyaron-kezdik-forgatni-bryan-cranston-es-kevin-hart.htmlAz amerikai verzióban Bryan Cranston és Kevin Hart játssza el a két főszerepet. A tervek szerint a forgatások nyáron már el is kezdődnek. KultOrigoKönyvet írt a vele történt nemi erőszakról: Bestseller lett!http://www.life.hu/kult/20160401-csoportosan-megeroszakoltak-majd-konyvet-irt-a-tortentebol-bestseller-lett.htmlJessica Knoll írt egy népszerű könyvet egy lányról, akit tizenéves korában megerőszakoltak. Az író most elárulta: nagyon hasonló traumatikus élményben volt része neki is. KultOrigoMost kiderül, milyen napokig egy sziklafalon élni, enni, aludnihttp://www.life.hu/kult/20160331-most-kiderul-milyen-napokig-egy-sziklafalon-elni-a-vallalkozo-szellemu-sziklamaszo-lanyok.htmlLélegzetelállító teljesítmények, acélos izmok, fantasztikus csajok, akik meghódítják a legbrutálisabb sziklafalakat. Kult--Ma van a bolondozás napja! De miért is április 1-jén?http://www.life.hu/kult/20160401-aprilis-1-a-bolondozas-napja-a-hagyomany-eredete-maig-nem-tisztazott.htmlÁprilis első napján szokás szerint sokakat rászednek különböző tréfákkal és csínytevésekkel. Régóta tart már ez a hagyomány, amit több országban is megtartanak, ám eredete máig nem tisztázott. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.