Most kiderül, milyen napokig egy sziklafalon élni, enni, aludni

adrenalin Banff Mountain Film and Book Festival életveszély lány sziklamászó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lélegzetelállító teljesítmények, acélos izmok, fantasztikus csajok, akik meghódítják a legbrutálisabb sziklafalakat.

Egyesek szerint a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Két bevállalós lány, Maja Smith Gobat és Libby Sauter azt vették a fejükbe, hogy beírják magukat a Yosemite Nemzeti Park „nagy-könyvébe": rövidebb idő alatt zúzzák le a hírhedt Nose útvonalat az El Capitan ezer méteres szikla-falán, mint eddig bármelyik női mászó. A két hölgy természetesen kiállta a próbát és egy lenyűgöző film is készült a teljesítményükről.

A Golden Gate című filmben pedig egy olyan különleges világba kukkanthatunk bele, ahol egy hölgy, hat napot tölt az El Capitan-on a Yosemite Nemzeti Parkban, és a sziklafalon él, táplálkozik, alszik, közben pedig megküzd az összes logisztikai kihívással. A film egy több kötélhosszas, nagyfalas szabad mászás története Amerika egyik legnagyobb női mászósztárjával.

Még több adrenalin, dús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. Lélegzetelállító tájak, torokszorító pillanatok és elképesztő felvételek! A Banff Hegyifilm Fesztivál világ körüli turnéja idén is a legjobb kalandsport filmekkel jelentkezik április 5-6-7-8-án budapesti Corvin Moziban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.