Drogfüggősége végzett a Red Hot Chili Peppers egyik alapítójával

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Steve Jennings -
halál Hillel Slovak drog Red Hot Chili Peppers
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Red Hot Chili Peppers alakulása után keményen belevetette magát a forgatagba: turnébuszban, vagy nőknél töltötték az éjszakákat és rengeteget drogoztak. Egyikükkel éppen a kokain végzett, nagyon fiatalon.

Az ikonikus banda már a megalakulásakor megtalálta azt az egyedi hangzást és stílust, ami azóta is jellemzi őket, amit még úgy is sikerült tartani, hogy bőven voltak tagcserék a zenekarban. A két alapító, Anthony Kiedis és Michael "Flea" Balzary kitartott, azonban a zenekar két másik, eredeti tagja, Hillel Slovak gitáros és Jack Irons dobos egy darabig másik együttesben zenélt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Steve Jennings

Szerencsére nem kellett sok idő, hogy mindketten visszatérjenek a bandához, de nem tartott sokáig az együtt zenélés. Nagyon hamar elkapta a csapatot a gépszíj, tulajdonképpen folyamatosan be voltak drogozva. Így még Anthony Kiedis elküldése is felmerült.

"Annyira kész volt már a drogoktól, hogy el sem járt a próbákra"

– idézi a Blikk Flea szavait a Red Hot Chili Peppers története a saját szavaikkal című könyvből, ahol az is olvasható, hogy még Kiedis szerint is jogos volt a döntés. "

Egy narkós fantoménekes lett belőlem, nem is tehettek mást"

- nyilatkozta a forntember. Hozzátette, mindannyian le akartak szokni, de nem nagyon sikerült.

Hosszasan beszélgettünk róla, hogy le kéne szokni, de nem tudtuk betartani"

- mondta, és elárulta azt is, hogy akkorra Hillel Slovak már csak csontsoványan bolyongott a koncerteken és rengeteget hibázott. Neki sajnos nem is sikerült elszakadnia a drogoktól. 1988-ban a heroin vetett véget az életének, 26 éves volt. A banda összetört, halála következtében Irons elhagyta az együttest.

Balaton, napfény, koncertek és szórakozás: Így néz ki a fiatalok játszótere!http://www.life.hu/kult/20160827-strandfesztival-balaton-napfeny-koncertek-es-szorakozas-igy-nez-ki-a-fiatalok-jatszotere.htmlNemcsak koncerteket, vízpartot, napsütést és társaságot kínál idén a Stanrdfesztivál az odalátogatónak. A bulik között rengeteg kreatív és ügyeségi játékban is bizonyíthattak a fiatalok. Idén nem jutottál le? Velünk azért beleshetsz! KultOrigoZombiriadó! Szavazz: melyik a legijesztőbb filmes élőhalott?http://www.life.hu/kult/20160825-szavazas-arrol-melyik-a-legijesztobb-zombi.htmlSzereted a horrort? Vagy inkább az izgalmas thrillerek bilincselnek le jobban? És hogy állsz a zombifilmekkel? Sok remekmű látott már napvilágot ebben a műfajban - manapság fordulatokkal teli forgatókönyvekkel, remek rendezésben és nem utolsósorban világhírű maszkmesterek által megmunkált élőhalottakkal kerülnek a mozivászonra. Kult--Nevess velünk! Vicces panorámaképeken kacag az internet http://www.life.hu/kult/20160825-panoramakepek-a-nagyvilagbol-igy-rontottak-el-sajat-fotojukat-majd-toltottek-fel.htmlCsúnya vége lett ezeknek a próbálkozásoknak. Egy dolog azonban mégis jól sült el: sikerült megszerezni, és feltölteni őket az internetre. KultOrigoKöszönj el méltóképp a nyártól – íme, a legjobb programok! http://www.life.hu/kult/20160825-kulturalis-programajanlo-augusztus-25-28-programok-mozi.htmlMozi, színház és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Nem kell bezárkóznod, hiszen a jó idő közeledtével egyre több szabadtéri program vár rád, főleg a belvárosban. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. KultOrigo17 érdekesség A kis kedvencek titkos életérőlhttp://www.life.hu/kult/20160824-a-kis-kedvencek-titkos-elete-mozifilm-mese-erdekessegek.htmlA magyar mozikban is hatalmas népszerűségnek örvend az az új animációs film, amely megmutatja: mi mindent csinálnak, és milyen kalandokon esnek át a háziállataink, amikor otthon magukra hagyjuk őket? Összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt A kis kedvencek titkos életéről. KultOrigoLélegzetelállító felvételek: cápákkal úszott együtt egy bátor modell http://www.life.hu/kult/20160824-capakkal-uszik-egyutt-a-modell-ilyen-meresz-fotokat-meg-nem-lattal.htmlLia Barrett egy különleges, nem mindennapi fotózásra adta a fejét. A művész szerint ezek a képek segítenek, hogy ne féljünk ennyire ezektől a mesés állatoktól. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.