77 éves lett Al Pacino: Boldog születésnapot

Forrás: AFP/Gabriel Bouys -
Al Pacino születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Al Pacino korunk egyik legnagyobb legendája, a filmtörténelem legmeghatározóbb alakja. Már rögtön az első filmszerepe, a Pánik a Tű parkban előtt Tony-díjat kapott egy Broadway darabban nyújtott alakításáért. Ezután egyből jött A Keresztapa.

Al Pacino titka a puszta tehetség, ami miatt még az első filmes szerepe előtt díjat kapott egy Broadwayn nyújtott darabért. A színésznek nem kellett sokáig küzdenie, hogy elismerjék a szakmában, egy csapásra a legnagyobbak közé került, miután Francis Ford Coppola ráosztotta a Corleone-családot irányító maffiavezér, Michael Corleone szerepét A Keresztapában.

Al Pacino 77 éves lett Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A rendezőnek azonban nem volt könnyű dolga, nagy harcok árán fogadtatta el a Paramount Pictures vezetőivel, hogy Al Pacino játssza a gengszterfilm egyik főszerepét, de neki lett igaza. Al Pacinót ezek után beszippantotta Hollywood, a legjobb alkotók versenyeztek a színészért, akit soha nem érdekelt semmi más ezen a szakmán kívül. Középiskolában ébredt rá a tehetségére, és szerencséjére nagyon hamar fel is fedezték, különben mi lennénk kevesebbek egy htalamas legendával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.