30 éves a Szomszédok, az ország legikonikusabb sorozata - Fotók!

Forrás: Youtube -
Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szomszédok az egyik legkedveltebb és legismertebb sorozat volt, több mint tíz éven keresztül sugározta a Magyar Televízió. Május 7-én lesz 30 éve, hogy leadták az első részét.

A Szomszédok Magyarország legikonikusabb sorozata. A történet egy panelházban élők mindennapjait követi nyomon, az apró vagy annál nagyobb gondjaikkal. A sorozat legtöbb jelenetét Gazdagréten vették fel, de nem mindet. Etus lakása a Gazdagréttől északra lévő Sasad városrészben volt, de sajnos az eredeti épület már nincs meg. A sorozat befejezését követően ezt eladták és másik házat építettek a helyére, így ez a helyszín már nem létezik. Még a lakók is sajnálták, amikor az alkotók kiköltöztek, hiszen évtizedeken keresztül volt szerves része az épületnek a forgatás.

A Szomszédok Magyarország legikonikusabb sorozata Forrás: Youtube

Összesen 331 epizód készült a Szomszédokból, és szinte minden egyes részben csütörtök volt, ezt többször is kijelentik a szereplők. A szappanoperát a készítők ugyanis eredetileg csütörtöki sugárzásra szánták, tulajdonképpen a szereplők minden második csütörtöki napját követhetjük benne figyelemmel, némely esetben szerda esti, vagy péntek reggeli jelenetek is láthatóak.

Nézd meg a Szomszédok első részét:



/1505/_gy_n201553182055A főnök meg én meg a főnök előadásrólhttp://www.life.hu/kult/20170505-a-thalia-szinhaz-a-fonok-meg-en-meg-a-fonok-darab-bemutatojan-jartunk.htmlA Thália színház A főnök meg én meg a főnök című előadásán jártunk. Kult--Elhunyt Victor Lanoux francia komikus színész, a Sógorok, sógornők sztárjahttp://www.life.hu/kult/20170504-elhunyt-victor-lanoux-francia-komikus-szinesz.htmlElhunyt Victor Lanoux francia komikus színész, az Oscar-jelölt Sógorok, sógornők, az Agyő, haver és a Sokat akar a szarka című francia filmek sztárja. Kult--Teherautó helyett biciklivel szállítanak Sanghajban: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170504-fotosorozat-a-sanghaji-biciklis-szallitokrol.htmlElképesztő fotósorozat látott napvilágot Sanghajban élő futárokról, akik a fizika törvényeit meghazudtolóan fuvarozzák a nehezebbnél nehezebb szállítmányokat. KultOrigoProgramajánló május 6-7.http://www.life.hu/kult/20170504-programajanlo-majus-6-7-az-anyak-napi-hetvegere.htmlMájus első hétvégéje igazi csemegékkel kedveskedik nekünk: gesztenyevirág-fesztivállal, ízes-ínyes vásárokkal, anyák napi hajókázással, és ha van kedved, még színházba is elmehetsz. Hidd el, nem bánod meg! KultThinkstockMa ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!http://www.life.hu/kult/20170503-ma-unnepelne-szuletesnapjat-a-republic-frontembere-cipo.htmlBódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el. Kult--A legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.