Meghalt Schubert Éva

Forrás: budapest.hu/Majtényi Mihály -
Schubert Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala sajtóközleményben tudatta, hogy meghalt Schubert Éva. A színésznő 86 éves volt.

"A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti" - írják a közleményben.

Forrás: budapest.hu/Majtényi Mihály


Schubert Éva a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1955-ben szerzett diplomát, 1958-tól 1978-ig a Vígszínház tagja volt, majd a Játékszínben és a soproni Petőfi Színháznál játszott. Színházi szerepei mellett sok játék- és tévéfilmben játszott, népszerű szereplője volt a Szomszédok című sorozatnak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.