Programajánló: 2017. augusztus 18-ától

Forrás: madachszinhaz.hu -
fesztivál ünnep LUPA2017 program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-ai hétvége idén is sok meglepetést tartogat a kiruccanni vágyóknak. De persze a hűvösebb, ősziesebb időjárást kedvelőknek is kínálunk kulturprogramokat - hogy senki ne szenvedjen hiányt. 

Koronázási szertartásjáték

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron 2017. augusztus 18-20. között a Koronázási Ünnepi Játékokat. Az összművészeti fesztiválnak köszönhetően az ország egykori szakrális központjának, az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé erre az időre beköltözik a középkor. Királyok, királylányok, lovagok jönnek szemben az utcán, fegyveres vitézek vívnak csatákat, énekmondók, csepűrágók szórakoztatják a járókelőket három napon át.

Forrás: koronazas.hu

Időpont: 2017. augusztus 18-19.
Helyszín: Székesfehérvár

Csongrádi borfesztivál

Minden év augusztusában valósul meg a Csongrádi Borfesztivál. A rendezvényen lehetőség kínálkozik főként a helyi, de más borvidékek borainak megízlelésére. A borok mellett kirakodóvásár, kézműves gasztronómiai termékek, kemencében sült langaló, parázson sült kürtőskalács, különféle lekvárok és szörpök, sajtok várják a vendégeiket. A háromnapos fesztivál számos könnyűzenei koncertet, színes kulturális és szórakoztató programot nyújt. A gyermekeket népi játszóház, kézműves foglalkozás és mesejáték várja.

Forrás: csongrad.hu

Időpont: 2017. augusztus 18-20.
Helyszín: Csongrád, Fő utca

BioTechUSA Beast of the Beach Freestyle Street Workout - powered by BARBRO verseny

Hozd a legjobb formád és szerezd meg a Beast of the Beach címet a street workout megmérettetésen! A verseny mellett street workout workshop Tamási Patrik és Rozs Gergely street workout versenyzők, street workout és calisthenics instructorok vezetésével, egy hatalmas hip-hop buli, értékes BioTechUSA nyeremények és változatos programok várnak a szombaton a Lupa Prémium Beach-re látogatókra. További infó ITT.

Forrás: Youtube

Időpont: 2017. augusztus 19.
Helyszín: Budakeszi, Lupa-tó

Magyar ízek utcája

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját. Évről évre itt mutatják be az ország tortáját és a Szent István napi kenyeret, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség jelenik meg az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

Forrás: augusztus20.kormany.hu

Időpont: 2017. augusztus 19-20.
Helyszín: Budapest, Várkertbazár

Bor, zene, irodalom, színház és sport: Kerekdomb fesztivál

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb igazi összművészeti hétvégére várja azokat, akik még szeptemberben sem szívesen intenek búcsút a fesztiváloknak. Az őszi fesztiválon hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi- és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A szeptemberi fesztiválon a szüret kap hangsúlyosabb szerepet.

Forrás: Facebook/Kerekdomb fesztivál

Időpont: 2017. szeptember 8-10.
Helyszín: Tállya

Jézus Krisztus szupersztár

Nagyszabású, modern és látványos előadás keretében láthatják a nézők Veszprémben Andrew Lloyd Webber klasszikus művét, a Jézus Krisztus szupersztárt. Az darabot óriási sikerrel játszotta a Madách Színház az elmúlt évek során. Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ban, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott, és Oscar-díjra is jelölték. A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű rockoperát.

Forrás: madachszinhaz.hu

Időpont: 2017. november 25.
Helyszín: Veszprém

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.