Így emlékezik meg Hugh Hefnerről a magyar Playboy

Playboy szex Hugh Hefner nyuszis magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hugh Hefner haláláról a magyar Playboy is méltóan szeretne megemlékezni, ezért egy igen különleges döntést hoztak. 

Hugh Hefner korszakalkotó tevékenysége nagy hatást gyakorolt az egész világra. Rengeteget tett hozzá, hogy megdőljenek a szexualitást övező tabuk, kiállt a sajtószabadságért és a rasszizmus ellen is.

Az itthon megjelenő Playboy, hogy tisztelegjen az ikon emléke előtt olyan lépést tett, mint eddig még soha. A kendőzetlen női szépség helyett ebben a hónapban az alapító fiatalkori portréja került a címlapra. A megszokott tartalmon kívül a magazinban most 15 oldalt szenteltek annak, hogy Hugh Hefner életének emlékezetes pillanatait tárják az olvasók elé. Íme, 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál a világhírű playboyról.

Hugh Hefner fiatal korában Forrás: Red Lemon Media

A szexuális forradalom egyik vezéregyéniségéről nem sokan gondolták volna, hogy kisfiúként kimondottan szégyellős gyerek volt. Hugh közép-nyugati, konzervatív protestáns családba született. Szorongásain képregények rajzolásával próbált enyhíteni. A középiskolában Iskolai zűr címmel adott ki képregényt, és az iskolaújság szerkesztését is magára vállalta. Szülei legszívesebben misszionáriusként látták volna fiukat felnőttként, de végül Hugh nem ezt az utat választotta.

Hefner pszichológusként végzett, az Illinois-e Egyetemet tanult, emellett kreatív írásból is diplomát szerzett. Munkája során sokat merített a szexualitás természetét vizsgáló lélektani tanulmányokból. Szakirányú műveltsége és komplex látásmódja segítségével sikeresen felismerte a háború utáni kábult korhangulatban férfitársai vágyait, fogyasztói attitűdjeit. Az elfojtások, a szigorú társadalmi struktúrák közepette több kalandra, szabadságra, sőt szabadosságra – és persze meztelenségre – vágytak. A társadalmi gátakat természetesen hosszú folyamat volt áttörni. Hefner eleinte maga sem hitte, hogy ez sikerülhet, egyszer így nyilatkozott: „Lehetetlen álmokat álmodtam, de ezek az álmok kitörve meghaladtak mindent, amit csak elképzeltem."

Hugh Hefner a Playboy magazin címlapján Forrás: Red Lemon Media

Az igényes magazin a kezdet kezdetén azonban még korántsem a csillogásról szólt. A legelső Playboy meglepően fapados módszerrel készült. Hugh a szülei konyhájában készítette el az újságot saját kezűleg, olló és cellux segítségével. De persze nála volt a legnagyobb ütőkártya: Marilyn Monroe meztelen képei. Így indult útjára a korszakalkotó nyuszis magazin 1953-ban.

Hefner az újság elindításával betört a médiapiacra, ezután a Playboy rövid úton betette a lábát a televíziózásba is. 1959-ben Hef elérkezettnek látta az időt, hogy egy kísérleti varietéműsorral jelentkezzen. A Playboy's Penthouse, melyben dzsessz és R&B-sztárokat látott vendégül 44 adást ért meg. Az egyik adás különösen nagy port kavart. A Grateful Dead lépett fel, és az egész stáb meglehetősen furcsán viselkedett, de csak később derült ki, hogy mi okozta a felfordulást. Az egyik hangmérnök LSD-t csempészett az egész társaság kávéjába, de Hugh és csapata így is megállták a helyüket és a komoly hallucinációk közepette is végigcsinálták az egész adást.

Komolyan vette a munkáját, fontos volt számára a minőség Forrás: Red Lemon Media

Hefner a világ egyik legtartósabb és legismertebb brandjét hozta létre, egyes felmérések szerint a Playboy márkaismertsége világszinten 97 százalékos. A nyuszis lap a valaha volt legbefolyásosabb férfimagazin. Átfogalmazta a szexualitás narratíváját az amerikai társadalomban, az általa generált társadalmi és kulturális viták pedig felrúgták az addigi status quót.

Barbi Benton szerint sokat köszönhetünk Hugh Hefnernek http://www.life.hu/kult/20171006-barbi-benton-allitja-sokat-koszonhetunk-hugh-hefnernek.htmlHefner egyik exe szerint jóval többet köszönhetünk a híres üzletembernek, mint a Playboy magazint. Kult--Így futott fel Hugh Hefner karrierje http://www.life.hu/kult/20171003-ennek-koszonhetoen-lett-olyan-sikeres-hugh-hefner.htmlMindannyian tudjuk, hogy Hugh Hefner neve egyenlő a Playboy magazinnal. De vajon hogyan kezdődött minden, és minek köszönhető a szexmogul sikere? Kult--Így szállították el Hugh Hefner holttestét az otthonából, a Playboy Mansionbőlhttp://www.life.hu/kult/20170930-igy-szallitottak-el-hugh-hefner-holttestet-az-otthonabol-a-playboy-mansionbol.htmlHugh Hefner, a Playboy alapítója, amerikai sajtómágnás szerdán hunyt el Los Angeles-i otthonában. Holttestét halála másnapján szállították el a Playboy Mansionből, családja jelenlétében. Kult--Meghalt John Hillerman amerikai színészhttp://www.life.hu/kult/20171110-meghalt-john-hillerman-amerikai-szinesz-a-magnum-szereploje.htmlNyolcvannégy éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a karót nyelt brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban. A színészt csütörtökön otthonában, a Texas állambeli Houstonban érte a halál - közölte a családja. Kult--Szex és New York 3: Nicole Kidman lesz az új Samantha Joneshttp://www.life.hu/kult/20171109-szex-es-new-york-3-nicole-kidman-lesz-az-uj-samantha-jones.htmlHatalmas sokk volt minden rajongónak, amikor Sarah Jessica Parker szeptember végén bejelentette, hogy nem lesz harmadik része a Szex és New York filmeknek. Most azonban újra felcsillant a remény a folytatásra, ugyanis a legfrissebb hírek szerint megtalálták Kim Catrall utódját.KultOrigoMárton-napi programajánlóhttp://www.life.hu/kult/20171108-marton-napi-libas-programajanlo.htmlSzereted a libát? Akkor a Szent Márton-napot neked találták ki! Ezen a napon degeszre eheted magad a finomabbnál finomabb falatokkal, és mindezt isteni borokkal öblítheted le. Márton-napi válogatásunkkal az egész országot bebarangolhatod ezen a néhány napon. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.