Mondd ki: szeretlek – íme a Jobb ember leszek! mozgalom januári kihívása

Forrás: Shutterstock -
érzelem kihívás szeretlek mozgalom érzelemkifejezés Jobbemberleszek január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen mutatod ki, ha igazán szeretsz valakit? Nem a legkönnyebb számodra, hogy kimondd: szeretlek? Ha változtatnál ezen, akkor a Life.hu 2019-es mozgalmának januári kihívását neked találták ki. A Jobb ember leszek! kihívássorozatának első hónapjában ugyanis minden nap ki kell mondanod a sokak által rettegett „sz” betűs szót. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de meglátod, a hatás nem várat sokat magára.

Elindult a Life.hu 2019-es kihívása. A Jobb ember leszek! mozgalom januári feladata, hogy mindennap mondjuk ki valakinek: szeretlek. Az érzelmek és a szeretet kifejezése sokak számára nem a legkönnyebb feladat. Éppen ezért szeretnénk, ha a kihívásban részt vevők kicsit kimozdulnának a komfortzónájukból.

Mondd ki: szeretlek – édesanyádnak, édesapádnak, testvérednek, a háziállatodnak Forrás: Shutterstock

Sokan lebecsülik a „szeretlek” szó jelentőségét. Nincs két egyforma ember. Akad olyan, akinek elég, ha tettekkel fejezi ki szeretetét szavak helyett, és ő is ugyanezt várja el a partnerétől, családtagjaitól. Ám vannak olyanok is, akiknek a tettek homályos, nem egyértelmű üzenetet hordozhatnak, szeretik hallani, hogy a másik fontosnak tartja, szereti őket. Egyik típus sem jó vagy rossz, ám mindannyiunknak jót tehet, ha egy kicsit megtapasztaljuk, milyen, ha szeretteinknek egyértelműen a tudtára adjuk: jobbá teszik az életünket. Ehhez talán a legjobb szó a „szeretlek”. Mondhatod bárkinek: édesanyádnak, édesapádnak, testvérednek, a háziállatodnak, de akár magadnak is a tükörbe nézve. A hatás nem marad el, érdemes első kézből megtapasztalnunk.

De mi is a Jobb ember leszek! mozgalom? A Life.hu a 2019-es évben minden hónapban új kihívást indít, amelynek az a célja, hogy mindannyian egy kicsit jobb emberek legyünk. Ez nem kerül pénzbe, mindössze annyit kell tenni, hogy egy kicsit jobban figyelünk egymásra, a környezetünkre és magunkra is. Mert ha mi jobban érezzük magunkat, a velünk, körülöttünk élők iránt is nagyobb türelemmel viseltetünk. A legfontosabb, hogy a kihíváson nem lehet elbukni, mindenki a maga mércéje szerint teljesíti. Ebből kifolyóan bárki és bármikor csatlakozhat. A Life.hu szerkesztőségének tagjai is teljesítik a kitűzött célokat, tapasztalatainkról pedig minden hónap végén 1-1 cikkben számolunk be.

A Life.hu a 2019-es évben minden hónapban új kihívást indít, melynek az a célja, hogy mindannyian egy kicsit jobb emberek legyünk Forrás: Shutterstock

A kihíváshoz egy Facebook-csoportot is létrehoztunk, ahol bárki elmondhatja, hogyan éli meg az újabb és újabb mérföldköveket. A kihívás okozta örömökről és nehézségekről is várjuk a bejegyzéseket, hozzászólásokat, hiszen így egymást is könnyebb motiválni. Elsőként tehát a januári feladattal kapcsolatban mondjuk ki minél többször: szeretlek! Okozzunk örömet azoknak, akik a legfontosabbak számunkra!

Top 10: Ezek voltak 2018 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20190101-ezek-voltak-2018-legjobb-filmjei.htmlAz új évre fordulás mindig a visszatekintés és összegzés időszaka is, meg persze a toplistáké. 2018 mozgalmas és sokszínű évet hozott a filmek terén, így nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor - de az bizonyos, hogy az alábbi lista minden szereplője emlékezetes élményt jelentett, és jó szívvel ajánljuk őket az olvasóinknak is. KultOrigoKern András betegsége miatt lemondta a színház az előadásthttp://www.life.hu/kult/20190101-kern-andras-betegsege-miatt-lemondta-a-pesti-szinhaz-az-eloadast.htmlAz év első előadására jegyet váltók más műsort láthatnak holnap a Pesti Színházban. Az ok: Kern András beteg. KultOrigoMeghalt Mike Taylor, a kanadai Walk Off The Earth banda billentyűsehttp://www.life.hu/kult/20190101-meghalt-mike-taylor-a-kanadai-walk-off-the-earth-banda-billentyuse.htmlDecember 30-án álmában elhunyt Mike Taylor, a kanadai Walk Off The Earth banda billentyűse. A gyászhírt a zenekar közölte. Kult--Meghalt Honey Lantree, a poptörténelem első sikeres női dobosahttp://www.life.hu/kult/20190101-eletenek-75eveben-elhunyt-honey-lantree-a-poptortenelem-elso-sikeres-noi-dobosa.htmlElhunyt Honey Lantree, aki a 60-as években azzal vált híressé, hogy ő volt az első olyan nő, aki a mikrofon helyett a dobok mögött vált sikeressé a The Honeycombs nevű beatzenekarban. Egyik, ha nem legsikeresebb daluk az 1964-ben megjelent Have I The Right volt, amely a brit toplista élére került. Kult--A legismertebb újévi babonák és tiltásokhttp://www.life.hu/kult/20181230-a-legismertebb-ujevi-babonak-tiltasok.htmlA babona úgy tartja: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy mit tilos! KultOrigoA szilveszteri zajcsapás ősi szokás: az egészség, a szerencse és a gazdagság eléréséhez kötődikhttp://www.life.hu/kult/20181231-a-szilveszteri-zajcsapas-osi-szokas-az-egeszseg-a-szerencse-es-a-gazdagsag-eleresehez-kotodik.htmlA szilveszteri zajcsapás ősi szokás, amely a néphit szerint távol tartja a gonosz, ártó hatalmakat az új évtől - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.