A Dal 2019: plágiumvád érte az egyik döntős dalt, még nem állt össze a végleges mezőny

Forrás: A Dal / Instagram -
A Dal 2019 plágiumvád
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet édesapja ihletett, 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba 43 ponttal Szekér Gergő, aki népzenei motívumokkal tűzdelt hiphopos dalát, a Madár, repülj!-t adta elő, valamint Nagy Bogi, aki a felnőtté válásról szóló Holnapot énekelte, és produkciójára 42 pontot kapott.

A négy zsűritag zenész, előadó – Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább három dal. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Fatal Error és a Kulcs című dal lett, így ez a formáció is folytathatja a versenyt.

A zsűri tagjai Forrás: A Dal / Instagram

A döntő végleges mezőnye még nincs meg, mivel a fináléba jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte. A szervezők számára a verseny tisztasága a legfontosabb, az esetet elkezdték kivizsgálni, de a hivatalos szakvélemény nem érkezett meg az adás végéig. Ha beigazolódik a gyanú, akkor az – egyelőre meg nem nevezett – érintettet kizárják, helyére az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

Jövő szombaton kiderül, hogy ki lesz az a nyolc versenyző, aki a döntőben színpadra léphet.

Szombaton átadták A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója díjat, amelyet a szakmai zsűri Szepesi Mátyásnak ítélt oda a Százszor visszajátszott című dalért. A számot a versenyben a Konyha együttes adta elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.