5 lenyűgöző tengerpart téli kiruccanáshoz

St. Lucia Bora Bora Fidzsi-szigetek egzotikus utazás Tobago Barbados álomutazás nászút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is nehezen viseled a téli hideget, a napsütés hiányát és a lehangoló szürkeséget? Hogy kicsit elvarázsoljunk benneteket, összegyűjtöttünk öt mesés tengerpartot a világ minden tájáról - álmodozzatok, és ha megtehetitek, utazzatok!

1. Álmodozóknak - Fidzsi-szigetek

Ha a világ legkékebb partjait akarod megnézni, akkor keresve sem találhatnál jobb helyet a 322 apró szigetből álló országnál, amelynek neve valóban Paradicsomot jelent. Az Új-Zélandtól 2000 km-re fekvő szigetcsoport szinte minden szigetét korallzátonyok övezik, a szárazföldet pedig mesés növények: hibiszkuszok, kókuszpálmák és frangipáni virágok tarkítják.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Life.hu tippje:
Viti Levu-ban, a fővárosban látogass el a piacra: különleges egzotikus gyümölcsök, zöldségek, halak és fűszerek kápráztatják el az európai konyhához szokott turistákat.

2. A napfürdőzés és vásárlás szerelmeseinek - Barbados

Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger öleli körül a hófehér homokkal borított szigetet. Barbados szélcsendesebb karibi oldalán húzódnak a luxusszállodák, az óceáni partok azonban szelesek és sziklásak - pompás természeti szépségekkel. A grapefruit szülőhazáját korallzátonyok övezik. Ha itt jársz, fedezd fel a vidéket: gyönyörködj a pazar luxusvillákban, keresd fel a sziget legmagasabb pontját, ahol egy régi temető található, és kóstold meg a helyi finomságokat.

A Life.hu tippje:
Ha Rihanna szülőhazáját választod úti célul, tegyél egy napos körutazást egy helyi sofőrrel, aki lényegesen olcsóbban körbe tud vinni a szigeten, és olyan nevezetességeket is meg tud mutatni, ami kimarad a szervezett utazás programkínálatából.

Te jártál már egzotikus helyen télen?



3. Kalandra vágyóknak - Pigeon Island

Nálunk kevésbé ismert úti cél a Karib-tenger egyik gyöngyszeme, St. Lucia. Pigeon Island a Kis-Antillákhoz tartozó vulkanikus sziget, amelynek lassan mélyülő partjait imádják az ide látogatók. A sziget jellegzetes tájképét adó, a karibi térségből élénken kiemelkedő ún. Piton-hegyek a természeti világörökség részei.

A Life.hu tippje:
Nem bánod meg, ha egy félórás túrát teszel a Mount Gimie-re, amely a környék legmagasabb pontja - innen gyönyörű kilátás nyílik az egész szigetre.

4. Fedezd fel az Édenkertet! - Bora Bora

A polinéz őslakosok és európai bevándorlók alkotta sziget 230 km-re fekszik Tahiti fővárosától a Csendes-óceánban. A francia polinéziai szigetnek, Bora Borának gyönyörű, buja növényekkel teli tengerpartjai évről évre kivívják az ide látogatók szeretetét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Life.hu tippje:
Ha Bora Borán jársz, ne hagyd ki a világon egyedülálló Lagunáriumot, ahol természetes környezetükben csodálhatod meg a legkülönfélébb tengeri állatokat: teknősök, cápák, ráják, delfinek és trópusi halak várják a kíváncsi látogatókat.

5. Nyugalomra vágyóknak - Tobago

Ha a klasszikus értelembe vett napfürdőzésre, pihenésre és csendre vágysz, Tobago a tökéletes úti cél. Az itteni partok kiszolgálják a mesés strandokra vágyókat, miközben a háttérben az esőerdők és a vízesések moraja hallatszik. A Venezuelától tizenegy kilométerre fekvő karibi sziget mindössze 300 m2 területen fekszik. Legnagyobb vonzereje a számtalan természeti szépség és a partok érintetlensége. Itt a szállodák helyett tengerparti luxusbungalókban pihenheted ki magad - közel a természethez.

A Life.hu tippje:
Ha Tobagót választod úti célodul, a pihenés mellett helyi kísérővel járd be az esőerdőket is, hiszen a sziget számtalan különleges madárfaj lakhelye, amelyeket érdemes megtekintened, ha itt jársz.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Csúcsra fel! - 4 kihagyhatatlan úti cél síeléshezhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110106-csucsra-fel-szuper-siajanlok-az-ujevre.htmlKényeztetés mesterfokon - a legjobb wellnessközpontok Magyarországonhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101111-kenyeztetes-mesterfokon-a-legjobb-wellnesskozpontok-magyarorszagon.htmlÖltözz fillérekért Londonból!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101102-oltozz-fillerekert-londonbol.html5 csábító hely forrócsokizáshoz Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110109-forrocsokimamor-budapesten.htmlJohnny Depp, a tucatfigurahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110112-johnny-depp-az-atlagpasi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.