Idén sem lesz hiány érdekes és sokat vitatott kérdéseket boncolgató szerelmi drámákban, arcunkra mosolyt csaló vígjátékokban és igazi, romantikus komédiákban. Íme ajánlatunk filmekre éhes nőknek 2011-ben!

1. A király beszéde

Ma vitathatatlanul az egykori Mr. Darcy, azaz Colin Firth a legszexibb angol színész, aki remek alakításával idén nagy eséllyel pályázik az Oscar-díjra.

Miről szól a film?
VI. György a II. világháború idején, a bátyja lemondását követően lett brit király. Dadogása azonban nagyban megnehezítette feladatának végrehajtását - így ahhoz, hogy megtarthassa pozícióját, számtalan módszert kellett kipróbálnia. A király végül elérte, hogy személyisége, kitartása és bátorsága révén a Brit Birodalom egyik legelismertebb uralkodójává váljon.
Bemutató: 2011. február 3.
Rendező: Tom Hooper
Szereplők: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce


 
2. Csak szexre kellesz

Mi történik, ha megunod a magányt, a keresgélést, és lefekszel azzal, akit egyébként is szeretsz, és bízol benne - azaz a legjobb barátoddal? Lehet ő a nagy Ő?

Miről szól a film?
Emma éjjel-nappal dolgozik, és szexre vágyik. Adam is odavan az ágyjelenetekért, így a két jóbarát úgy dönt, néha összefutnak egy-két kósza éjszaka erejéig. Az örök kérdés itt is felvetődik - lehet-e fiú és lány között pusztán barátság és vad szex mindenfajta érzelem nélkül? Ashton Kutcher csupasz felsőtestét és szexi mosolyát elnézve erre most sem lesz sok esély...
Bemutató: 2011. február 10.
Rendező: Ivan Reitman
Szereplők: Ashton Kutcher, Natalie Portman, Greta Gerwig, Kevin Kline
3. Fekete hattyú

2011 Natalie Portman éve: a színésznő gyermeket vár, ujján hatalmas gyémánt eljegyzési gyűrű csillog, ráadásul könnyen előfordulhat, hogy a Fekete hattyú-beli filmszerepével az Oscart is megkapja majd. A mozi a Velencei Filmfesztivál nyitófilmje volt - és Portman bevallása szerint élete legnehezebb filmszerepe.

Miről szól a film?
Nina remek balerina - egyetlen szenvedélye a tánc. A Hattyúk tavában ő kapja a Fehér hattyú szerepét. Testét és lelkét kimerítve készül a szerepre, miközben különös kapcsolat szövődik közte és szép vetélytársnője között. A tánc lassan felőrli Nina személyiségét, míg végül már nem tud különbséget tenni a valóság és saját szörnyű képzelgései között.
Bemutató: 2011. február 17.
Rendező: Darren Aronofsky
Szereplők: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Winona Ryder
4. Honnan tudod?

A gazdag és megnyerő srácot választod vagy inkább a jófej lúzer pasit? Az anyagi vagy az érzelmi biztonság fontosabb a szerelemben? És a klasszikus kérdés, melyre a választ örökké keressük: honnan tudod, hogy ő az Igazi?

Miről szól a film?
Lisa egy sztársportolóval, Mattyvel randizgat, de véletlenül belebotlik George-ba, akinek az élete épp elég zűrös. Lisának mindkét férfi tetszik, de el kell döntenie, ki az, akivel egy életet is le tudna élni - ehhez persze újra meg kell ismernie önmagát.
Bemutató: 2011. február 24.
Rendező: James L. Brooks
Szereplők: Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson5. Elhajlási engedély

Te is nehezen viseled, ha életed párja túl sokat lóg a haverokkal, és éjjel-nappal más nőket stíröl? Itt a megoldás, mely garantáltan megmutatja a kósza hímeknek, miért is fontos egy jó párkapcsolat!

Miről szól a film?
Két jóbarát észreveszi, hogy - bár évek óta házasságban élnek - feleségeiket már észre sem veszik, más nőket viszont annál inkább. Ez a tény hamarosan a családi fészekben is feltűnik, így hosszas ötletelés után a férjek egy hét szabadságot kapnak a házasság intézményéből. Hogy tudnak-e élni ezzel a nagylelkű ajánlattal, az majd kiderül, mindenesetre számtalan vicces helyzetre számíthatnak a berozsdásodott férjecskék.
Bemutató: 2011. március 3.
Rendező: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Szereplők: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Christina Applegate, Alyssa Milano, Vanessa Angel, Kristin Carey
6. Ébredj velünk

Harrison Ford ismét komédiázik - ezúttal a bájos és igen tehetséges Rachel McAdams partnereként.

Miről szól a film?

Becky Fullert kirúgják produceri állásából, de nem írják le teljesen: egy kisebb tévé reggeli híradójánál kínálnak neki állást. Hogy sikeresebb legyen a műsor, hosszas vívódás után beszervezi a legendás műsorvezetőt, régi barátját, Mike Pomeroye-t. A dolgokat bonyolítja, hogy Mike műsorvezetőtársa Coleen Peck lesz, akik között mindig pattanásig feszül a viszony. Élcelődés, nevetés és karrierharc a javából!
Bemutató: 2011. március 24.
Rendező: Roger Michell
Szereplők: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, Jeff Goldblum
 7. Sorsügynökség


Érezted már úgy, hogy az életedet nem te, hanem egy mindennél feljebb lévő erő irányítja? Az életed árán is harcolnál a szerelmedért? Matt Damon most megteszi!

Miről szól a film?
David Norris politikai karrierje meredeken ível felfelé, és hamarosan a szenátusi tagságot is megkaphatja. Amikor találkozik élete szerelmével a szép Eliset személyében, minden tökéletes lehetne. De van egy szervezet, mely az előre megírt sorsot védelmezi - és az ő szerelmük nem tartozik ide. Így a szerelmesek komoly veszélybe kerülnek, ha szembe akarnak szállni az eddig legyőzhetetlen akarattal.
Bemutató: 2011. március 31.
Rendező:
George Nolfi
Szereplők: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery8. Vizet az elefántoknak

A tinibálvány Robert Pattinson új filmjével bebizonyíthatja, hogy van benne még tehetség Edward Cullenen túl is - most partnerei a mindig imádnivaló Reese Whiterspoon és a lenyűgözően jó színész, Christoph Waltz.

Miről szól a film?
Az 1929-es nagy gazdasági válság idején az állatorvosnak tanuló Jacob szülei halála után elszegődik egy másodvonalbeli cirkuszhoz. Itt cseppet sem könnyű kijönnie az excentrikus cirkuszigazgatóval, az agresszív állatidomárral, de a dolgokat még bonyolítja az is, hogy a fiú beleszeret az igazgató szépséges feleségébe.
Bemutató: 2011. április
Rendező: Francis Lawrence
Szereplők: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz
 


9. A Karib-tenger kalózai 4.  - Ismeretlen vizeken

Jack Sparrow kapitányt nem tudjuk megunni - ezúttal a megszokott szereplőgárda mellett a forgatás alatt már állapotos spanyol szépség, Penelope Cruz is emeli a mozi fényét.

Miről szól a film?
A legendás kalóz, Jack szíve sincs kősziklából - pláne akkor, ha összefut korábbi nagy szerelmével. A nő ráveszi a kalózt, hogy szálljon fel a hírhedt Feketeszakáll hajójára, így lassan már maga Jack Sparrow sem tudja, kitől is kell félnie jobban: az ellenségtől vagy a mindent felforgató szépséges bestiától. Szórakozás, kaland, Johnny Depp - mi mással indíthatnánk a nyarat 2011-ben?
Bemutató: 2011. május 19.
Rendező: Rob Marshall
Szereplők: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Sam Claflin, Stephen Graham, Gemma Ward, Keith Richards
10. Alkonyat - Hajnalhasadás

Edward és Bella szerelmi története lassan véget ér - de szerencsére nem 2011-ben. A Hajnalhasadás két részben kerül a mozikba - a második részt jövő novemberre várjuk.

Miről szól?
A földi halandó és az észvesztően tökéletes vámpírsrác végre egybekelnek, de egy nem várt esemény miatt kétséges lesz, hogy Bella egyáltalán megéri-e a vámpírlétet. A film készítése még folyamatban van, de azt már jó előre tudjuk, hogy a saga befejező részében sem lesz hiány izgalmakban, romantikában, és persze szexi vámpírokban és vérfarkasokban...
Bemutató: 2011. november közepe
Rendező: Bill Condon
Szereplők: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner


AFP

 

 

A leggyönyörűbb estélyik a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110117-a-leggyonyorubb-estelyik-a-golden-globeon.html Bejött a papírforma a Golden Globe-díjátadónhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-golden-globe-2011.html Johnny Depp, a tucatfigurahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110112-johnny-depp-az-atlagpasi.html Mit keres Robert De Niro férfiassága Ben Stiller kezében?http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110104-mit-keres-robert-de-niro-ferfiassaga-ben-stiller-kezeben.html Csúcsra fel! - 4 kihagyhatatlan úti cél síeléshezhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110106-csucsra-fel-szuper-siajanlok-az-ujevre.html 5 lenyűgöző tengerpart téli kiruccanáshozhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110112-csodalatos-tengerpartok-a-zord-telben.html