filmforgatás műtét rendező Peter Jackson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halasztódik A hobbit című film forgatásának megkezdése, mivel perforált gyomorfekéllyel kellett műteni Peter Jacksont, a produkció rendezőjét szerdán.

A 49 esztendős Oscar-díjas filmest szerdán este szállították kórházba Wellingtonban, mivel erős gyomorfájdalmakra panaszkodott. Melissa Booth szóvivő szerint Sir Peter már jól van, orvosai szerint teljesen rendbe fog jönni. Mint hangsúlyozta: Jackson természetesen folytatja a munkát felgyógyulása után, és az operáció miatt csak kisebb késedelemre kell számítani.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Késik A hobbit

A J.R.R. Tolkien regényéből készülő kétrészes film felvételei február közepén kezdődtek volna Új-Zélandon. A produkció első részének bemutatását 2012 decemberére, a másodikat egy évvel későbbre tűzték ki. Az ugyancsak Jackson rendezésében készült A Gyűrűk ura-trilógia hatalmas világsikerét követően hamarosan elkezdődött a történet előzményeként számon tartott A hobbit filmes adaptációjának előkészítése. Pénzügyi gondok miatt azonban a tetemes költségvetésű munka évekig nem kapott zöld utat, ám miután az akadályok elhárultak, átmenetileg az új-zélandi szakszervezetek bojkottja sodorta veszélybe a forgatást.

A hobbit Tolkien fantáziavilágában, Középföldén játszódik. Főhőse Zsákos Bilbó, a hobbit, aki kincskereső útra indul. A kaland nem veszélytelen, mert a sok drágaságot egy sárkány őrzi.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.