Ausztria legszebb adventi vásárai - Kismartontól Bécsújhelyig

karácsony advent vásár forralt bor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megannyi díszes portéka, csillogó díszek, karácsonyi dallamok, sült gesztenye, rumpuncs, forraltbor, forrócsoki - ez jellemző egy átlagos adventi vásárra. De milyen egy igazi vásári forgatag? Most Ausztriába hívunk ünnepi kiruccanásra - még Bécsig sem kell elmenned.

1. Halbturn kastély - puncskóstolás a határ mentén

A halbturni palota a Habsburg császári család egyik legkedveltebb nyári rezidenciája és vadászkastélya volt, ma pedig népszerű turistalátványosság. Halbturn, azaz Féltorony Burgenland tartomány keleti részén fekszik, egészen közel a magyar határhoz. A városka adventi vásárán az osztrák és magyar ünnepi specialitásokat is megkóstolhatod, puncsot vagy forraltbort kortyolhatsz, sült burgonyát és pirított gesztenyét falatozhatsz. A kézműves ritkaságok között megtalálhatod a tökéletes karácsonyi ajándékot. A kastélyudvaron gyújtott tábortűz mellett jólesik melegedni, miközben a kórusok ünnepi hangulatot varázsolnak. A vásárban a gyerekek sem unatkoznak majd, hiszen pónin lovagolhatnak, vagy kézműves foglalkozáson vehetnek részt, december 4-én pedig a Mikulás is meglátogatja a vásárt, hogy teljesítse a kicsik kívánságait.

www.schlosshalbturn.com
www.schlosshalbturn.com

Nézegess képeket a bécsi adventi vásárról is! Katt ide!

Mikor?
A halbturni adventi vásár december 3-4. és 8-11-ig várja a látogatókat, ezeken a napokon 13-tól 19 óráig kóstolhatsz bele a pannon karácsonyi hangulatba.
Bővebb infó: http://www.schlosshalbturn.com/

2. Kismarton - játékok nyomában Kismartonban

Kismarton, alias Eisenstadt Burgenland tartomány székhelye, és kihagyhatatlan látnivaló, ha Ausztriába utazol. A belváros és a sétálóutcák a fenyő- és fahéjillatban, az apró mécsesek fényében és karácsonyi kivilágításban még szebbek és hangulatosabbak, mint más hétköznapokon. A kismartoni karácsonyi vásár tökéletes úti cél, ha a gyermekednek keresel ajándékot, hiszen itt különösen nagy a játékkínálat. A babáktól a plüssökön át a kézzel készített játékokig mindent megtalálsz, amire csak egy kisgyerek vágyhat. Ha pedig a karácsonyfádat öltöztetnéd új "ruhába", a legszebb csillogó díszek között válogathatsz. Persze nem advent az advent ünnepi programok nélkül! Eisenstadtban minden nap gospel- és gyermekkórusok adnak koncertet, és a Mikulás is felbukkanhat a puttonyában minden jóval, csokival és mogyoróval.

http://esterhazy.at
http://esterhazy.at

Az Esterházy-kastély Kismartonban

Mikor?
Az eisenstadti adventi vásár november 25-től december 24-ig minden nap nyitva áll! A vásár hétfőtől csütörtökig 11-től 21 óráig, pénteken, szombaton és ünnepnapokon 10-től 20 óráig, vasárnap 13-tól 20 óráig, december 24-én pedig 10-től 14 óráig várják az érdeklődőket.

3. Fraknó és Lakompak - ünnep főúri pompával

Fraknón, Lakompakon, valódi főúri pompa közepette csodálhatod meg a karácsonyi standok csalogató kínálatát. Tavaly decemberben 25 ezer látogatója volt a pazar Esterházy karácsonyi vásároknak.

A fraknói várban, azaz Forchtensteinban csillogó-villogó díszekkel ékesített boltívek alatt válogathatsz az ajándék- és finomságkínálatból. A fraknói kastély karácsonyi vására valódi gyermekparadicsom. A kicsik - és persze a nagyok is - alpakákon lovagolhatnak, a középkori ruhákba bújt artisták hihetetlen attrakciókkal szórakoztatják a nagyérdeműt, a vásár portékáit a vár boszorkánya, Griselda is megcsodálja.
Mikor?
Fraknóban december 8 és 11-e között tart a karácsonyi varázslat.
Bővebb infó: http://esterhazy.at/

http://esterhazy.at
http://esterhazy.at

A fraknói vár

Lakompakban, vagyis a lackenbachi kastélyban többek között Ausztria legmagasabb, élő karácsonyfája vár téged, szinte művészien feldíszítve. Az adventi vásárban mintegy 50 kézműves mester kínálja minőségi portékáját, biotermékeit és kulináris specialitásait. Emellett persze érdekes keretprogramok, játszóház, kézműves bemutatók, felolvasások, koncertek színesítik a karácsonyi készülődést.
Mikor?
Lakompakra december 2-a és 4-e között érdemes ellátogatnod.
Bővebb infó: http://esterhazy.at/

http://esterhazy.at
http://esterhazy.at

A lackenbachi kastély

4. Bécsújhely - adventi varázslat ínyenceknek

Bécsújhely, vagyis Wiener Neustadt Alsó-Ausztria második legnagyobb és legizgalmasabb városa! A hagyományos karácsonyi vásárt a bécsújhelyi advent angyala nyitja meg, és a szőke loknis angyalka nap mint nap meglátogatja a standokat, beszédbe elegyedik a kicsikkel és nagyokkal, szívesen fényképeszkedik a látogatókkal, és néhány szerencsés gyermek karácsonyi kívánságát is személyesen teljesíti. Az adventi varázslat című rendezvénysorozat nemcsak egy egyszerű fenyőillatú karácsonyi kirakodóvásár, a város főterén inkább egy valódi karácsonyi falut találsz standokkal és gasztrosátorral. A kulináris világ kifejezetten nagy hangsúlyt kap Wiener Neustadtban, ínyenc édességek, pompás pékáruk és forró italok várják a hideg napokon is szabadba merészkedőket.

www.kmewn.at
www.kmewn.at

Nézegess képeket a bécsi adventi vásárról is! Katt ide!

Mikor?
A Wiener Neustadt-i adventi vásár kínálatát november 26-a és december 24-e között csodálhatod meg, hétfőtől szombatig 9-től 18.30-ig, vasárnaponként 13-tól 19 óráig, december 24-én pedig 9-től 12 óráig.
Bővebb infó: http://www.wiener-neustadt.gv.at

5. Ruszt - lovaskocsin a vásári forgatagban

Ruszt Burgenland egyik leghíresebb városa, a Fertő-tó nyugati partján fekszik, de a hangulatos kisváros nemcsak nyáron, hanem egész évben nagyon népszerű a turisták körében. Az adventi időszakban is felpezsdül az élet Rusztban. Minden hétvégén karácsonyi zene hallható a kisváros egyik sétálóutcáján, a Kirchengassén. A vásárban különleges mézek, teák, lekvárok, mézeskalácsok, szappanok, játékok, jászolok, karácsonyi dekorációk, könyvek és kézzel készített alkotások csábítják a bámészkodókat. A csillogó díszekkel dekorált standokon kívül a színes programok is figyelmet érdemelnek: a látogatók lovas kocsikázhatnak, ünnepi koncerteken, kiállításokon vehetnek részt, licitálhatnak a Fény a sötétben című jótékonysági aukción, a kicsik pedig a Mikulás fülébe súghatják karácsonyi kívánságaikat.

www.lifepr.de
www.lifepr.de

Nézegess képeket a bécsi adventi vásárról is! Katt ide!

Mikor?
A ruszti adventi vásár november 25-e és december 18-a között hétvégenként van nyitva, péntektől vasárnapig 16-tól 19 óráig.
Bővebb infó: http://www.rust.at

6. Nezsider - téli élmények a tó körül

Neusiedl am See, vagyis Nezsider a Neusiedler See, azaz a Fertő-tó "fővárosa" egész évben pezsgő társadalmi életet él. A városka az osztrák, a magyar és más külföldi turisták, strandolók, vitorlázók és természetbarátok körében is nagyon népszerű, telente pedig a korcsolyázók látogatják a tavat. A hagyományos adventi falu karácsony előtt nyitja meg a kapuit Nezsiderben. A város ovisai nap mint nap koncertet adnak a látogatók nagy-nagy örömére, a különleges jászolokból kiállítást rendeznek, a gyerekek a Jézuska postaládájába dobhatják be a kívánságaikat. Ha pedig megéhezel és megszomjazol a vásár forgatagában, végigkóstolhatod a környékbeli szakácsok és cukrászok finomágait.

www.pressetext.com
www.pressetext.com

Nézegess képeket a bécsi adventi vásárról is! Katt ide!

Mikor?
A nezsideri karácsonyi falu december 8-11-ig és 16-18-ig várja alkalmi lakóit, a vásár ezeken a napokon 16-tól 22 óráig tart nyitva.
Bővebb infó: http://www.neusiedlamsee.at

7. Puchberg am Schneeberg - karácsony középkori hangulatban

Puchberg am Schneeberg az egykori marcipánmúzeumnak köszönhetően ismert és kedvelt úti cél a magyar turisták körében. Puchberg am Schneeberg Alsó-Ausztria egyik csillogó ékszerdoboza, a hazánkhoz legközelebbi 2 ezer méteres alpesi hegy, a Schneeberg lábánál fekszik. Puchbergben a Kurparkban és a várban rendeznek karácsonyi vásárt. A Kurparkban, a tó partján állítják fel az adventi standokat, amelyeken ünnepi finomságokat és kézműves termékeket kínálnak az árusok. Természetesen itt időről időre felbukkan a Mikulás is, miközben kórusok és zenekarok lépnek fel a tóparti színpadon. A puchbergi várban középkori falak között, fáklyák és gyertyák fényében gyönyörködhetsz a portékákban és kóstolgathatod a mennyei ételeket és italokat.

www.tiscover.com
www.tiscover.com

Nézegess képeket a bécsi adventi vásárról is! Katt ide!

Mikor?
A kurparki advent november 26 és 27-e, december 3 és 5-e, 8 és 11-e, valamint 17 és 18-a között minden nap 15 órától csábítja a vásári forgatagba a látogatókat. A Puchberg am Schneeberg-i várban december 17-18-ai hétvégén vár a vásár 15 órától.
Bővebb infó: http://www.puchberg.at

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.