készségfejlesztés sakk pr-cikk játék logikai játék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne ismerné a bosszantó helyzetet, amikor hivatali ügyintézés miatt órákig kell várakozni, de akár egy hosszas utazás is próbára teheti a türelmünket, mert nincs mit tenni, a várakozás, az út túl hosszú, és olyan üresen szaladnak a percek. Azonban van egy remek ötletünk, hogyan lehet  a több órás várakozást lerövidíteni percekké.

Percek alatt elszalad az a várakozással töltött egy óra, ha a zsebbe vagy a táskába előrelátóan bekészítünk egy apró játékot, amelynek nem kell feltétlenül a telefon kínálta szórakoztató programnak lenni. Lehet az is, de mennyivel jobb lehet, ha a kényszervárakozás alatt megtornáztatjuk az agyunkat vagy fejlesztjük térlátásunkat, logikai készségünket. Gyerekek számára különösen ajánlottak az egyszemélyes, szinte marokban is elférő játékok, hiszen az általuk elért "agytorna" számtalan területet fejleszthet, és nemcsak a matematika válik könnyebbé, de erősítheti az összefüggések felismerésének képességét, az analitikus, szintetizáló gondolkodást. De ha mást nem érünk el vele, csak azt, hogy a sok gyakorlás miatt gyorsabbá válik a gondolkodás, már megérte a játékos unaloműzés.

Az egyszemélyes játékok tárháza gazdagon kínálja a megoldásokat: próbára tehetjük az agyunkat és a türelmünket akár egy ördöglakattal is, amely nem más (bár ezerféle formája és változata van), mint két egymásba gabalyodó elem, amely látszólag soha nem fog eltávolodni egymástól. A cél azonban az, hogy addig forgassuk, amíg az elemek szétválnak: vagyis a lakat kinyílik. Társaságban is nagyot dobhatunk az ördöglakattal, amikor egymás kezéből kapkodva próbálja - mert mindenki garantáltan megpróbálja egyszer - a lehetetlennek tűnő feladatot megoldani. A variációk száma szinte végtelen és aligha akad olyan ember, akinek ne lehetne letörölni az arcáról a magabiztos mosolyt egy rafinált ördöglakattal.

Próbára tehetjük magunkat azonban az egyszemélyes sakkal is. Ez nem más, mint egy, a sakk szabályain alapuló 4X4-es tábla, amelyen a játékos kártyák húzása alapján tanulhatja meg a lehetséges lépéskombinációkat és észrevétlenül válhat mesteri stratégiai játékossá, anélkül, hogy akár egyetlen páros küzdelmet megvívott volna. Vagyis, ha olyan gyerekkel találkozunk, aki bevallása szerint csak a Solitare Chesst ismeri, erősen gyanakodjunk, és ne menjünk bele előnytelen fogadásokba, mert könnyen lehet, hogy rajtaveszünk.

Isla Dorada - Keressünk együtt kincseket!http://www.life.hu/szorakozz/20111208-isla-dorada-tarsasjatek-keressunk-egyutt-kincseket.htmlHancúr Párbaj - Társasjátékok szigorúan nagykorúaknak! (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20111213-hancur-parbaj-tarsasjatekok-szigoruan-nagykoruaknak-18.htmlKreatív előjáték csak felnőtteknek! - az élvezet a fontos, nem a győzelemhttp://www.life.hu/szorakozz/20111215-tarsasjatekok-kreativ-elojatek-csak-felnotteknek-az-elvezet-a-fontos.htmlApám vámpírra vadászik!http://www.life.hu/szorakozz/20111215-apam-vampirra-vadaszik-hoditanak-a-horror-tarsasjatekok.htmlAz elvarázsolt labirintus és egyéb készségfejlesztő játékokhttp://www.life.hu/szorakozz/20111219-az-elvarazsolt-labirintus-es-egyeb-keszsegfejleszto-jatekok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.