Hajléktalanszállón talált elveszett apjára a fiatal író

film hajléktalanszálló mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezzel a címmel számolna be egy bulvárlap arról az esetről, amelyről egy kiváló regény és a belőle készült halványabb film mesél - egyik sem bulváros módon. Mocsokváros utcáin, kritika.  

Amikor a film elején Robert De Nirót egy sárga New York-i taxi volánja mögött láthatjuk, lehetetlen nem egy bizonyos régi nagy alakítására gondolni, de aztán hiába a nosztalgia ébresztette várakozás, ez a film sajnos nem egy Taxisofőr - sem színvonalában, sem jellegében. Ennek ellenére kimondottan jó benne látni De Nirót: a színésznagyság az utóbbi években leginkább a borzasztó szerep- és filmválasztásaival hívta fel magára a figyelmet, így épp itt volt már az ideje, hogy újra egy jól megírt, izgalmas karakter bőrébe bújjon.

focusfeatures.com
focusfeatures.com

Ez a figura pedig egy félrecsúszott, nem mindig józan apáé, aki végig simliskedte az életét, alaposan elhanyagolta a családját, miközben végig azt hitte magáról, hogy egy írózseni, aki a művészetével megváltja majd a világot és saját magát. A film főszereplője mégsem ő, hanem a fia (az ígéretes fiatal színész, Paul Dano érzékeny alakításában), aki vele ellentétben hajlandó is azért tenni, hogy író legyen belőle, és ezt többek között azzal kezdi, hogy az apja hátrahagyott kéziratát szét- és újraírva követ el rituális irodalmi apagyilkosságot. Mert persze az ő élete sincs rendben, és a gondok mögötti okokat nagymértékben az okozza, hogy az apja mindig is hiányzott az életéből, a történetünk idején immáron sok-sok éve nem is látta egyáltalán.

focusfeatures.com
focusfeatures.com

Átalakítunk! Igazi vadmacska lett a visszafogott Anitából! Kattints a galériáért!


Nick Flynn


focusfeatures.com
focusfeatures.com

Az egy generációnyi korkülönbséggel elválasztott férfiak kapcsolatairól előszeretettel mesélő Paul Weitz rendező (Egy fiúról, Jó társaság, Rémségek cirkusza, Utódomra ütök) megpróbált erős drámát faragni ebből a sokarcú történetből a mozivásznon, ennek érdekében pedig igazán nyomasztó hangulatú képekben mutatja be a hősei boldogságkeresését. Merthogy a filmváltozat szerint erről szól ez a sztori, nem másról, így a végére kicsit csöpögőssé is válik az a bizonyos dráma, a lankasztó végkifejletről nem is beszélve, amely az amerikai álom bűvkörébe utalja vissza a hőseit.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!



Kiknek ajánljuk?

- akik olvasták a regényváltozatot
- akik szeretnék újra méltó szerepben látni Robert De Nirót
- akiket érdekel az apa-fiú viszonyok problematikája

Kiknek nem ajánljuk?

- akik nem szeretik a depresszív hangulatú filmeket
- akik csalódottak, ha egy film gyengébb az alapjául szolgáló könyvnél
- akiket nem érdekelnek a családi drámák

Tipp! Csinos plus-size modellből csontsovány domina lett. Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.