Ashton Kutcher Charlie Sheen kritika Két pasi - meg egy kicsi tévé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melyik férfi ne álmodott volna már arról, hogy jól fizető állása van, egy minden igényt kielégítő óceánparti agglegénylakban éldegél, és esténként  szebbnél szebb nőket vihet az ágyába? A Két pasi meg egy kicsi című sorozat olyan a férfiaknak, mint a nőknek a Szex és New York, de ezt még a gyengébbik nem is imádja. A Life.hu utánajárt, miért is annyira sikeres Charlie Harper "legendája".

"Költözz Malibuba. Az a paradicsom!"- javasolja egyik interjújában David Geffen, a Dreamworks filmstúdió nyíltan homoszexuális producer-mogulja. Kőgazdagon - legyen bármilyen a szexuális orientáltságod - ez nem nehéz, mondhatná bárki a világon. De egy halandó hogyan nyerhetne bepillantást a földi paradicsomba? Nos, ez volt az egyik mozgatórugója egy sikeres filmsorozat, a Két pasi meg egy kicsi elindulásának. Hiszen kit ne érdekelne az óceán, a kék ég, a homokos part, a családi drámák és az ezekből adódó komikus helyzetek? Pláne, ha mindez egy álomszép helyen történik. A Két pasi meg egy kicsi című amerikai filmsorozat pont azt nyújtja, amit a címe ígér: két pasit, Charlie (Charlie Sheen) és Alan Harpert (Jon Cryer) és egy kicsit, Jake Harpert (Angus T. Jones), a lehető legnagyobb dózisban.

www.tv.com
www.tv.com

Charlie jól menő zeneszerző, aki reklámokhoz készít dalokat. Éli a negyvenes éveiben járó agglegények hedonista aranyéletét Malibun, az óceánparti villájában. Kedvenc hobbijai a csajozás, a sörözés és a szivarozás - ezek a jól jövedelmező munkája mellett ki is teszik az életét. Éves bérletre nincs szüksége a helyi nemibeteg gondozóba, hiszen számára már jár az örökös tagság. Nem csoda, hiszen több nőt fektet két vállra, mint ahányszor csíkos bowlingingjeit cseréli. Öccse, Alan, a neurotikus kiropraktőr (gerinc- és nyaki problémákat gyógyító terapeuta) a válását követően bátyjához, Charlie-hoz költözik és hétvégente egyszem fia, Jake is a társasághoz csapódik. Ők hárman alkotják a Harper fiúk bandáját. Alan a folytonos pénzügyi zavarai miatt szívesen élősködik a bátyján. Charlie "szerelmei" a hölgyismerőseivel tiszavirág életűnek bizonyulnak, míg Alan folytonos szorongásai miatt képtelen újabb egészséges párkapcsolatra. Ennek természetesen legfőbb okozója a maximalista, öntudatos, karrierista amerikai nő: édesanyjuk, Evelyn Harper. Jake pedig korából adódóan inkább kerül lázba egy cukormázas fánktól, mintsem a nőktől. Az i-re a pontot a Berta nevű bejárónőjük teszi fel, aki már nem kergeti az amerikai álmot, és a munkavégzést is szívesen mellőzi.

A Harper család mindennapjai immár tizedik éve tartják lázban az Egyesült Államok és a világ tévénéző közönségét. De vajon mi lehet a titka a sorozatnak? A válasz egyértelmű: minden az egyszerűségében rejlik. Nemre való tekintet nélkül bevallhatjuk, hogy egy picit mindannyiunkban van Charlie, Alan, Jake vagy akár a többi karakter jelleméből. Itt senki sem tökéletes, mi több, nagyon is tökéletlen, és pontosan ez teszi a szereplőket emberivé és szerethetővé. Az élet számukra sem fenékig tejfel: botladozásuk a boldogság útján, a súlyos hendikepekkel átszőtt családi kapcsolataik minduntalan komikus helyzetek tömkelegét vonják maguk után. Egy a lényege: az életet nem érdemes halálosan komolyan venni! Ám legyen szó válásról, szakításról, szexről vagy amerikai fociról, az elmaradhatatlan poénokra mindig jön egy még nagyobb viccözön, ami szó szerint viszi a pálmát.

www.cbs.com
www.cbs.com

Hogy mennyire kevés választja el a valóságot a fikciótól, azt mi sem bizonyíthatná jobban, mint az a változás, melyet a 2011-es év hozott a Két pasi meg egy kicsi stábjának életében. Charlie Sheent alkohol- és drogproblémái, illetve a producereket érő, ostorozó interjúi miatt kiírták a sorozatból. Jött helyette Walden Schmidt, a jóképű, válófélben lévő, internetes üzleteiből meggazdagodott férfi Ashton Kutcher személyében. Ő Alan újdonsült barátja és a malibui rezidencia új tulajdonosa, akinek nehéz feladata, hogy betöltse az űrt a Harper família és a filmsorozat nézőközönségének életében. Sokan ezzel a húzással a sorozat halálát jósolták, ám Ashton Kutcher széles rajongótáborával még nagyobb nézősereget sikerül verbuválni a tévéképernyők elé. Maga Charlie Sheen is gratulált Kutchernek Walden Schmidt karakteréért, akit szimplán fantasztikusnak nevezett. Ugyan - mint mondta - furcsa volt látnia a sorozatot saját maga nélkül, de a kollégái jó munkát végeztek. Alan karakterének is tovább kellett lépnie: testvére elvesztését feldolgozván az életet folytatni kell a maga eszement módján - megfűszerezve némi altesti humorral. Jake-ből, a dundi, mindenevő kisfiúból is kamasz vált, aki Charlie nagybátyja örökségét ápolván szívesen megfordul már a szoknyák után.

Hiába a bekövetkezett változás a szereplőgárdában, a sorozat továbbra sem akar kioktatni. Nem politizál, nem mondja meg, hogyan kellene vélekednünk a világról, nincs benne moralizálás sem - kár is volna érte. Egyszerűen csak szórakoztatni akar és teszi is azt világsikerrel, habkönnyű sztorijaival és bonyodalommentes párbeszédeivel. Ne felejtsük, ez mégiscsak Hollywood, ahol a város konok polgárai imádnak szembeszállni a képtelennel. Éppen ezért érezhetik életüket egy folyamatosan pergő film jeleneteinek, csakúgy, mint a Két pasi meg egy kicsi bohém mindennapjaiban.

Egy kis kedvcsináló a sorozathoz - Íme az első epizód:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.