Melyik férfi ne álmodott volna már arról, hogy jól fizető állása van, egy minden igényt kielégítő óceánparti agglegénylakban éldegél, és esténként  szebbnél szebb nőket vihet az ágyába? A Két pasi meg egy kicsi című sorozat olyan a férfiaknak, mint a nőknek a Szex és New York, de ezt még a gyengébbik nem is imádja. A Life.huutánajárt, miért is annyira sikeres Charlie Harper "legendája".

"Költözz Malibuba. Az a paradicsom!"- javasolja egyik interjújában David Geffen, a Dreamworks filmstúdió nyíltan homoszexuális producer-mogulja. Kőgazdagon - legyen bármilyen a szexuális orientáltságod - ez nem nehéz, mondhatná bárki a világon. De egy halandó hogyan nyerhetne bepillantást a földi paradicsomba? Nos, ez volt az egyik mozgatórugója egy sikeres filmsorozat, a Két pasi meg egy kicsi elindulásának. Hiszen kit ne érdekelne az óceán, a kék ég, a homokos part, a családi drámák és az ezekből adódó komikus helyzetek? Pláne, ha mindez egy álomszép helyen történik. A Két pasi meg egy kicsi című amerikai filmsorozat pont azt nyújtja, amit a címe ígér: két pasit, Charlie (Charlie Sheen) és Alan Harpert (Jon Cryer) és egy kicsit, Jake Harpert (Angus T. Jones), a lehető legnagyobb dózisban.

www.tv.com

Charlie jól menő zeneszerző, aki reklámokhoz készít dalokat. Éli a negyvenes éveiben járó agglegények hedonista aranyéletét Malibun, az óceánparti villájában. Kedvenc hobbijai a csajozás, a sörözés és a szivarozás - ezek a jól jövedelmező munkája mellett ki is teszik az életét. Éves bérletre nincs szüksége a helyi nemibeteg gondozóba, hiszen számára már jár az örökös tagság. Nem csoda, hiszen több nőt fektet két vállra, mint ahányszor csíkos bowlingingjeit cseréli. Öccse, Alan, a neurotikus kiropraktőr (gerinc- és nyaki problémákat gyógyító terapeuta) a válását követően bátyjához, Charlie-hoz költözik és hétvégente egyszem fia, Jake is a társasághoz csapódik. Ők hárman alkotják a Harper fiúk bandáját. Alan a folytonos pénzügyi zavarai miatt szívesen élősködik a bátyján. Charlie "szerelmei" a hölgyismerőseivel tiszavirág életűnek bizonyulnak, míg Alan folytonos szorongásai miatt képtelen újabb egészséges párkapcsolatra. Ennek természetesen legfőbb okozója a maximalista, öntudatos, karrierista amerikai nő: édesanyjuk, Evelyn Harper. Jake pedig korából adódóan inkább kerül lázba egy cukormázas fánktól, mintsem a nőktől. Az i-re a pontot a Berta nevű bejárónőjük teszi fel, aki már nem kergeti az amerikai álmot, és a munkavégzést is szívesen mellőzi.

A Harper család mindennapjai immár tizedik éve tartják lázban az Egyesült Államok és a világ tévénéző közönségét. De vajon mi lehet a titka a sorozatnak? A válasz egyértelmű: minden az egyszerűségében rejlik. Nemre való tekintet nélkül bevallhatjuk, hogy egy picit  mindannyiunkban van Charlie, Alan, Jake vagy akár a többi karakter jelleméből. Itt senki sem tökéletes, mi több, nagyon is tökéletlen, és pontosan ez teszi a szereplőket emberivé és szerethetővé. Az élet számukra sem fenékig tejfel: botladozásuk a boldogság útján, a súlyos hendikepekkel átszőtt családi kapcsolataik minduntalan komikus helyzetek tömkelegét vonják maguk után. Egy a lényege: az életet nem érdemes halálosan komolyan venni! Ám legyen szó válásról, szakításról, szexről vagy amerikai fociról, az elmaradhatatlan poénokra mindig jön egy még nagyobb viccözön, ami szó szerint viszi a pálmát.

www.cbs.com

Hogy mennyire kevés választja el a valóságot a fikciótól, azt mi sem bizonyíthatná jobban, mint az a változás, melyet a 2011-es év hozott a Két pasi meg egy kicsi stábjának életében. Charlie Sheent alkohol- és drogproblémái, illetve a producereket érő, ostorozó interjúi miatt kiírták a sorozatból. Jött helyette Walden Schmidt, a jóképű, válófélben lévő, internetes üzleteiből meggazdagodott férfi Ashton Kutcher személyében. Ő Alan újdonsült barátja és a malibui rezidencia új tulajdonosa, akinek nehéz feladata, hogy betöltse az űrt a Harper família és a filmsorozat nézőközönségének életében. Sokan ezzel a húzással a sorozat halálát jósolták, ám Ashton Kutcher széles rajongótáborával még nagyobb nézősereget sikerül verbuválni a tévéképernyők elé. Maga Charlie Sheen is gratulált Kutchernek Walden Schmidt karakteréért, akit szimplán fantasztikusnak nevezett. Ugyan - mint mondta - furcsa volt látnia a sorozatot saját maga nélkül, de a kollégái jó munkát végeztek. Alan karakterének is tovább kellett lépnie: testvére elvesztését feldolgozván az életet folytatni kell a maga eszement módján - megfűszerezve némi altesti humorral. Jake-ből, a dundi, mindenevő kisfiúból is kamasz vált, aki Charlie nagybátyja örökségét ápolván szívesen megfordul már a szoknyák után.

Hiába a bekövetkezett változás a szereplőgárdában, a sorozat továbbra sem akar kioktatni. Nem politizál, nem mondja meg, hogyan kellene vélekednünk a világról, nincs benne moralizálás sem - kár is volna érte. Egyszerűen csak szórakoztatni akar és teszi is azt világsikerrel, habkönnyű sztorijaival és bonyodalommentes párbeszédeivel. Ne felejtsük, ez mégiscsak Hollywood, ahol a város konok polgárai imádnak szembeszállni a képtelennel. Éppen ezért érezhetik életüket egy folyamatosan pergő film jeleneteinek, csakúgy, mint a Két pasi meg egy kicsi bohém mindennapjaiban.

Egy kis kedvcsináló a sorozathoz - Íme az első epizód:

 

 

Ők a sztárvilág legrémesebb szülőihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130109-sztar-mozi-film-szorakozas-ok-a-sztarvilag-legremesebb-szuloi.html Erotikus fotókon a celeblányhttp://www.life.hu/szorakozz/20130108-meztelenul-fotozkodott-helen-flanagan-celeblany-a-celeb-vagyok-ments-ki.html Tom Cruise és a kapuzárási pánikhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130108-mozi-film-szorakozas-tom-cruise-es-a-kapuzarasi-panik.html