zsinagóga Váci utca Hősök tere Vajdahunyad vára Budai Vár parlament Sziklatemplom Városliget városnézés Budapest Lánchíd ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldiek is odavannak Budapestért. A Female First összegyűjtött 9 dolgot, ami látványos, szórakoztató, ráadásul teljesen ingyenes a magyar fővárosban.

Budapest csodálatos város, tele történelmi, kulturális értékekkel és számtalan látnivalóval. Mi idehaza ezt mindannyian tudjuk, de most a külföldi lapok is a magyar fővárosról cikkeznek. Összeszedtek 9 dolgot, amit ingyen megtehetünk.

1. Sétálj át a Lánchídon
A Lánchíd a legrégebbi átkelő, amely összeköti a budai és a pesti oldalt, és a város egyik meghatározó jelképe. Innen nyílik az egyik legszebb kilátás a városra.

Forrás: MTI/Jászai Csaba
Forrás: MTI/Jászai Csaba

Lánchíd

2. Fedezd fel a várost egy sétatúrával
A legjobb mód, hogy bejárd a legszebb helyeket Budapesten az, ha gyalogolsz. A portál szerint három ilyen túra van. Az egyik a "klasszikus", amely érinti például a budai várat és a Halászbástyát is. De lehet "kommunista" sétára is menni, ahol bepillanthatunk abba, milyen volt az élet a kommunizmusban, miközben bűbájos utcákban gyönyörködhetünk.

3. Csodáld meg a Hősök terét

Forrás: MTI/Jászai Csaba
Forrás: MTI/Jászai Csaba

A Milleniumi Emlékmű a Hősök terén éjszaka

Budapest egyik leglátogatottabb és legismertebb helye a Hősök tere, amely az előtte fekvő Andrássy úttal együtt a világörökség része. A magyar Honfoglalás ezeréves jubileumán, 1896-ban kezdték el építeni. A félkör alakban elrendezett szobrok magyar uralkodókat, történelmi személyiségeket, vezéreket ábrázolnak. A hatalmas teret a Szépművészeti Múzeum gyönyörű épülete, illetve a Műcsarnok fogja közre, mögötte pedig a Városliget fekszik.

4. Bóklássz a zsidó negyedben

Forrás: MTI/Kovács Sándor
Forrás: MTI/Kovács Sándor

A zsinagóga

A Dohány utcai zsinagóga Európa legnagyobbja, a magyarországi zsidóság fontos jelképe. A környéken megízlelhetjük a budapestiek nyüzsgő életét, beülhetünk egy kis teázóba is.

5. Csodáld meg a parlament épületét
A magyar parlament gyönyörű épülete a Duna partján fekszik. Itt őrzik a magyar koronaékszereket is. Az alapvetően neogótikus szerkezetű létesítményt az angol parlamentről mintázták.

6. Nézelődj a Váci utcán
A Váci utca tökéletes hely a kirakatnézésre. Tele van trendi üzletekkel, éttermekkel, kávézókkal, ajándékboltokkal.

7. Sétálj fel a budai várnegyedbe

Forrás: MTI/Kovács Sándor
Forrás: MTI/Kovács Sándor

A budai vár kivilágítva

Ezt minden látogatónak ki kell próbálnia. Hossza körülbelül 1 km, de megéri, mert a kilátás megfizethetetlen lesz. A Budavári palota a magyar főváros legfőbb kulturális és turisztikai központja. Itt működik az Országos Széchényi Könyvtár is.

8. Fedezd fel a Sziklatemplomot
A Szent Gellért-sziklatemplom Budapesten található nemzeti szentély, a szülőföldjére hazatelepülő egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok számára készült. Remek akusztikája és a látványos, természetes kövek felejthetetlen élményt nyújtanak.

9. Barangolj a Városligetben

Forrás: MTI/Jászai Csaba
Forrás: MTI/Jászai Csaba

Vajdahunyad vára

A festői szépségű Városliget a főváros kedvelt pihenőhelye. Itt található a csodálatos Vajdahunyad vára, a csónakázótó és a patinás Széchenyi fürdő is. Egy kis lazítás a Városligetben egy napos délután - ez az egyik legjobb módja, hogy felfedezd Budapestet - írja a portál.

Budapest ihlette a körömlakkmárka színeithttp://www.life.hu/szepulj/20130329-budapest-ihlette-az-opi-koromlakkmarka-szineit.htmlVaddisznók garázdálkodtak Budapestenhttp://www.life.hu/legykepben/20130328-egyik-olvasonk-lefilmezte-amint-egy-vaddiszno-korical-budapest-12-keruleteben.htmlA budapesti Vásárcsarnok Európa legjobb piacahttp://www.life.hu/legykepben/20130326-a-budapesti-vasarcsarnok-lett-europa-legjobb-piaca-a-cnn-travel.htmlBudapest a legjobb hely a britek szerinthttp://www.life.hu/szorakozz/20130325-budapest-a-legolcsobb-hely-a-brit-turistaknak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.