Matt Damon iskolatársai voltak a bostoni merénylők

AFP -
középiskola bostoni merénylet színész robbantás Dzsohar Carnajev Matt Damon maraton Tamerlan Carnajev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen dolgot árult el az amerikai színész: Matt Damon azt mondta, hogy a bostoni robbantás elkövetői oda jártak gimnáziumba, ahova ő. Közben kiderült, hogy a merénylők játékautó-távirányítót használtak.

Az egész világot megrázta a bostoni robbantás. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, április 15-én a maraton célvonalánál két robbantás történt, amely három halálos áldozatot követelt. Az amerikai szupersztár, Matt Damon azt mondta, ez az egész szörnyű és bosszantó. A színészt két dolog miatt is különösen érzékenyen érintette a tragédia: egyrészt, mert Bostonban született és nevelkedett fel.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Matt Damon

Másrészt kiderült, hogy a robbantások elkövetői, Dzsohar és Tamerlan Carnajev az ő középiskolájába jártak. A 42 éves színész erről a Telegraph újságírójának, John Hiscocknak beszélt őszintén. Akkor döbbent rá erre, amikor egykori történelemtanárát hallotta nyilatkozni az ügy kapcsán. A híresség úgy fogalmazott: "A maraton óriási dolog Bostonban. A gyerekeknek ilyenkor nem kell iskolába menniük, egy nagy társadalmi esemény az egész, és ezek a srácok, akik szintén ennek a közösségnek voltak a részesei, ők helyezték el a bombákat. Ez hihetetlenül zavaró" - fejtette ki.

Közben a legfrissebb hírek szerint játékautó-távirányítót használtak a Carnajev fivérek a két pokolgép felrobbantására a bostoni maratonon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.