Hihetetlen dolgot árult el az amerikai színész: Matt Damon azt mondta, hogy a bostoni robbantás elkövetői oda jártak gimnáziumba, ahova ő. Közben kiderült, hogy a merénylők játékautó-távirányítót használtak.

Az egész világot megrázta a bostoni robbantás. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, április 15-én a maraton célvonalánál két robbantás történt, amely három halálos áldozatot követelt. Az amerikai szupersztár, Matt Damon azt mondta, ez az egész szörnyű és bosszantó. A színészt két dolog miatt is különösen érzékenyen érintette a tragédia: egyrészt, mert Bostonban született és nevelkedett fel.

Forrás: AFP
Matt Damon

Másrészt kiderült, hogy a robbantások elkövetői, Dzsohar és Tamerlan Carnajev az ő középiskolájába jártak. A 42 éves színész erről a Telegraph újságírójának, John Hiscocknak beszélt őszintén. Akkor döbbent rá erre, amikor egykori történelemtanárát hallotta nyilatkozni az ügy kapcsán. A híresség úgy fogalmazott: "A maraton óriási dolog Bostonban. A gyerekeknek ilyenkor nem kell iskolába menniük, egy nagy társadalmi esemény az egész, és ezek a srácok, akik szintén ennek a közösségnek voltak a részesei, ők helyezték el a bombákat. Ez hihetetlenül zavaró" - fejtette ki.

Közben a legfrissebb hírek szerint játékautó-távirányítót használtak a Carnajev fivérek a két pokolgép felrobbantására a bostoni maratonon.

Nem először gyilkolt a bostoni merénylőhttp://www.life.hu/legykepben/20130423-dzsohar-carnajev-a-bostoni-merenylet-eletben-maradt-gyanusitottja-egy-szot.html A bostoni robbantás merénylője megnémulthttp://www.life.hu/legykepben/20130421-bostoni-robbantas-a-feltetelezett-merenylo-dzsohar-carnajev-a-torkan.html Ő az, aki megúszta a bostoni merényletet és a texasi robbanást ishttp://www.life.hu/legykepben/20130419-egy-texasi-ferfi-ott-volt-a-bostoni-merenylet-es-a.html Rengeteg az amputálás Bostonbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130417-sok-vegtagot-kellett-amputalni-a-bostoni-merenylet-miatt.html Pillanatképek a bostoni robbantás helyszínérőlhttp://www.life.hu/life/galeria/20130416-robbantas-a-boston-maratonon-az-amerikai-egyesult-allamokban-3-halott.html