érdemrend II. Erzsébet brit királynő brit királyi család Jonathan Knott Dr. Gedeon Anna kitüntetés háziorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Királyi elismerés! Dr. Gedeon Anna háziorvost tüntette ki II. Erzsébet a Brit Birodalom Érdemrendjével. Ezt V. György király alapította 1917-ben. A magyar szakember több mint 20 éve dolgozik a budapesti brit nagykövetségen.

Hatalmas megtiszteltetésben volt része egy magyar orvosnak. Dr. Gedeon Anna kapta a Brit Birodalom Érdemrendjét - írja a Xpatloop.com oldal. Az indoklás szerint a doktornő már több mint két évtizede kiemelkedően teljesít a budapesti brit nagykövetségen nemcsak orvosi, hanem morális értelemben is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

II. Erzsébet

Az érdemrendet ma adja át a szakembernek Jonathan Knott nagykövet. A diplomata úgy fogalmazott: "Nagyon örülök, hogy Gedeon doktornő hosszú szolgálatát a brit nagykövetségen felismerte a királynő is, és ezzel az érdemrenddel jutalmazta. Ez egy különleges megtiszteltetés." A doktornő, aki a 3. kerület háziorvosa, azt mondta: "Ez egy komoly elismerés. Számomra azért nagyon értékes, mert visszaigazolja a munkámat, amit a brit nagykövetségen végeztem. Ráadásul ritkán ér magyar orvost ilyen tekintélyes elismerés" - fogalmazott.Gratulálunk és büszkék vagyunk rá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.