írásbeli érettségi 2013 matematika középiskola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte rendben elkezdődtek a matematika írásbeli érettségik a középiskolákban. Egy szakember szerint sok benne a statisztika, de halmazelmélet, függvény, koordinátageometria és valószínűség-számítás is szerepelnek a feladatok között - írja az origo.

Középszinten csaknem 81 ezren, emelt szinten pedig több mint 4 ezren maturálnak. "Négy feladat kapcsolódik a statisztikához, ez meglepően sok, a korábbi években nem volt ennyi statisztikai példa az első részben" - mondta az eduline által megkérdezett szaktanár.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola

A vizsgázókat az is meglephette, hogy a rövid feladatok közül kettő a függvényekhez kapcsolódik. Ilyenek pedig általában a középszintű írásbeli érettségi második részében szoktak lenni - tette hozzá a szakember. Több érettségiző nem érkezett meg időben az írásbelire az Árpád hídon történt baleset miatt. Az oktatási portál információi szerint a szerencsétlenség reggel 7 óra körül volt az Árpád híd Pest felé vezető oldalán, emiatt csak egy sáv volt járható.
A középszintű vizsga 180, az emelt szintű pedig 240 percig tart. A vizsgázónként megengedett segédeszközök (közép- és emelt szinten is): függvénytáblázat (egyidejűleg többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, amelyekről a vizsgázó gondoskodik. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, míg emelt szinten angol, francia és német nyelven is van vizsgázó.

Márai, Berzsenyi - Íme a magyar érettségi tételekhttp://www.life.hu/szorakozz/20130506-rendben-elkezdodott-a-magyar-nyelv-es-irodalom-erettsegi-a-kozepiskolakban.htmlÉpphogy leérettségizett az ismert énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130430-brasch-bence-enekes-alig-tudott-leerettsegizni.htmlDiplomás lesz a VV szőkeségehttp://www.life.hu/legykepben/20130506-vv-kinga-kutai-kinga-diplomamunkaja-elkeszult-a-noi-munkavallalasrol.htmlElhunyt a Robotzsaru sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130507-mario-machado-amerikai-szinesz-meghalt.htmlÁjulásig kínozta férje Keleti Györgyithttp://www.life.hu/legykepben/20130507-keleti-gyorgyi-magyar-celebet-brutalisan-verte-volt-ferje.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.