A szentszéki szóvivő közleményben cáfolta, hogy Ferenc pápának egészségi problémái lennének, miután az egyházfő nem jelent meg szombaton a Vatikánban a tiszteletére rendezett koncerten.

Ferenc pápa jól van, sürgős munkája és nem egészségi problémák miatt maradt távol, vasárnapi programját tiszteletben tartja - közölte Federico Lombardi.

Forrás: AFP

A koncertet a Hit Évének alkalmából rendezték a VI. Pálról elnevezett audiencia-teremben a RAI olasz közszolgálati rádió-televízió zenekarának fellépésével. A vatikáni média előre bejelentette a pápa részvételét, azonban az audiencia-terem közepén a pápának felállított szék mindvégig üres maradt. Egyedül a pápa rövid üzenetét olvasták fel, melyben "halaszthatatlan elfoglaltságaival" magyarázta távol maradását.    
Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa a hivatalos vatikáni programot figyelmen kívül hagyja és maga dönt arról, mit akar tenni.
A VaticanInsider hírportál értesülései szerint a koncert alatt Ferenc pápa a Szent Márta-házban dolgozott. "Nem vagyok reneszánsz herceg, hogy zenét hallgassak munka helyett" - mondta munkatársainak a VaticanInsider értesülései szerint. A Corriere della Sera napilap online kiadása hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa megválasztása óta kerüli a feltűnő ceremóniákat, egyszerűségre és szerénységre törekszik. Az újság szerint a pápa hiányzását a Vatikánon belüli feszültség is okozhatta: szombaton egyházi kinevezéseknek kellett volna történnie, de ennek bejelentése elmaradt.
A koncerttel egy időben Ferenc pápa Twitter-üzenetet írt, melyben azt hangsúlyozta, hogy a Krisztusban hívő legfőbb feladata az, hogy ne maradjon közömbös a szenvedőkkel és szomorú emberekkel szemben.

Forrás: MTI

 

Így festett tizenévesen Ferenc pápahttp://www.life.hu/life/galeria/20130319-fotokon-akkor-es-most-jorge-mario-bergoglio-lett-1-ferenc.html Csonka Pici régi elv alapján öltözködikhttp://www.life.hu/legykepben/20130606-csonka-andras-szinesz-regi-elv-alapjan-oltozik-ket-par-markas.html Ilyen cuki kisfiú volt a TV2 sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130618-gajer-balint-a-voice-egykori-versenyzoje-nagyon-cuki-kisfiu-volt.html Így csinálj kedvet az olvasáshoz!http://www.life.hu/anyaskodj/20130617-igy-csinalj-kedvet-az-olvasashoz.html Izmos, szálkás karok? Nem lehetetlen!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130619-otthon-is-vegezheto-karizom-gyakorlatok-es-nyujtas-nagy-amarilla-aerobikedzo.html Szépségversenyt nyert R. Kárpáti Péter lányahttp://www.life.hu/legykepben/20130622-miss-universe-hungary-cimet-nyert-karpati-rebeka-r-karpati-peter.html Szentivánéji varázshoroszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/20130620-szentivaneji-varazshoroszkop.html