Kultúrcsemege - Ónodi Eszterrel nassolunk

Fotó: Pályi Zsófia - Origo -
zene színház kultúra ajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen kulturális csemegét fogyasztott legutóbb, és mit ajánl nekünk? A Life.hu új sorozatában szakmabeliek ajánlanak könyveket, filmeket, előadásokat, zenéket.

Ónodi Eszterről nemrég megírtuk, hogy Adrien Brody partnereként játszhatta el egy nemzetközi produkcióban a szabadulóművész, Houdini édesanyját. Most arról kérdeztük, nekünk mit ajánlana a kedvencei közül.

Milyen munkára készülsz?

Jelenleg Gorkij: Fényevők című darabját próbálom a Katona József Színházban - ez A nap fiai átirata, Ascher Tamás rendezésében kerül színpadra. Hátravan még az Anyám és más futóbolondok a családból című film téli és tavaszi forgatása - ezt a filmet Fekete Ibolya rendezi.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Mi volt az utolsó kulturális élményed, amit nekünk is ajánlanál?

Színházi élményt osztok meg veletek. Egyrészt hazahúz a szívem - bár már több hónappal ezelőtt mutatták be, de még csak most láttam a Vörös című darabot a Katonában, és nagyon erős előadásnak gondolom. Teljesen más stílus, de szintén remek munkának tartom a Titkaink című előadást Pintér Béláéktól. Egy zenei csemegét is ajánlok: az utóbbi időben szinte csak a "W.H."-t hallgatom - ezek Shakespeare-szonettek a W.H. csapat (Márkos Albert, Gryllus Samu, G.Szabó Hunor) megzenésítésében, Sena (Irie Maffia) és a zenekar előadásában - ugyanis tavasszal lesz egy koncert a Müpában, amelyre vendégelőadóként engem is meghívtak. Most azon megy az ötletelés, milyen módon szálljak be a csapatba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.