Ferdinand Puentes az internet új sztárja: túlélt egy repülőgép-katasztrófát, ami után lefotózta magát a süllyedő géppel a háttérben.

A történet főszereplője egy bizonyos Ferdinand Puentes, aki életében először úgy döntött, ideje legyőzni a repülés iránt érzett félelmét. A Hawaiion élő férfi ezért nem habozott, hanem cselekedett: úgy döntött, Kalaupapa szigete lesz az ideális célpont a kiruccanáshoz. Ferdinand Puentes felszállt a gépre, és ekkor még nem is sejtette, mi minden vár rá.

Ferdinand Puentes és a süllyedő repülőgépForrás: Facebook/Ferdinand Puentes

Kezdődött azzal, hogy megszólaltak a repülő szirénái, jelezve, hogy a gép hamarosan becsapódik a Csendes-óceánba. Ferdinand Puentes láthatóan mégsem esett kétségbe: a becsapódást szerencsésen túlélte, örömében pedig még készített egy selfie-fotót magáról az épp süllyedő repülőgéppel a háttérben.

„Nehéz és nagyon kimerítő volt úszni acélbetétes bakancsban, farmerban és hosszú ujjú ingben" – magyarázta Puentes, akit később a pilótával együtt kimentett a Coast Guard mentőszolgálata. A férfit először a Khon nevű honlap szólaltatta meg, akiknek azt is bevallotta, attól a naptól kezdve úgy érzi, örökre megváltozott az élete.