Mit tehet az egyszeri, szupertökéletes testű hollywoodi filmcsillag, ha a következő filmjében kövér figurát kell játszania? Radikális hízókúrába kezd és zsírpárnákra gyúr. Persze a többség sosem vállalja be az olyan átalakulást, mint Christian Bale az e hónapban mozikba kerülő Amerikai botrányban - de akik igen, azoknak általában igencsak emlékezetesre sikerül. Következzék hát a Life.hu válogatása az áldozatkészen ducira hízott filmsztárokból!

Robert De Niro
A film: Dühöngő bika (1980)
A változás: +27 kg

Forrás: Northfoto, AFP

Ha létezik nehézsúlyú bajnoka a filmszerep kedvéért végzett testmódosításnak, akkor az Robert De Niro: a bokszlegenda Jake La Motta életét elmesélő film kedvéért először parádésan kigyúrta magát (sőt felkészülésként amatőr bokszmeccseken is ringbe lépett) - az idős La Motta jeleneteihez pedig nagyon csúnyán elhízott. Mindezt egy néhány hónapos forgatási szünet tette lehetővé a számára, az alakítása pedig nemcsak a fizikai átváltozás miatt lenyűgöző, de egyéb tekintetben is De Niro karrierjének egyik csúcspontja.


Eperjes Károly
A film: A turné (1993)
A változás: +23 kg

Forrás: AFP

Van magyar résztvevőnk is a hízólistán: Bereményi Géza kiváló szatírájában Eperjes Károly egy híres színészt ("Szabó Tibor, Kossuth-díjas!”) alakított, akinek vezetésével vidéki hakniturnéra indulnak nyáron a kollégák. Eperjes pedig a karakter tekintélyességét és élethabzsolását annak fizikai megjelenésével is kihangsúlyozta - ráadásul a kövérség mellé még a fejét is kopaszra borotválta, ami az állandó izzadással eggyütt végképp súlyos látványt alkotott.


Charlize Theron
A film: A rém (2003)
A változás: +14 kg

Forrás: AFP

A kilátástalanságban megcsömörlött, gyilkolászós ámokfutásba kezdő, lecsúszott útszéli prostituáltak ritkán néznek ki úgy, mint egy szupermodellből lett hollywoodi sztár, így hát Charlize Theronnak is változtatnia kellett a külsején a film kedvéért. Annál is inkább, mert a főszereplőt valós személyről mintázták, és ő sem volt épp pehelysúlyú. Persze Theront minden egyéb eszközzel is elcsúfították, a jutalom pedig az Oscar-díj volt érte - amihez persze kellett a színésznő megrázó erejű alakítása is.


George Clooney
A film: Sziriána (2005)
A változás: +16 kg

Forrás: AFP

Szintén Oscart ért két évvel később George Clooney számára a legjobb férfi mellékszereplők kategóriájában, hogy az ütős alakítását még némi fizikai átalakulással is súlyosbította egy veterán CIA-ügynök szerepében, aki a Közel-Keleten próbál meg felgöngyölíteni egy bonyolult ügyet ebben a sok szálon futó politikai drámában. Az ősz szakáll, a tekintélyes pocak no meg a jellegtelen ruhák még a legismertebb szívtipróból is átlagos negyvenes férfit varázsoltak.


Vincent D’Onofrio
A film: Acéllövedék (1987)
A változás: +32 kg

Forrás: AFP

Minden idők egyik legjobb háborús filmjében látható minden idők legnagyobb számon tartott hízása egy filmszerep kedvéért: Vincent D’Onofrio hét hónapon át dolgozott annak a mintegy 32 kilónak a felszedésén, ami végül alkalmassá tette őt a túlsúlyos, kiképzőőrmestere által folyamatosan zaklatott, tragikus véget érő Pyle közlegény szerepére. A hirtelen súlynövekedés következtében a forgatáson elszakadt a térdszalagja, később pedig kilenc hónap alatt tudta csak teljesen visszaküzdeni magát a versenysúlyára.


Christian Bale
A film: Amerikai botrány (2013)
A változás: +18 kg

Forrás: AFP

Mindent a szerep kedvéért! Ez lehet Christian Bale jelszava, aki nem először alakítja már át a testét a filmek miatt, igaz, eddig inkább a híres fogyásairól hallhattunk, mint A gépész (-30 kg), a Hajnali mentőakció (-25 kg), vagy a The Fighter - A harcos (-14 kg) esetében. Ezúttal viszont hájat növesztett egy szélhámos karakter és az év egyik legjobb filmje kedvéért, ráadásul nem is kis pocakot - amit rögtön a film első képsoraiban megcsodálhatunk a szintén a filmhez kialakított, fejtetőn átfésült borzasztó frizurával egyetemben. Egy hollywoodi sztár, aki nem hiú...?