A Daft Punk kapta az év albumának és az év felvételének járó elismerést az 56. Grammy-díjátadón, Los Angelesben. A francia elektronikuszenei párost emellett még három kategóriában díjazták Random Access Memories című lemezéért. Az év dala Lorde-tól a Royals, az év felfedezettje pedig a Macklemore & Ryan Lewis rapduó lett - írja az MTI.

A díjátadó különlegessége, hogy most pótoltak egy rendkívüli mulasztást: első Grammy-díját vehette át a Led Zeppelin, amely a Celebration nevű lemezével elnyerte a legjobb rockalbumnak járó elismerést. A zenekar 1970-ben egyszer már majdnem elnyerte a legkiemelkedőbb új előadónak járó díjat, de a Crosby, Stills & Nash supergroup vehette át akkor helyettük.

Grammy-díjak, Los Angeles, 2014. január 27. Ryan Lewis és Macklemore, az év felfedezettjei. Még több fotót nézegess galériánkban!Forrás: MTI

A legjobb r&b lemez kategóriában Alicia Keys vitte el a pálmát Girl on Fire című korongjával, míg a legjobb alternatív zenei album a Vampire Weekend együttes Modern Vampires Of The City című lemeze lett. A country műfajban Kacey Musgraves lett a győztes Same Trailer Different Park című anyagával, míg a legjobb popalbumnak az Unorthodox Jukebox című lemezt választották Bruno Marstól.

A nagy vesztesek között volt Jay Z rapper, aki a legtöbb, kilenc jelölést kapta, de ugyanúgy díj nélkül maradt a legfontosabb kategóriákban, mint Justin Timberlake.
Színpadra állt a The Beatles még életben lévő két tagja. Ringo Starr előbb egyedül, majd Paul McCartneyvel közösen lépett fel. 2002, a George Harrison emlékére rendezett koncert óta ez volt a negyedik alkalom, hogy együtt láthatta őket a közönség.

Nézd meg, milyen ruhákat viseltek a sztárok az idei Grammy-gála vörös szőnyegén!