filmajánló klasszikus DVD tévé valentin 2014 mozi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közös filmnézés mindig jó programtipp, viszont ha a pároddal emellett döntötök, fontos az is, milyen filmet választotok - hisz nem árt, ha tetszik mindkettőtöknek. A Life.hu az alábbi tippekkel segít a döntésben, bármilyen formában is tervezitek a mozizást.

DVD-ről:

Love Story

Minden szerelmesfilmek alfáját és omegáját akkor ajánljuk, ha nem zavarja egyikőtöket sem, hogy egy lassan az ötvenedik életéve felé ballagó alkotásról van szó - esetleg ha épp mindketten érdeklődtök a (méltán) klasszikussá vált darabok iránt. Ráadásul a története időtlen, és a pasidat is próbára teheted vele: a vége olyannyira megható, hogy még a férfikönnyeket is képes előcsalni, ha valaki érzékeny lélek.


Mindenképpen talán

Szabálytalan romantikus film egyedi elbeszélői megoldással: egy harmincas, magánéleti zűrök közepén lévő apuka a kislánya kérésére elmeséli a szerelmei történetét - de a neveket megváltoztatja benne, így egészen a sztori végéig nem tudhatja a lány és mi sem, melyik szereplő is lesz az ő anyukája. Nem habos-giccses, sőt, igencsak realista kép bontakozik ki a szerelem sokféleségéről - a végén azért reménnyel.


A szenvedélyek viharában

Ez a nagyívű, érzelmes-epikus dráma nem kimondottan szerelmesfilm, de nincs híján a románcnak sem - ha a pasid kedveli a westerneket, jó választás lehet ez a 19. századi, vadnyugaton játszódó, egy család generációinak történetét elmesélő mozi. Csak pisztolypárbajokat ne várjatok tőle, viszont a fiatal Brad Pitt nagy dózisban fordul elő benne.


MOZIBAN:

A nő

Noha az utóbbi idők egyik legeredetibb mozijában nem egy férfi és egy nő a főszereplő, mégis igazi szerelmesfilmről van szó. Főhőse magányos pasi, aki a válása után próbál magára találni, majd beleszeret - a számítógépe új operációs rendszerébe... Mondjuk azok után, hogy a program Scarlett Johansson hangján szólal meg, mindez talán nem is annyira meglepő.


Megdönteni Hajnal Tímeát

Épp Valentin-nap előtt kerül a mozikba ez az új magyar komédia, amit már most úgy emlegetnek, mint ami a jól eltalált humorával vissza fogja hozni a nézőket a hazai filmekre. Inkább pasivígjáték, mint romantikus film, de persze egy nő körül forog a történet, és a gyengédebb érzelmek sem hiányozhatnak belőle - csak épp kevésbé a felszínen mutatkoznak meg, ha már egyszer nagyrészt férfiak a főszereplői.

Nyárutó

Ha klasszikus, míves megformálású szerelmesfilmre vágytok és nem zavar titeket a cseppet giccses vég sem, akkor a Nyárutó a legjobb választás a moziban - a Life.hu ismertetőjét itt olvashatod. http://www.life.hu/kult/20140210-a-nyaruto-filmpremierjen-jartunk-tuszul-ejt-a-szerelem.html A története mindössze egy hétvége alatt játszódik: egy szökött fegyenc lel menedéket egy egyedülálló anyánál és kamasz fiánál - a nő és a férfi között pedig szerelem szövődik az üldözöttség árnyékában.


TÉVÉBEN:

Több mint testőr
(február 14., film+, 20.40)

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb romantikus filmjében a híres énekesnő (Whitney Houston) életét veszély fenyegeti, ezért aztán felvesznek mellé egy profi és sármos testőrt (Kevin Costner), akivel aztán némi izgalmak közepette jól egymásba is szeretnek. Persze mindezt sok-sok Whitney Houston-dal közepette, szóval nosztalgiázásra és zenei élvezetekre is alkalmas darabról van szó.


A kék lagúna
(február 14., FilmMánia 20.00)

Lakatlan sziget, vakítóan kék tenger, napsütés, és két ártatlan gyermek, akik az idilli természet ölén nőnek fel, miután egy hajótörést követően magukra maradnak. Ahogy pedig felcseperednek, a szerelmet is megismerik egymás oldalán - mint egy olyan fantáziában, amilyeneket mindannyian kigondoltunk kamaszkorunkban.


Szerelempatak
(február 14., HBO, 19.45)

Válogatásunk utolsó darabja cseppet sem hagyományos Valentin-napi választás, de annál érdekesebb: ebben az új, nagy sikereket aratott dokumentumfilmben egy kis falu idős lakói beszélnek arról, hogy miként működik a szerelem és a vágy akkor, ha már nem lila ködben élő, Valentin-napi szerelmes az ember. A válaszok pedig legtöbbször kicsit sem olyanok, mint amiket előre várna ez ember - és ez több, mint reménykeltő.

Édes csókok, gáláns ajándékok hétvégéje jönhttp://www.life.hu/kult/20140212-kulturalis-programajanlo-februar-13-es-17-kozott.htmlNéhány különleges meglepetést és programot tartogat ez a hétvége, szemezgess a Life.hu-val!Kult--7 irodalmi klasszikus szerelmeseknek és álmodozóknakhttp://www.life.hu/kult/20140212-7-irodalmi-klasszikus-szerelmeseknek-es-almodozoknak.htmlEzúttal nem a könyvesboltok polcain, hanem saját kis házi könyvtáramban kutakodtam nektek olvasnivalóért. Csodás klasszikusokat ajánlok a szerelmesek (és álmodozók) hétvégéjére.Kult--A legemlékezetesebb lagzik a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20130430-eskuvo-es-hazassag-a-legjobb-filmes-eskuvoi-jelenetek.htmlKi ne képzelné magát menyasszonynak vagy vőlegénynek egy hollywoodi álomesküvőn? A filmesek is gyakran megálmodják, ám a jelenetek mégsem mindig álomba illők - sokszor inkább viccesek! Te melyik filmnek lennél a főszereplője?KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.