Nobel-díjas író Gabriel García Márquez kórház író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy mexikóvárosi klinikán ápolják a Nobel-díjas kolumbiai írót - adta hírül az MTI.

Gabriel García Márquez kórházba került - részleteket egyelőre nem közöltek az író állapotával kapcsolatban. A helyi sajtóban arról szóló hírek jelentek meg, hogy Gabriel García Márquez tüdőgyulladást kapott. A Száz év magány, a Szerelem a kolera idején és más nagy sikerű regények szerzője, a mágikus realizmus egyik legismertebb alakja több mint három évtizede a mexikói fővárosban él.

Forrás: AFP/Yuri Cortez
Így néz ki felnőttként az Igazából szerelem Joannájahttp://www.life.hu/kult/20131224-igazabol-szerelem-film-joannaja-olivia-olson-felnottkent.htmlOlivia Olson neve valószínűleg nem mond sokat senkinek, de ha azt mondjuk, hogy ő volt az Igazából szerelem Joannája, aki Mariah Carey számát adta elő a film végén, máris tudjátok, kiről beszélünk.Kult5 írónő, aki igazából férfihttp://www.life.hu/kult/20130912-voltaire-esterhazy-peter-fernando-pessoa-dan-rhodes-marcel-duchamp-.htmlAz köztudomású, hogy milyen gyakori az álnevek (gyakran kitalált személyazonossággal kombinált) használata az irodalomtörténetben. Az is előfordult, hogy a szerzők ellenkező nemű álnevet választottak maguknak, ám ezt legtöbbször nőírók tették meg az érvényesülés miatt. A Life.hu most a ritkább esetnek járt utána: amikor férfiírók lettek bizonyos műveik kedvéért hölgyek. KultJ.K. Rowling megosztotta írói álnevének történetéthttp://www.life.hu/kult/20130724-jk-rowling-megosztotta-iroi-alnevenek-tortenetet-o-irta-a-harry.htmlJ. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam írója alteregója hivatalos honlapján számolt be arról, hogyan és miért választott írói álnevet. Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.