Megvan az igazi Róbert Gida és Micimackó

Forrás: National Portrait Gallery London -
A.A. Milne National Portrait Gallery pmsza regény Christopher Robin Milne Micimackó Róbert Gida
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesen tudják, hogy a Micimackóként (angolul Winnie-the-Pooh) ismert regény címe Milne fiának, Christopher Robin Milne-nek egy kitömött medvéjéről kapta a nevét.

A macit eredetileg Edwardnak hívták és a kisfiú első születésnapjára vásárolták meg a szülők a Harrods áruházban. Ezt a játékmackót Christopher egy igazi, Winnipeg nevű medvéről nevezte el, akit Kanadából hoztak Nagy-Britanniába, és akit Milne gyakran látott fiával az állatkertben. A medve egyébként onnan kapta a Winnipeg nevet, hogy az első világháborúban részt vevő egyik kanadai zászlóalj, a Királyi Winnipeg Gyalogezred kabalaállataként került Nagy-Britanniába.

Forrás: National Portrait Gallery London

A világhírűvé vált regény megjelenésekor fotósorozat is készült, amely a National Portrait Gallery gyűjteményében található. A Marcus Adams és Howard Coster fotográfusok által készített képek különlegessége, hogy azokon Milne-t, a fiát és kedvenc plüssmackóját is láthatjuk. A többi képet itt nézheted meg!

(Forrás: Wikipedia)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.