Két magyar rövidfilmet is beválogattak a májusi cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába: Szőcs Petra A kivégzés című alkotását és Kárpáti György Mór Provincia című munkáját - írja az Origo.

Szőcs Petra A kivégzés című című tizennégy perces rövidfilmje bekerült a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának rövidfilmes versenyébe. A magyar-román alkotás egy testvérpárról szól, akik újra meg újra eljátsszák a Ceausescu-házaspár kivégzését, miközben szüleik házassága zátonyra fut. A kivégzésben Moldován Kató, Fosztó Tamás, Ilyés Zalán, Dimény Áron, Péter Hilda, Liliana Derevici és Csere Ágnes játsszák a főszerepeket.

Forrás: Katapult

Kárpáti György Mór Provincia című rövidfilmjét a Cinéfondation nevű szekcióba válogatták be, ahol filmkészítést tanuló egyetemisták alkotásai versenyeznek egymással. A húszperces film egy teherautósofőrről szól, aki élelmiszert szállít egy vidéki ásatásra. Amikor az utója lerobban, kénytelen egy ideig a helyszínen vesztegelni, és megismerkedik egy szimpatikus régészlánnyal.

Forrás: Mirage Film Studio

A rövidfilmes verseny győztese Arany Pálmát nyer, a Cinéfondation-szekcióban pedig három díjat osztanak ki.