Nem szűnik a nyilatkozatháború a francia sajtóban a szerda este kezdődő cannes-i fesztivál nyitófilmje, a Grace - Monaco csillaga körül, amelynek bemutatóját már többször is elhalasztották.

Mivel mással kezdődhetne Európa egyik legnagyobb szabású filmfesztiválja, ha nem egy szaftos botránnyal? Erre idén is minden esély megvan, hiszen a francia sajtóban nem akar szűnni a vita Grace Kelly életrajzi filmje körül - írja az MTI.

Cannes-i csendélet a filmfesztivál kezdete előtt nem sokkalForrás: MTI/AP/Thibault Camus

A Grace – Monaco csillaga bemutatóját már többször elhalasztották bármiféle magyarázat nélkül, amely mögött a sajtó a rendező és a forgalmazó közötti nézeteltérést sejti. Ugyanis a direktor, Olivier Dahan szerint Harvey Weinstein egy túl egyszerű és kommersz filmet szeretett volna viszontlátni a vásznon.

A vitát végül a filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux zárta le azzal, hogy „Franciaországban vagyunk, és Cannes-ban az egyetlen változat a rendezői változat." A filmmel egyébként nemcsak a készítőknek támadt gondja: az autóbalesetben elhunyt monacói hercegnő gyermekei nemrég egy közleményben fejezték ki elhatárolódásukat és minősítették kitalációnak a történetet.