Kultúrcsemege Czutor Zoltán énekessel, a Belmondo frontemberével, aki a Life.hu Csajfeszt sztárvendége lesz. 

Épp fellépésre rohansz, és hozzánk is készülődsz a Life.hu Csajfesztre - sok az elfoglaltságod, felpörgött a koncertszezon?

Átlagosnak mondanám, de ezen a héten valóban hat fellépésem is lesz. Három a Belmondóval, egy vendégszereplés, kettő pedig Gubás Gabival közös gyerekműsorunk vasárnap, a gyereknap alkalmából (Kaposváron és Szigetváron). A Csajfesztet pedig ki nem hagynám. Amikor meghallottam, rögtön az jutott eszembe, mennyire vagány ennek a fesztiválnak a neve. Ha valahol, hát egy ilyen nevű eseményen mindenképp ott a Belmondo helye.

Forrás: www.czutor.hu
Gyere, nézd meg velünk!
Belmondo koncert: május 29-én, csütörtökön a Life.hu Csajfeszt nagyszínpadán 20.00-kor!

A gyerekműsornak van köze ahhoz, hogy friss házas vagy és kisgyermeket neveltek?

Egészen biztosan beleszűrődnek az érzéseim a zenémbe, de a műsor eredetileg Gabi ötlete volt. Még a színművészetire járt, amikor megismertük egymást – ennek már húsz éve. Tavaly kezdtünk ötletelni, szép komótosan dolgozni a műsoron, aztán ősszel jött a felkérés, aminek következtében hirtelen 3 hét alatt kellett összerakni egy nagylemeznyi anyagot, és a műsort is összeállítani belőle.

A feleséged és a babátok elkísér a koncertekre? Vagy esetleg még korainak tartod, hogy erős hanghatásnak tedd ki a fiadat? Hisz egy kétévesnek még érzékenyebb a füle, mint a felnőtteké.

Zsanett a budapesti fellépésekre eljön, ha tud, de a fiamat még nem hoztuk el. Viszont azt észrevettem, hogy Simon nagyon muzikális, visszaénekli a dallamokat, a mozgásán is látszik, hogy jó füle van. A koncert hangereje hagyján, ennél erősebb zajban is volt már Simi és bírta! Az apósom ugyanis vadászpilóta, őt kísértük el a Kecskeméti Repülőnapokra – ott aztán volt zaj! És Simi még csak el sem sírta magát, nagyon belevaló gyerek!

Friss házas vagy, megszületett a közös gyermeketek – hogy érzed, ez életed legkerekebb korszaka?

Életem minden szakaszával elégedett vagyok. Szerintem akkor vagyunk boldogok, ha van perspektíva az életünkben. Mert az lelkesít, a hiánya pedig elkeserít. Simi a negyedik gyermekem, és vele most még szebben, még jobban szeretném megélni a dolgokat. Ami pedig a karrieremet illeti, ott is van pár terv, ami foglalkoztat. Ott van az új Belmondo album, emellett pedig megjelent az első szólólemezem, most küldtük be a rádiókhoz az első dalt, jók a visszajelzések, remélem, hamarosan több csatornán is hallható lesz majd!

Két színházi produkcióban is benne vagy...

Igen, az egyik Szegeden ment a Kisszínházban, a Mechanikus narancs zenés adaptációja, a másik pedig még csak most készül, és egyelőre annyit árulhatok el róla, hogy bibliai témát fog feldolgozni, a többi részlet még titok. A legnagyobb tervet a végére hagytam, a magyar nótával, vagy mondjuk így, régi műdallal szeretnék foglalkozni. Mert a népzenének már sok szép feldolgozása született, de ezzel a zenei kinccsel kevesebbet foglalkoztunk. Most ne a mulatós-presszószintis danolászásra gondolj, de a nyolcvanas évek előtt nagyon igényes műdalok születtek. A dalokat organikus formában szeretném feldolgozni, beatboxszal (szájdob), akusztikus gitárral, cimbalommal, bőgővel - ez szívügyem.

Forrás: www.czutor.hu

Nem tartasz attól, hogy beszippantanak majd a mulatós műsorok?

A Budapest Bárt sem szippantották be… amit tervezek, az inkább azt a szubkultúrát célozza, nem a mulatós rockét. De az biztos, hogy ez a feladat sokkal több tudatosságot követel majd tőlem, mint amennyire a többi munkáim.

Ezt a rovatot mindig egy kis kulturális ajánlóval zárjuk, neked mik a kedvenc kultúrcsemegéid?

Először Jo Nesbo könyveit említeném - rendkívül színvonalas szórakoztató irodalom. Hozzám hasonlóan ő is sportolt, és rockzenész is, de amit különösen kedvelek benne, hogy nagyon olvasott, mindig megalapozza természettudományosan és/vagy spirituálisan a krimiket – ezért amit tőle olvasol, annak mindig van érvényessége. Nagyon szeretem Pintér Bélát és Társulatát. Pintér most kapta meg az Artisjus irodalmi díját - a Titkaink című előadásukat láttam legutóbb. Engem Szamosi Zsófi hívott el, én pedig most nektek ajánlom. A harmadik pedig legyen zene: a fiatal zenekarok közül a Mary Popkids a kedvencem.

Regisztrálj a Life.hu Csajfesztre! Miért?
- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!