Czutor Zoltán: "Életem minden szakaszával elégedett vagyok"

Forrás: www.czutor.hu -
Belmondo gyereknap Life.hu Csajfeszt gyerekműsor Czutor Zoltán új lemez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kultúrcsemege Czutor Zoltán énekessel, a Belmondo frontemberével, aki a Life.hu Csajfeszt sztárvendége lesz. 

Épp fellépésre rohansz, és hozzánk is készülődsz a Life.hu Csajfesztre - sok az elfoglaltságod, felpörgött a koncertszezon?

Átlagosnak mondanám, de ezen a héten valóban hat fellépésem is lesz. Három a Belmondóval, egy vendégszereplés, kettő pedig Gubás Gabival közös gyerekműsorunk vasárnap, a gyereknap alkalmából (Kaposváron és Szigetváron). A Csajfesztet pedig ki nem hagynám. Amikor meghallottam, rögtön az jutott eszembe, mennyire vagány ennek a fesztiválnak a neve. Ha valahol, hát egy ilyen nevű eseményen mindenképp ott a Belmondo helye.

Forrás: www.czutor.hu

Gyere, nézd meg velünk!

Belmondo koncert: május 29-én, csütörtökön a Life.hu Csajfeszt nagyszínpadán 20.00-kor!

A gyerekműsornak van köze ahhoz, hogy friss házas vagy és kisgyermeket neveltek?

Egészen biztosan beleszűrődnek az érzéseim a zenémbe, de a műsor eredetileg Gabi ötlete volt. Még a színművészetire járt, amikor megismertük egymást – ennek már húsz éve. Tavaly kezdtünk ötletelni, szép komótosan dolgozni a műsoron, aztán ősszel jött a felkérés, aminek következtében hirtelen 3 hét alatt kellett összerakni egy nagylemeznyi anyagot, és a műsort is összeállítani belőle.

A feleséged és a babátok elkísér a koncertekre? Vagy esetleg még korainak tartod, hogy erős hanghatásnak tedd ki a fiadat? Hisz egy kétévesnek még érzékenyebb a füle, mint a felnőtteké.

Zsanett a budapesti fellépésekre eljön, ha tud, de a fiamat még nem hoztuk el. Viszont azt észrevettem, hogy Simon nagyon muzikális, visszaénekli a dallamokat, a mozgásán is látszik, hogy jó füle van. A koncert hangereje hagyján, ennél erősebb zajban is volt már Simi és bírta! Az apósom ugyanis vadászpilóta, őt kísértük el a Kecskeméti Repülőnapokra – ott aztán volt zaj! És Simi még csak el sem sírta magát, nagyon belevaló gyerek!

Friss házas vagy, megszületett a közös gyermeketek – hogy érzed, ez életed legkerekebb korszaka?

Életem minden szakaszával elégedett vagyok. Szerintem akkor vagyunk boldogok, ha van perspektíva az életünkben. Mert az lelkesít, a hiánya pedig elkeserít. Simi a negyedik gyermekem, és vele most még szebben, még jobban szeretném megélni a dolgokat. Ami pedig a karrieremet illeti, ott is van pár terv, ami foglalkoztat. Ott van az új Belmondo album, emellett pedig megjelent az első szólólemezem, most küldtük be a rádiókhoz az első dalt, jók a visszajelzések, remélem, hamarosan több csatornán is hallható lesz majd!

Két színházi produkcióban is benne vagy...

Igen, az egyik Szegeden ment a Kisszínházban, a Mechanikus narancs zenés adaptációja, a másik pedig még csak most készül, és egyelőre annyit árulhatok el róla, hogy bibliai témát fog feldolgozni, a többi részlet még titok. A legnagyobb tervet a végére hagytam, a magyar nótával, vagy mondjuk így, régi műdallal szeretnék foglalkozni. Mert a népzenének már sok szép feldolgozása született, de ezzel a zenei kinccsel kevesebbet foglalkoztunk. Most ne a mulatós-presszószintis danolászásra gondolj, de a nyolcvanas évek előtt nagyon igényes műdalok születtek. A dalokat organikus formában szeretném feldolgozni, beatboxszal (szájdob), akusztikus gitárral, cimbalommal, bőgővel - ez szívügyem.

Forrás: www.czutor.hu

Nem tartasz attól, hogy beszippantanak majd a mulatós műsorok?

A Budapest Bárt sem szippantották be… amit tervezek, az inkább azt a szubkultúrát célozza, nem a mulatós rockét. De az biztos, hogy ez a feladat sokkal több tudatosságot követel majd tőlem, mint amennyire a többi munkáim.

Ezt a rovatot mindig egy kis kulturális ajánlóval zárjuk, neked mik a kedvenc kultúrcsemegéid?

Először Jo Nesbo könyveit említeném - rendkívül színvonalas szórakoztató irodalom. Hozzám hasonlóan ő is sportolt, és rockzenész is, de amit különösen kedvelek benne, hogy nagyon olvasott, mindig megalapozza természettudományosan és/vagy spirituálisan a krimiket – ezért amit tőle olvasol, annak mindig van érvényessége. Nagyon szeretem Pintér Bélát és Társulatát. Pintér most kapta meg az Artisjus irodalmi díját - a Titkaink című előadásukat láttam legutóbb. Engem Szamosi Zsófi hívott el, én pedig most nektek ajánlom. A harmadik pedig legyen zene: a fiatal zenekarok közül a Mary Popkids a kedvencem.

Regisztrálj a Life.hu Csajfesztre! Miért?

- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.