A Nemzet Színésze betegsége és férje halála után egy nagy szereppel áll színpadra, mert nem tudott nemet mondani Viktor Rizsakov rendezőnek.

Ahogy a Life.hu is megírta, Törőcsik Mari férje, Maár Gyula filmrendező életének 80. évében a budapesti Kútvölgyi Kórházban halt meg karácsony előtt néhány nappal. A kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész több mint négy évtizedig élt szenvedélyes szerelemben a világhírű rendezővel. A búcsúztató után megtörten mondta, hogy elfogytak a szavak, és soha többé nem nyilatkozik. Törőcsik azonban szép lassan erőt merített önmagából és újra egy nagy szereppel áll színpadra – írja a Blikk 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

„A moszkvai Művész Színház rendezője, Viktor Rizsakov arra kért, hogy a Gorkij Éjjeli menedékhely című darabban játsszam el a vándort, Lukát. Én pedig igent mondtam. Eredetileg június elején lett volna a bemutató, de ez végül őszre tolódik" – mondta Törőcsik Mari.

„Mostanában már csak kisebb darabokat játszottam, de ez most tényleg egy nagyobb szerep lesz. Elég nagy, de megcsinálom. Már csak Rizsakov miatt is, aki azt mondta, senki másnak nem adja oda ezt a szerepet, csak nekem. A darabot egyébként még nem olvastam, a bemutatóig úgyis elfelejteném" – viccelődött Törőcsik.