20th Century Fox Marilyn Monroe teszt felvétel filmsztár kamera próba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Próbafelvételnek indult, végül minden idők egyik legcsillogóbb filmsztárja és szexszimbóluma lett belőle.

Immár 68 éve, hogy először lépett kamera elé Marilyn Monroe. Minden idők egyik legnagyobb szexszimbóluma ugyanis 1946. július 19-én állt Ben Lyon, a 20th Century Fox castingvezetőjének stábja elé.

Forrás: AFP
/1202/K_pek201228224132

Lyon figyelme már korábban megakadt a modellként szárnyait bontogató fiatal lányon, akit végül próbafelvételre hívott. Monroe sikerességét igazolja, hogy rá egy hónapra az egyik legnagyobb filmgyártó 6 hónapos szerződést ajánlott a dívának a megállapodás félévenkénti megújítási lehetőségével.

Az elkövetkező korok sztárjai azóta is szívesen bújnak a szőke színésznő bőrébe: legutóbb például Tatár Csilla és Dobó Kata öltötte magára az ikonikus hajkoronát, Beyoncé azonban jóval merészebben értelmezte a szexszimbólum szerepkörét - tudd meg ide kattintva, hogyan.

Részlet sztárszerzőnk, Takács Nóra Monroe-írásából:

"Vannak olyan titkok az életben, amiről már sosem tudjuk meg a teljes igazságot. Ez is ilyen. Lehet találgatni, gyártani az elméleteket, úgysem jövünk rá. Vannak olyan emberek, akikre mindig emlékezni fogunk. Ő is ilyen. A legtitokzatosabb, legszexisebb, legirigyeltebb része a történelmünknek, aki meztelenül alszik két csepp Chanel parfümmel a nyakán."

A teljes cikket IDE kattintva olvashatod el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.