A klasszikus zene és a színjátszás egymásra találása a Kaposfesten

Forrás: www.kallopeter.hu/Kallo Peter -
színjátszás Bálint András Lukáts Andor Kaposfest fesztivál Hegedűs D. Géza koncert gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén ötödször rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, azaz a Kaposfestet. 

Idén augusztus 13-19. között láthatunk színdarabokat, koncerteket és izgalmas kiállításokat az ötödjére megrendezett Kaposfesten. Ezúttal a színjátszás kap kiemelten fontos szerepet olyan művészek közreműködésével, mint Hegedűs D. Géza, Bálint András, Bede Sarolta, Gyulai Júlia, Wunderlich József és Lukáts Andor.

Forrás: www.kallopeter.hu/Kallo Peter

A fesztivál nyitónapján, augusztus 13-án Igor Stravinszkij A katona történetét adják elő hazai és nemzetközi művészek. Augusztus 15-én 19 órakor különleges koncerten vehetnek részt azok, akik a Kossuth utcai református templomba váltanak jegyet, hiszen az Úrhatnám polgár két változatát is előadják a klasszikus zenészek.

Augusztus 17-én az esti koncerten három Kreutzer-szonátát hallgathatnak meg az érdeklődők; hozzá kapcsolódóan pedig Tolsztoj Kreutzer-szonáta című elbeszélését Bálint András narrálásában.

A fesztivál idején a napi két klasszikuszenei koncert mellett olasz és magyar tematikus napon is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napján a délelőtti koncertnek pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol az önmagában is hungarikumnak számító Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat. A kiegészítő programok között találjuk a Ricchi e Poveri koncertet, a Vaszary Képtár kiállítását, és a Vicolo étterem gasztronómiai túráit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.