Egy pszichológiai folyóirat azt állítása szerint általában jobb emberként éli életét, aki olvasta a Harry Pottert, legalábbis sokkal toleránsabb a társadalmi csoportokkal szemben, mint a bevándorlók, a melegek vagy a menekültek.

A Journal of Applied Psychology szaklap kutatásának célcsoportja a fiatalabb korosztály volt. Az eredmények szerint azok, akik képesek voltak azonosulni Harry Potter karakterével, kevésbé előítéletesekké váltak. Van igazság ebben, főleg ha belegondolunk abba, mennyire allegórikus a soorzat. Elég, ha csak a rasszizmus allegória jut eszünkbe. Ott vannak a sárvérűek, akik mugli családból származnak, mégis képesek varázsolni. Őket azonban az aranyvérű családok megvetik, a sárvérű szót sértésként is gyakran használják. A sort hosszan lehetne folytatni, minden esetre lehet, hogy érdemes lenne a megfelelő korú csemete kezébe nyomni a könyvet. 

Forrás: AFP
Gazdagság varázsütésre
"Különös érzés lehet hirtelen hatalmas vagyonra szert tenni. Puff, csak úgy varázsütésre jön a mesés gazdagság! Mit csinálnék először?" - teszi fel a kérdést Takács Nóra, a Life.hu sztárszerzője, aki korábban J. K. Rowling életéről is ír. "Szerintem egy hétig vásárolnék mindent, amit érek. Amikor több ruha már nem férne el a jelenlegi 30 négyzetméteremen, gondolom, vennék egy új lakást is. Nem voltam ott, bár sejtem, hogy J. K. Rowling is valami hasonló módon kezdte költeni a hirtelen jött vagyonát."Nóra teljes cikkét itt olvashatod.