Alföldi Róbert lesz a főszereplője annak a színházi zenés akciómesének, amelynek alkotói egy Broadway szuperprodukcióhoz hasonló színdarabot álmodtak meg.

A különleges darab sajtótájékoztatóján már a bejáratnál mesés, gólyalábú, mosolygós bohócok fogadták a Life.hu újságíróját. A Játékkészítő zenés akciómese december végén debütál és neves alkotógárdával és sztárokkal repíti majd a gyermekeket és felnőtteket a mesék és csodák világába. Az ötlet Illés Gabriella fejéből pattant ki. Gabi régebben olyan szuperprodukciókban dolgozott producerként, mint a Megasztár vagy a Nagy Duett. A darab írója Divinyi Réka, a zeneszerző Rakonczai Viktor, a dalok szövegeit pedig Orbán Tamás jegyzi. A rendező Magács László lesz. A darab sajtótájékoztatóján felvonult a parádés szereposztás, akik hamarosan mesehősökké válnak majd.

Fotó: Margitay Klára

A Játékkészítő története a retro mesehősökről szól, akik elhatározzák, újraépítik a brandjüket. Mindehhez természetesen kell egy jó „menedzser", ő lesz a Játékkészítő, akit Alföldi Róbert alakít és akárcsak az X-Faktorban, castingolja a mesehősöket. Ő mozgatja majd a szálakat és dönt a szereplők sorsáról. "A célunk összefűzni a klasszikus mesét a modern mesével. Azért mondtam igent a felkérésre, mert amikor Gabi elmesélte a történetet, mosolyt csalt az arcomra. Gyerekeknek még eddig nem játszottam, és a gonosz szerep azért jó, mert mindig a gonosznak van a legnagyobb sikere" – mondta Alföldi Róbert. Mi pedig megkérdeztük őt, hogy mennyire lesz gonosz. "Olyan szerep ez, mint az Óz, a nagy varázsló. Mindenki tart tőle és majd kiderül, hogy valójában milyen is" – magyarázta Alföldi.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Bereczki Zoltán Hüvelyk Matyit játssza, sőt szerepéhez saját dalt is ír. "Azt gondolom, minden gyermek álma, hogy mesehősök között lehessen tobzódni, ez most itt megtörténhet. A mesékről nekem a gyermekorom jut eszembe, amikor apukám a gyönyörű orgánumával mesélt nekünk és varázslatos világba kalauzolt minket" – mosolygott a színész.

Király Linda és Viktor a mézeskalácsháznál elcsábuló Jancsi és Juliskát alakítja. Ők is dalszerzők a darabban. "Nagyon izgalmas, hogy a dallal mi is kreatívan belenyúlunk a történetbe" – mondta Linda, aki Viktorral még testvérpárt színházban nem alakított, ezért nagy izgalommal várja a közös jeleneteket.

Pokorny Lia a híres mesehőst, Piroskát alakítja. "Egyetértek azzal az elmélettel, hogy a gyerekek úgy választanak ki egy történetet, amit majd megvalósítanak az életükben. Nekem a Hamupipőke volt a kedvenc mesehősöm. Ő számomra azt jelképezi, hogy sok mindent kell tenni azért, hogy elérd a célod. Mindig azt érzem, akkor esik jól örülni a sikernek, ha megdolgoztam érte" – mondta Lia.

Radics Gigi pedig a Hajasbaba lesz. "Nagyon örültem a mesés felkérésnek. A mesék fontosak számomra. Hófehérke volt a kedvenc mesém és nagymamám mindig azt mondta, hogy hasonlítok rá" – mosolygott az elbűvölő énekesnő.

Szabó Győző a kismalac szerepében biztos mosolyt csal majd a nézők arcára. "A malackodás nem áll távol tőlem. George Orwell Állatfarmjában is játszottam már Napóleont, a vezérdisznót" – mondta a színész, aki mikor meghallotta, hogy Oroszlán Szonja kedvenc meséje az Egér a Marson volt, röhögőgörcsöt kapott. Szonja Aquatániát alakítja, aki a vízzel lesz szoros kapcsolatban a darabban. Mellettük olyan ismert nevek kaptak még szerepet a darabban, mint Hajdú Steve és Nagy Feró.

Az előadás karácsony után lesz látható a nemsokára megnyíló Tüske Csarnokban, december 27-28-29-30-án. Speciális jegyekkel is készülnek a szervezők. A „Varázsjegy" birtokosa különleges élmény részesévé válik az előadás során. A „Csodajegy" tulajdonosa a főhősöket segíti majd és hatással lesz a cselekményre. A „Titokjegy" birtoklója pedig egy „Mese ajándékcsomaghoz" jut.