Családja, kollégái, egykori tanítványai és tisztelői kísérték utolsó útjára Sztankay Istvánt, aki két hete, súlyos betegség után hunyt el

Görög katolikus szertartás szerint a színészparcellában helyezték végső nyugalomra, pár méterre hajdani drága barátja s legendás partnere, Schütz Ila sírjától.

Forrás: MTI/Nándorfi Máté

Leánya, Szankay Orsi színésznő így búcsúztatta: "Sokszor kérdezték tőlünk annak idején, hogy milyen érzés híres ember gyermekének lenni. Sztankay István gyermekének lenni jó dolog – mondta édesapja koporsója mellett könnyeivel küszködve a művész lánya, Orsolya. – Apám soha nem blöffölt. Csak akkor fogott bele valamibe, ha már biztosan tudta, hiteles tud lenni a szerepben. Így volt az apaszereppel is. A színész tudja, hogy egy előadás létrejöttének legszebb pillanatait a próbaidőszak alatt éli meg. Mi is egy ilyen hosszú próbaidőszak részesei lehettünk. Évtizedeken át készült az apaszerepre, s nekünk biztonságot adott ez az elhivatottsága. Már lassan felnőttünk, mire késznek érezte magát. Bátor, erős apaként sem vesztette el humorát. Most majd nem ugrat s nem vigasztal minket. De mi lassan megértjük, hogy ami most jön, az csak a készülődés csendje, s valahol, valamikor folytatódik a játék apával."

A Blikk fényképekkel és videóval emlékezett meg a temetésről. Sztankay Istvánt egy ország szerette, így mindannyian kívánjuk: nyugodjék békében!