Carrie Bradshaw valószínűleg sosem kelt volna hajnali ötkor azért, hogy leadjon egy cikket, amivel nagyon (nagyon-nagyon) meg volt csúszva. Sajnos, ezt a következő Szex és New Yorkban sem láthatom majd. Miért írom ezt? Mert megint arról szól minden, hogy lesz új Szex és New York-film - sorrendben a harmadik. 

És ha tényleg lesz, sokkal valószínűbb, hogy Carrie a befutottnál is befutottabb írónőként épp a sokadik könyve megfilmesítési jogáról tárgyal majd a képzeletbeli Hollywoodban. Természetesen olyan kreációkban lépdel majd a pazar helyszíneken, amelyeket a tervezők csak a következő szezonra szántak. Van egy olyan gyanúm is, hogy a szuperközeli felvételeket megspórolják majd Carrie Sarah arcánál, de így jár majd Samantha Kim Cattrall és Miranda Cynthia Nixon is. Egyedül Charlotte Kristin Davis kap majd egy kis esélyt arra, hogy a negyedik gyerekéhez lehajolva pontosan lássa mindenki: ő is öregszik, de csak kicsit.

Forrás: Northfoto

Pedig a valóság az, hogy nagyon is telik az idő. Ma, amikor ezt a cikket írom (nem, nem a Starbucksban a Macbookomon, hanem a konyhában dideregve egy bögre kávé társaságában) még nem vagyok olyan idős, mint Carrie a sorozat kezdetén, így nehezen tudom elképzelni, hogy szórakoztatnak majd az ötvenes éveikben járó vagy afelé közelítő nők kalandjai. Ráadásul a filmeket nézve valószínűleg a harmadikból is pont az hiányzik majd, mint az első kettőből és ami a sorozat lényege volt: a stílus. Ezt egy Vogue-gardróbnyi ultradivatos ruhatár, egyetlen káprázatos és éppen nagyon menő helyszín, de még egy feledhetetlennek szánt és púderrózsaszínre polírozott jelenet sem tudja felülírni. Kell a tüllszoknya a second handből, a fanyar humor a kávé mellé, az idétlenkedés a pasikkal. Kicsit azt remélem - már, ha tényleg lesz film -, hogy visszatalál az eredeti hangjához, de legalább meglep egy kicsit.

Tényleg lesz Szex és New York 3?

Persze, persze, pletykák mindig is voltak, mióta a mozikba került a Szex és New York 2. Most azért talán kicsit többról van szó. Október elején először is Kristin Davis posztolt a Twitterén egy fotót a második film premierjéről azzal, hogy mennyire hiányzik neki SJP. Erre Sarah Jessica Parker válaszolt - szintén Twitteren -, hogy naná, hogy neki is, és hallotta-e a híreket (biggyesztett mellé egy szivecskét is). EZ MIT JELENTHET? Erre jött Jennifer Hudson - Louis St. Louisból -, aki körülbelül annyit írt erre, hogy nem zörög a haraszt... ráadásul ő már nagyon várja. VAJON MIT?

Mit várunk mi a Szex és New York 3-tól?

Hozzám hasonló szigorúsággal áll a kérdéshez a Life.hu egyik hírszerkesztője, Anikó is. Ő még csak 14 éves volt, amikor véget ért a sorozat, mégis betéve tudja az összes részt, szóval igazi fanatikussal van dolgunk. "Én azt várom, hogy a film alatt nem a barátnőimmel beszélgetek (mert annyira pocsék volt). Na, jó, ha Patricia Field felel a stylingért, azért már csak beülök :)"

Barbi, aki a Life.hu divatrovatát vezeti nemrég elárulta, hogy a Szex és New York tanította meg divatozni. Vagyunk így egy páran, köszi, Patricia! Mivel Barbi sosem csípte Mr. Biget, így ő valami nagyon nagy fordulatot szeretne a harmadik részben: "Még mindig abban reménykedek, hogy egyszer összejön Carrie és Aiden. Persze erre nem sok esély van, így maradnak az eszméletlen ruhák, cipők és minden, amit a csajok viselnek a filmekben. Nekem már csak ezekért megéri beülni a moziba!"

Forrás: AFP

Bea, aki szintén a hírrovat állandó tagja, végtelenül elfogult mind a sorozattal, mind a filmekkel kapcsolatban: "Újra látni a csajokat, együtt nevetni, sírni velük. Samantha szexsztorijait, Miranda csípős nyelvét, Carrie és Big évődését, Charlotte családi életét! Minden jöhet!"

Andi, a Life.hu Intim rovatának vezetője, így nem csoda, ha kész forgatókönyvvel állt elő. Akinek vannak hollywoodi kapcsolatai (helló, Mr. Vajna!), annak csak úgy halkan megsúgjuk, szerintünk vegyék be Andit a Szex és New York 3 forgatókönyvírói csapatába. Ő ugyanis így képzeli el a történet folytatását: "A második részhez képest '5 évvel később' felütéssel indul majd a harmadik, ez pedig magyarázatot ad majd arra, miért ilyen öregek a szereplők és bele lehet tenni egy csomó olyan infót, amit nem kell megmagyarázni. Carrie-nek tuti lesz gyereke, egy kicsi és egy nagyobb, de nem ikrek, mert az ugye túl direkt lenne. A feszkó abból lesz, hogy Big kap egy kurvadögös titkárnőt, Carrie pedig feladva az elveit éjt nappallá téve otthon szoptat több éve, ezen persze megy a hiszti. (És persze kell némi bosszú a második részben lévő Aiden-csók miatt.) Vagy Henry vagy Steve, amelyik színész nem vállalta a harmadik rész bukásának lehetőségét, szívinfarktust kap és meghal, de nem a filmben, hanem abban a bizonyos eltelt 5 évben. Vagyis egy csaj özvegy lesz, és azon fog izélni, hogy most pasizhat-e újra és tisztességes-e ez... Mivel New Yorkban forgatni továbbra is rohadt drága, el kell menni megint egy másik kontinensre (első rész Mexikó, második Abu Dhabi), szóval valami utazás tuti lesz, mondjuk Afrikába."