A gyerekek interaktív kockabirodalomban, a férfiak a modern vizuális technikában mélyedhetnek el ezen a hétvégén. De cserébe azért, hogy elkísérted őket, biztosan szívesen részt vesznek veled a női kreativitás novemberén a Trafóban vagy az Egy Csepp Világnapon, meghallgatni Wolf Katit vagy az X-Faktor versenyzőit. A Life.hu programajánlója.

Kockabirodalom

2014. november 14-től
Budapest, VAM Design

A jövő tudós generációjának kedvence lehet a november 14-én nyíló Kockabirodalom tudományos kiállítás a VAM Designban. A gyerekek megépíthetik álmaikat, miközben játszva tanulnak és ismerkednek a technika világával. Interaktívan, a legmodernebb eszközök segítségével fejleszthetők a kilállításon a képességek, miközben a csemeték remekül szórakoznak.

Forrás: Thinkstock

Kép és képtelenség

2014. november 17-től
Capa Központ

A Capa Központ és a Kitchen Budapest közös kiállítást rendez a Capa Központban november 17-től. Ha a párod rajong a kütyükért, lepd meg egy jeggyel a Kép és képtelenség kiállításra. A látáshoz és megfigyeléshez kapcsolódó technikákat egészen új nézőpontból mutatja be a tárlat, és a helyszínen a híres Google Glasst és Oculus Riftet is kipróbálhatjátok, amikért a fél világ éppen megőrül.

Forrás: http://capacenter.hu

Egy Csepp Világnap

2014. november 16.
SYMA Rendezvényközpont

Ha egy cseppet is foglalkozol az egészségeddel, látogass el az egész családdal az ingyenes Egy Csepp Világnapra. A zenei és táncos bemutatók és gyerekprogramok mellett szűrővizsgálatokon, előadásokon, tanácsadásokon vehetsz részt a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából. A hangulatról az idei X-Fakor-versenyzők, Wolf Kati, sztárszerzőnk, Csonka András, Erős Antónia és még sok más híresség gondoskodik.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A női kreativitás novembere

2014. november 18., 21., 27.
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Nagyon csajos lesz a november a Trafóban. Hatalmas női energia árad majd, hiszen november 18-án Gianina Cărbunariu iró-rendezőnő Nyomtatott nagybetű című szívszorító és aktuális darabját, majd november 21-22-én Szűcs Edit és a Természetes Vészek Kollektíva Autonóm Zóna című intenzív, táncos testmaszk show-ját, majd november 27-28-án az argentin Lola Arias My life after című darabját nézheted meg. Nagyon tartalmas, igalmas és művészi előadások, kiállítások résztvevője lehetsz, ne hagyd ki a remek női alkotók munkáit!

Forrás: http://trafo.hu

Segítség a kutyahidegben

2014. november 25.
Átrium Film-Színház

Király Linda, Király Viktor és Radics Gigi a gazdátlan kutyák sorsára hívja fel a figyelmet. Sajnos több száz kutya tölti a telet menhelyeken vagy fedél nélkül. November 25-én számos művész énekel a kutyákért, és ajánlja fel tiszteletdíját a hontalan állatok megsegítésére. Állj te is a jó ügy mellé, látogass el az Átrium Film-Színházba, támogasd jegyed árával a menhelyeken élőket. Ki tudja, lehet, hogy még egy kiskutyába is beleszeretsz majd...