Már sokan vártuk ezt a hosszú hétvégét, hiszen végre kettő helyett négy napig kapcsolódhatunk ki, párunkkal, családunkkal, barátokkal, és ezt az örömöt még a rossz idő sem ronthatja el. Szerencsére számos lehetőség közül válogathatunk: a kreatívoknak, a haspókoknak, a zenét szeretőknek is jut bőven lehetőség egy kis szórakozásra. Lássuk a választékot!

Unisex koncert

2014. október 25.

Ha szereted az Unisex zenekart, vagy még nem ismered őket, de meghallgatnád, ez a program zene lesz a füleidnek: ingyenes koncerttel vár az Unisex! Az óbudai KVLT Bp. Clubban október 25-én nemcsak a zenekarvezető, Erdélyi László születésnapját ünnepelheted, hanem az új Dú-Dú-Dú című klipjüket is, amely az énekesnő, Bagosi Alexa első hivatalos videoklipje.

Forrás: Unisex

Vígmozi

2014. okóber 23.
Vígszínház

Ha szeretsz moziba és színházba járni, ötvözheted a két hobbidat, ugyanis a Vígszínház rendhagyó műsorral készül az 1956-os forradalom évfordulójára. Október 23-án 19.30-kor Mészáros Márta Napló apámnak, anyámnak című filmet nézheted meg a színház filmvásznán, sőt, a vetítés után beszélgetésen vehetsz részt a rendezővel és a dramaturggal. Többek között Törőcsik Marit, Kútvölgyi Zsuzsannát és Bánsági Ildikót is láthatod a múltidéző filmben. Garantáltan megszereted a megemlékezéseket, és törlődni fognak az emlékeid az unalmas iskolai október 23-ai ünnepségekről.

Töklámpás Fesztivál

2014. október 25.
Hősök tere

Biztos, hogy tök jó élményben lesz részed, ha október 25-én 19 órakor ellátogatsz a Hősök terére, a Töklámpás Fesztiválra. Lehetőleg ne töketlenül, hanem inkább egy kifaragott tökkel érkezz, hogy a te műved is a többieké között világíthasson a sötétben. A lámpák csodálása közben jótékonykodhatsz is, a szervezők konzerveket, tartós élelmiszereket gyűjtenek a helyszínen a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára.

Forrás: Thinkstock

The Balkan Fanatik a MüPában

2014. október 25.
MüPa

A magyar elekro-etno királyai, a Balkan Fanatik kápráztatja el a közönséget október 25-én este a MüPában. Hogy a műsor még színesebb legyen, a Fourtissimo és a Rajkó Zenekar is fellép, így a lírai dalok szerelmesei és a pörgős, táncolós zene rajongói is megkapják a magukét. Folklórimádóknak kötelező!

Forrás: Facebook/Balkan Fanatik

Csabai Kolbászfesztivál

2014. október 23-26.
Békéscsaba

Most csak akkor olvass tovább, ha nem vagy vega, ugyanis a Csabai Kolbászfesztivál a húst hússal evőket várja. Disznóvágás-bemutató, kolbásztöltő verseny, Csík Zenekar és Lovasi András koncert. Ez csak néhány ízelítő volt a fesztivál programjából, ahhoz, ha a disznótorosból is szeretnél ízelítőt, irány Békéscsaba!