Bucsi Réka Symphony No. 42 című alkotása is bekerült a legjobb rövid animáció Oscar-díjára esélyes tíz produkció közé. Nagyon drukkolunk neki!

Egy hajszál választja el az Oscar-díjtól Bucsi Réka alkotását. A kategóriába 58 rövid animáció kvalifikálta magát, ezt szűkítette le az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tíz produkcióra. Ezek közül kerülnek majd ki az Oscar-jelöltek. 

Forrás: Facebook/Bucsi Réka Symphony No. 42

Bucsi Réka Symphony No. 42 című munkája a rendező diplomafilmjeként készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A tízperces digitális animáció 47 jelentben mesél ember és környezete irracionális kapcsolatáról. A produkció bejutott az idei Berlinale rövidfilmes versenyprogramjába, majd számos hazai és nemzetközi fesztiválon vetítették, és több mint egy tucatnyi díjban és elismerésben részesült.

Augusztusban elnyerte Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Hirosima-díját, a napokban pedig a rövidfilmverseny fődíját kapta Valladolidban, Spanyolország rangos nemzetközi filmfesztiválján.

Az Oscar-jelöléseket 2015. január 15-én jelentik be a filmakadémia Samuel Goldwyn Színházában. A 87. Oscar-díjkiosztó gálát február 22-én rendezik meg a hollywoodi Dolby Színházban. Már az is kiderült, hogy a gálát az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris vezeti majd.